Zdravím. Zakúpil som dnes novú P 07. Dosť ju chvália, že je presná, dobre spracovaná, nová povrchovka oproti dutyne, zosilnený rám. Vybral som si ju aj preto že podľa mňa (možno som staromódny) by mala byť zbraň SA/DA a s kohútom. Že je to plasťák som sa zmieril.
V ruke sedí super. Originál tam bol S-kový chrbát na pažbe. Premenil som na L-ko.
Spracovanie super, vôle žiadne, mieridlá super čitateľné aj v šere (niesú tritiové). Mal som kade jakú zbraň, či už ako vlastník alebo sprostredkovane cez kamarátov. Môžem povedať že dizajn zbrane, kvalita povrchu, lícovanie znesie tie najprísnejšie kritériá. Čiže nezdielam niektoré negatívne názory prispievateľov na ČR fórach. Tej zbrani nič nechýba a aj spúšťový mechanizmus je (napriek tomu že je služobný) veľmi dobrý (myslím že lepší ako na HK P 30 kt. som mal a "centimetrový" reset ma privádzal do zúfalstva). Omega je tak akurát - sprvu ľahko, potom ľahký odpor a spustenie (v SA).
Vytýkam tejto zbrani zatiaľ len výmenu chrbtov na rukoväti. Keď vytiahnete čap tak vyletí bicia pružina s takým návlekom (na rozkrese č. 27) ktorý je na nej. Keď si nasadíte chrbát ktorý chcete začnete zosúlaďovať dierky na vymeniteľnom chrbáte a na zátke bicej pružiny a pritom proti Vám stále tlačí bicia pružina. Práca na 20 minút. Pružina so zátkou lietala po miestnosti minimálne 10x. Toto nemohol vymyslieť normálny konštruktér. Možno u zbrojára alebo v zbrojovke nato majú nejaký prípravok, ale doma urobiť tento úkon je utrpenie. Toto im vytýkam. Mohli to vyriešiť jednoduchšie, bez nutnosti vyberania bicej pružiny.
Zabehnem na strelnicu a pridám aj pár fotiek.
Rozkres:
http://www.czub.cz/zbrojovka/cz-rozkres ... 7_cs_r.pdf