je to smutne, ale aspon mne sa to naozaj javi, ze kvalita glocku ide dole, a ceny idu hore. Kedysi davno nikto taketo problemy neriesil. Neriesila sa povrchovka, neriesilo sa zavadovanie - asi 4. generacia bola prva, ktora podstupila masivnu zvolavacku... nechapem, ako sa na taketo nieco nedoslo v predprodukcnych testoch. Uz len to hovori, ze nieco negativne sa v tej firme deje.
Nikdy sa neriesilo sa strelivo - glock bral vsetko - aspon ja mam taky pocit. Mozno pribuda typov streliva a experimentuje sa - to uz neviem, ale napr u jednoradovych glockoch musis kazde strelivo vyskusat. Najhorsie je, ze neexistuje plosne doporucenie. Tzn niekomu jedno strelivo ide a na inej zbrani zavadi - to je asi zo vsetkeho najhorsie - ako keby sa tolerancie roznili kus od kusu.
Ja som mal problem s glockom, reklamoval som a trvalo to viac ako 4 tyzdne. Poziadali ma, aby som vydrzal, tak som vydrzal a zbran mi zrejme bola vymenena cela (naisto viem, ze telo a vnutornosti boli vymenene, zaver a hlaven vyzerali tiez nove ale naisto neviem).
Samozrejme, ze by ma na tvojom mieste hnevalo, keby som mal problem s novou zbranou. Na svojej skusenosti (ktora ale nemusi o nicom vypovedat) by som povedal, ze ak ma zbran naozaj zavaznu zavadu, tak reklamacia bude uspesna.
Jedna z moznosti, ak nebudu danu zavadu povazovat za zavadu, je teda preniest sa cez svoju hrdost a pozriet sa na to tak, ze ak strielas naozaj vela (10 a viac tisic za rok) tak ku koncu zaruky bude hlaven bud rozslahana na salat a nepresna - a verim, ze ti ju vymenia, alebo bude vyzerat +- ako teraz a fakt sa nic nedeje. Ak zbran nosis a sem tam ides na strelnicu, tak 20tis nevystrielas za 10 rokov - tym padom ti to moze byt naozaj jedno. Na sebaobrannu situaciu, ak si civil, to nemoze mat na presnost negativny vplyv. A mierenkarska zbran glock nikdy nebude.
Je tu este dalsie hladisko - konkurencia. Nech ma ostatni opravia, ale vacsina zbrani je drahsia ako glock, vacsina vyrobcov ma radovo drahsie nahradne diely a zasobniky ako glock, nikto nema tak siroko dostupne nahradne diely ako glock, a aj renomovani vyrobcovia zbrani mavaju so zbranami a s kvalitou rozne problemy. Mne to napriek vyssieuvedenym negativam stale vychadza, ze na take "domace" strielanie a nosenie je glock stale najlepsi.
|