Webforum - zbrane, strelivo

Strelecké kurzy
Aktuálny čas je 23 Sep 2019, 22:03

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  Stránka 2 z 5
 [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Prerabka lisu na motor

Autor Správa
Zbrane Brownells
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 12:25 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Júl 2008, 12:21
Príspevky: 2094
Bydlisko: Absurdistan
Možno máš pravdu ,nevidím poriadne na ten motor na fotke ale pripadá mi ako krokový motor alebo servomotor toť brzdený motor aký potrebuješ .A ten ovládač motora na fotke mi príde ako jednoduchý tester .

_________________
Obrázok Už dnes sa mame lepšie než zajtra.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 13:00 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Jedna sa originalne o indukcny motor s magnetickou brzdou a prevodovkou cca 30rpm.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 11 Júl 2012, 13:41 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
bum píše:
Možno máš pravdu ,nevidím poriadne na ten motor na fotke ale pripadá mi ako krokový motor alebo servomotor toť brzdený motor aký potrebuješ .A ten ovládač motora na fotke mi príde ako jednoduchý tester .


Na to, aby si mohol motor nazvat servom ho musis mat napajany z riadiaceho systemu (napatovo-frekvencneho menica) a do riadiaceho systemu cez snimac aj zavazbeny.
Indukcny motor je motor asychronny. To su tie klasicke hovada s valcovym puzdrom, rebrovanim na puzdre a chladenim vrtulou napojenou na rotor. Obycajne su natrete na modro. Motor na obrazku asynchronnak nie je.
Nemyslim si, ze by to bol krokovy motor. Ten musis tiez nejako riadit (posielas mu impulzy, ktore zodpovedaju natoceniu rotora, frekvencia impulzov zodpoveda rychlosti ak ho chces riadit na rychlost).
Neviem si predstavit, ze by si zobral hentaku krabicku a stuknutim bez zlozitej elektroniky riadil krokac. Nebude to nahodou prachobycajny jednosmerny motor a v krabicke spravena jednoducha reverzacia ?
Plus akonahle mas na hriadeli motora pripojeny hentaky moment, nemyslim si, ze ho treba vobec brzdit. Zataz ho zastavi sama.

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 11 Júl 2012, 15:36 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Rudo tusim sa vyznas, len ti unikaju zakladne detaily lebo si sa do toho ponoril cely :-)
http://czcustom.com/autodrivexlsuper1050-900.aspx
Ako mas v texte napisane jedna sa o elektromotor s magnetickou brzdou.
Viem to lebo som sa taky snazil zohnat stand alone.
Je to Oriental motor 5RK90GU s prevodovkou 5GN 50 KA.
Magneticku brzdu potrebujes pre okamzite zastavenie a udrzanie zataze, zaroven tam mas ovladanie spatneho chodu, cize nic neobvykle pre standardny motor.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 11 Júl 2012, 18:31 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
Ak chces, mozem sa ti opytat u nas, ci to vedia zohnat a za kolko.

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 11 Júl 2012, 18:35 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Dik informativne sa mozes spytat inac ocakavam peknu palku :-)
Nasiel som inzeraty na motory s prevodovkami bez brzdy, ale urcite by boli vhodne.
napr.
http://www.top-bazar.sk/stroje/ostatne/ ... kou-22642/

Tych 26ot/min je skvelych, nestihal by som dosypat komponenty :-)


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 11 Júl 2012, 20:57 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
Rasto, to je asynchronnak s prevodovkou velkou ako Kingkongova ranna stolica. Asynchronny motor sa toci vacsinou 1400 ot/min pri sietovej frekvencii 50 Hz. Ak je tam prevodovka na 26 ot/min, tak mi to dava prevodovy pomer cca 1:53. Nie som odbornik ani nemam skusenosti, ale to da na hriadeli taky moment, ze by si mohol prebijat tankove naboje. Dalsia vec je, kde zozenies trojfazovy privod.

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 11 Júl 2012, 21:21 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Rudo to bolo ako priklad co som nasiel na inzercii.
Trojfazovy motor napojis i na jednofazove napajanie, len bude mat o cosi mensi vykon ...
Zatial som v rovine nerozhodnosti, cerpania co najviac informacii a ked budem mat potrebne vedomosti a jasnu predstavu zacnem zhanat komponenty, pricom musim mat stastie, lebo ako som pisal len novy motor bude stat majland ;-(


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 12 Júl 2012, 08:37 
Rastik, kludne sa potom ozvi, dake 1,1kw prirubove sa mi povaluju v pivnici. Za hrst vceliciek pustim dalej :)


Hore
  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 12 Júl 2012, 09:19 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
Co ste to za ludia ? ? Jedine, co sa mne povaluje v pivnici su knihy a zavaracie pohare...

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 12 Júl 2012, 12:12 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
Mal si pravdu, je to indukcny (cize asychronny) motor, ale jednofazovy. Veduci povedal, ze si to mas zohnat individualne, lebo cenovy rozdiel by v tom nebol ziadny. Zaroven som sa ho pytal na nasich dodavatelov, ci nemaju jednofazove v ponuke (Omron, Yaskawa, Nord) a nie, nemaju. Len trojfazove asynchro alebo serva.
Krokovym motorom by to bolo tiez obtiazne riesit. Potrebujes tam okrem napajacieho zdroja aj generator pulzov. Obvod by mozno nebol konstrukcne zlozity, lebo ho potrebujes riadit na rychlost, ale zohnat krokac v takom vykone by bolo asi drahe. Kolem a kolem: za tie vydaje by si mohol tahat pakou do konca zivota na dvoch autoloaderoch :) alebo si zohnat brigadnika.

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 12 Júl 2012, 17:11 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Diky za opytanie sa, problem je skor v tom, ze ten motor som na slovensku nenasiel, mozno su na nasom trhu dake alternativy, ale tiez o nich neviem.
Abakan diky za ponuku, ale tie mnou spominane boli s prevodovkou na 26 otacok cize idealna rychlost.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 13 Júl 2012, 01:35 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04 Aug 2005, 10:28
Príspevky: 1473
Bydlisko: Okres Senica
nechcem rypat, ale zo starych sijacich strojou by ti magneticky brzdeny motor nestacil?
Skus pozret najblizsieho technika na sijacie stroje, pripadne srotoviska.

_________________
www.357.sk


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 13 Júl 2012, 20:00 
Offline
prispievateľ

Registrovaný: 09 Aug 2008, 03:35
Príspevky: 345
Bydlisko: Šaľa
Mam doma jeden zaujimavy kusok-motor(ziadne hovado) na 220 s prevodovkou kde si rucne radis rychlosti..nieco podobne som este nevidel..Otec to odniekal splasil a nikdy som nanho nenasiel vyuzitie..

_________________
http://www.kizlyar.sk


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 13 Júl 2012, 22:03 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Wild znie to zaujimavo mozete sem hodit par foto, kto ma co v pivnici? ;-)
Sijaci stroj z toho robit nechcem a podmienka musi byt zatazova prevodovka prinajmenej.


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Moderátori: yarco, electron, Jack

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  Stránka 2 z 5
 [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  


eshop baterky nože