Webforum - zbrane, strelivo

Strelecké kurzy
Aktuálny čas je 22 Sep 2019, 16:23

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  Stránka 3 z 5
 [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Prerabka lisu na motor

Autor Správa
Zbrane Brownells
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 14 Júl 2012, 13:02 
Offline
prispievateľ

Registrovaný: 09 Aug 2008, 03:35
Príspevky: 345
Bydlisko: Šaľa
Rasto: zajtra to pofotim a hodim ti linky do PM..neviem sem hodit na forum obrazky:))

_________________
http://www.kizlyar.sk


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 14:23 
Offline
prispievateľ

Registrovaný: 09 Aug 2008, 03:35
Príspevky: 345
Bydlisko: Šaľa
som pofotil:) Motor s prevodovkou

Obrázok

Obrázok

Obrázok

zvlast motor dalsi

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

_________________
http://www.kizlyar.sk


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 15:00 
On-line
prispievateľ

Registrovaný: 10 Aug 2011, 22:08
Príspevky: 427
Bydlisko: SVK
Rasto prevodovku by si mohol najednoduchsie nahradit klinovym remenom a remenicami v potrebnych velkostiach....

PS: Zmensi trocha tie fotky


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 17:56 
Offline
prispievateľ

Registrovaný: 09 Aug 2008, 03:35
Príspevky: 345
Bydlisko: Šaľa
jean: pastol som ich sem no uz niet cesty spat..:)pardon..u mna je to tenkrat poprve co sem hadzem fotky..nabuduce budem mudrejsi:)

_________________
http://www.kizlyar.sk


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 20:42 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Wild ale je cesta spat ;-)
Proste uploadnes ich na internet zmensene verzie este raz a das editovat povodny prispevok a tam ich nahradis .
Su to pekne kusky, ale na moj ucel primale.
Jean ze si to s tym klinovym remenom nemyslel vazne?


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 21:05 
On-line
prispievateľ

Registrovaný: 10 Aug 2011, 22:08
Príspevky: 427
Bydlisko: SVK
Ale myslel, podla mna najednoduchsia cesta ako sa pohnut dalej.... (Ak ti o to ide) Remenice si vysustruzis ake ti bude treba podla prevodu. A mas to za par supiek.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 21:09 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
No ked chcem motor s vysokym krutiacim momentom, tak ten moment asi nebude prenasany klinakom, ale pakou alebo retazou, ako to je uz pouzite i v komercnych rieseniach.
Preklzujuci klinak nema co poskytnut co do presnosti ci spolahlivosti.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 22:08 
Offline
prispievateľ

Registrovaný: 09 Aug 2008, 03:35
Príspevky: 345
Bydlisko: Šaľa
Rasto: skusal som ich a rukov som hriadel nevedel zastavit..
co sa tyka fotiek..nechce sa mi s tym uz robit:)

_________________
http://www.kizlyar.sk


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 22:24 
Offline
prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28 Apr 2008, 09:33
Príspevky: 322
Bydlisko: Spiš
Tiez ma napadol ten klinak. Nieco sme si odskakali ked sme riesili otacanie tercov na strelnici , potrebovali sme to na 12V, skusali sme kadejake prevodovky, nakoniec sme skoncili pri remeni. Remen je maximalne spolahlivy, lacny, tazko znicitelny, a cyklami do dvoch stran, do mechanickych koncov aj dost myslim presny. Ak pouzijes mensi 3 fazovy motor, podla moznosti, mal by si mat dostatocny krutak, aj bezproblemove ovladanie. Jednoducho otocis klukovku cez remen o 360 st. na mech. konec a el. koncak, a nasledne opacne...


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 15 Júl 2012, 22:33 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Taka otazka do plena, kam chcete priviest ten krutiaci moment z motoru klinakom?
Vravim vam potrebujete paku, ktora simuluje standardnu rukovat s presnym nastavenim dorazov, nemoze sa to tocit dokola.
http://czcustom.com/autodriverl1050-900.aspx


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 16 Júl 2012, 11:04 
Offline
občasný prispievateľ

Registrovaný: 12 Apr 2011, 19:31
Príspevky: 44
Motor sa točiť dokola môže, teda pri takej zostave ako je na obrázku. Len musí byť zosúladená dĺžka ramena na motore s dĺžkou pohybu páky lisu. Ideálne by bolo, keby sa dala dĺžka ramena na motore nadstavovať. Spätný chod motora potom potrebuješ len pre prípad poruchy.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 16 Júl 2012, 14:36 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Júl 2008, 12:21
Príspevky: 2094
Bydlisko: Absurdistan
Vtom vide u čo tu Rasto dal sa motor toči do kola

_________________
Obrázok Už dnes sa mame lepšie než zajtra.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 20 Aug 2012, 15:01 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Bum ano toci sa dokola, pricom je vynechana dolezita podstatna funkcia tohoto lisu a to formovanie lozok zapaliek.
Len pre zaujimavost tu som si naprogramoval nedoladenu verziu pre riadiacu jednotku, pricom ju casom este doladim a vylepsim.

Obrázok


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 20 Aug 2012, 17:23 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Júl 2008, 12:21
Príspevky: 2094
Bydlisko: Absurdistan
Každý to rieši ako vie. Už dosť dávno som si urobil svoje prve cnc na 4 servomotory a nebolo to ani veľmi drahé . S mojim zariadením dokážem ovládať hoc-aj 4 lisy naraz a nie je žiaden problém vopred nastaviť čo ma každý lis robiť hoc aj počet nábojov pripadne počet koľko nabojov vyrobiť. Ja to však nemám na ovládanie lisu ale 4osoveho cnc. :D

_________________
Obrázok Už dnes sa mame lepšie než zajtra.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 20 Aug 2012, 18:20 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Nic nie je zlozite, len pre niekoho bez backgroundu sa to moze zdat doslova nepredstavitelne, a preto som to zavesil sem, aby si kazdi mohol spravit aspon predstavu ;-)


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Moderátori: yarco, electron, Jack

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  Stránka 3 z 5
 [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  


eshop baterky nože