Webforum - zbrane, strelivo

Strelecké kurzy
Aktuálny čas je 23 Sep 2019, 21:51

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  Stránka 4 z 5
 [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Prerabka lisu na motor

Autor Správa
Zbrane Brownells
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 23 Aug 2012, 11:57 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
Pripomina mi to druhak na vyske, ked sme v predmete Linearne systemy v nejakom archaickom programe Log robili schemy pre logicke obvody. Vytukat v nom dekoder napr. na kod 5na3 alebo Greyov kod bolo doslova o hubu. Hento je slaby odvar :twisted:

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 23 Aug 2012, 13:36 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Nuz tak to mas dobre, lebo si to mal pred par rokmi, mi sme to mali na strednej v 3 rocniku a to si tahal NAND OR XOR kacera :-)


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 23 Aug 2012, 13:54 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11 Feb 2010, 10:37
Príspevky: 897
NOT kacer, AND plastova tatrovka. Rasto, ten predmet som mal pomaly pred osmymi rokmi :wink: tiez si z neho uz gówno pamatam.

_________________
Aké právo pravdy a obrany má človek práce zoči-voči chlapovi s mečom ?
Staré povesti slovenské


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 23 Aug 2012, 14:24 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Dnesna balsaja technika je suprova, mam to uz na 90% premyslene a nahodene v systeme, pricom to rovno odsimulujes a ked vsetko facha, tak to nahras do PLC a po spravnom fyzickom prepojeni to jede jedna basen ;-)


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 14:04 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Mozete mi podla stitku zodpovedat otazku cu je dany motor mozne zapojit i v jednofazovej sieti na 220V/50Hz?

Obrázok

Bohuzial v zivote som nevidel vyvedenu kabelaz, len stitok, ktory mne hovori, ze by to malo fungovat.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 19:25 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Júl 2008, 12:21
Príspevky: 2094
Bydlisko: Absurdistan
Podla štítku je to bežný motor ,na 220V pôjde len potrebuješ kondik. Kabeláž nebude skôr svorkovnica na boku motorčeka s nákresom zapojenia trojuholník -hviezda

_________________
Obrázok Už dnes sa mame lepšie než zajtra.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 19:42 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Vedla typu mas vyznacene, ze je trojfazovy, tak to ma zmiatlo.
Pricom to bude urcite 3 fazak a len sa zapoji ako je vyznacene do trojuholnika cez kondenzator jestli se nepletu.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 19:49 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Júl 2008, 12:21
Príspevky: 2094
Bydlisko: Absurdistan
Totok ti pomôže:
http://svetelektro.com/clanky/ako-zapoj ... t-242.html

_________________
Obrázok Už dnes sa mame lepšie než zajtra.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 20:11 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Dakujem to uz mam stiahnute, len som si potreboval byt isty, lebo viem, ze ked je na motore napisane viacero moznosti zapojenia, tak je konstrukcne schopny to utiahnut, len klesne vykon na cca 70%.
Rad sa necham obohatit a zaroven obohatim i okolie na verejnom fore ;-)


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 20:22 
Offline
častý prispievateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24 Júl 2008, 12:21
Príspevky: 2094
Bydlisko: Absurdistan
Ten pokles výkonu tam je ako píšeš .ale predpokladám že si vyberal motor podla výkonu na 220V ,tak ti to vadiť nebude. Raz som tak prepojil miešačku s motorom na 380V na 220V a to už miešačku nepotiahlo :D

_________________
Obrázok Už dnes sa mame lepšie než zajtra.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 08 Sep 2012, 20:25 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Totok je na moj iny podobny projekt ;-)
Je to hydraulicke cerpadlo, ktorym budem zase krmit jednooperak 8)


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 28 Okt 2012, 10:33 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Slovensky market zlyhal a potrebujem poradit, kde dokazem za normalne peniaze zohnat momentovu spojku na 20mm hriadel.
Daco podobne tomuto
http://powerbelt.sk/products/KBK-L


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 31 Dec 2012, 10:22 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Mam 3 fazovy motor a k nemu invertor 3x220V. Problem je, ze motor je vybaveny potrebnou elektromagnetickou brzdou, ktora je napajana 400V a to je kamen urazu.
Odkial ich (400V) mozem vziat, teda okrem externeho trafa?


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 01 Jan 2013, 12:44 
Offline
prispievateľ

Registrovaný: 10 Aug 2011, 22:08
Príspevky: 427
Bydlisko: SVK
V Slovenskej republike sa uz davno zmenili siete z 220 na 230 a z 380 na 400V. To znamena ze 230 je hodnota tzv fazova a 400V je hodnota zdruzena.

Brzda je teda z velkou pravdepodobnostou napojena zo zdruzeneho napetia teda na nu je potrebne priviest 2 fazy.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: 01 Jan 2013, 12:58 
Offline
expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25 Jún 2009, 21:43
Príspevky: 4205
Bydlisko: kto potrebuje vie
Dakujem za vyraz zdruzene napatie U=U(f) x druha odmocnina z 3 8)

Idem to zapojit a but to pude, alebo kupujem novy motor :-)


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Moderátori: yarco, electron, Jack

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  Stránka 4 z 5
 [ Príspevkov: 66 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  


eshop baterky nože