IMHO cena je súčasťou marketingu. Veď koľko ľudí práve o nej točí a ani nespomenie, že Alien má veci ako kulisa z Borchard či plyn princíp a la HK VP7...ak som sa pomýlil, napravte ma pls.Lukas771 napísal:Isto je to dobrá cesta smerovať vývoj do tohto typu zliatiny, ešte keby sa popracuje aj na cene...DeSade napísal:Keby si začal takto, mohla byť hneď iná debata.Lukas771 napísal:Neštudoval som to v žiadnom časopise, venujem sa eloxovaniu hliníka pre veľké množstvo odvetví
A poviem len toľko, že elox síce nie je žiadna novinka, ale tento konkrétny materiál naeloxovať do takejto vizuálne peknej podoby dokáže len veľmi málo eloxovní.Vývoj nezastavíš, už ho ja zvárajú https://interestingengineering.com/powe ... technology
![]()
Inak som sa u jednej nemenovanej firmy stretol v rámci šetrenia s tým, že diely chceli vyrábať radšej zo surovej 7075, ako z 5083, ktorú by ešte dali do tvrdého eloxu, ale neverím tomu, že by to bol v surovom stave taký super materiál, už len z protikorózneho hľadiska.
Alebo niekedy technológ povie ako to robiť, konštruktér povie z čoho, nakreslí a hlavne to prepočíta a nejaký pičus s ekonomickou ledva ledva to celé "vylepší".