Prestrelka v Kysaku - páchateľ postrelil policajta

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Akira
prispievateľ
Príspevky: 443
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa Akira »

vsetci ho uz odsudzujete,zelate mu smrt,dozivotie,ani neviete,ci to nieje napr. dusevne chory clovek.aky mal motiv a pod.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

asi ti ušlo, že bol držiteľ zbraní- teda nemohol byť papierovo chorý.

No a mimochodom- len idiot začne páliť po zakročujúcej jednotke
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

zaujimalo by ma z coho bolo tych 5 ran? samopal, utocna puska, nebodaj sniperka? Kde boli zasahy umiestnene?
scar
prispievateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa scar »

..aale nic.

tango pm.
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Akira napísal:od sudcu by sa cakal vacsi nadhlad
A to ako si prišiel na to, že som sudca? Že som to napísal na fóre? Che. V skutočnosti som školník na ZŠ, ktorý nedokončil právo.

Ale keby som bol to, čo píšeš, určite by som to nenapísal inak. Pretože uloženie trestu je automaticky naviazané na uznanie viny. Nevinnému nezvyknú naše súdy ukladať doživotie. Aspoň som zatiaľ o takom prípade nepočul. Preto môj nadhľad nechaj na pokoji. Zatiaľ si ho snažím držať. Ak ho stratím, vymažem polku príspevkov na fóre a tebe dám doživotný ban. Che, che. 8)
GLOBUS
občasný prispievateľ
Príspevky: 82
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa GLOBUS »

V psychotestoch bude otázka:


xzy

Máte radi ľudí ?
Vami zvolenú odpoveď zakrúžkujte.
odpoveď:

A: Áno mám.

B. Nie nemám.
----------------------------------------------------------------------------
Výsledok : zakrúžkujete A /áno mám/ ste nebezpečný strelec kanibal.
zakrúžkujete B / nie nemám/ ste nebezpečný strelec z DnV.
Nezakrúžkujete nič Nesplnili ste nariadenie Min. vnútra.

Cestou z vyšetrenia za zastavte odovzdať ZP a zbrane .

:lol:
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

Tango: viem čo všetko naše Kirassy znesú, ale viem tiež, že ako každý výrobok- majú aj oni slabiny. Súhlasím s tým, že v našich podmienkach sú tie vesty najvyššia možná ochrana- ale treba mať na zreteli, že sme ludia smrtelní a vesta nás chráni- len ak je zásah priamo do nej. Ja ked mám oblečenú vestu- som uzrozumený s tým, že môžem nakúpiť do gebule, alebo zásah do ruky či nohy môže mi byť tiež osudný.

Vôbec tu nejdem vytvárať hádky, len prezentujem môj súkr.názor na niečo, čo používam aj ja. To hádam môžem :wink:
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Globus, boduješ! Krásne si trafil! Vítané odľahčenie inak hnusne vážnej témy...
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Je tu pár kusov, ktorým radno načúvať. Preto by som im rád adresoval otázku, prečo si myslia, že policajná akcia vyzerala tak ako vyzerala.
Krátka úvaha - ak sa v niektorej domnienke alebo názore mýlim, bude vďačný, ak ma poopravíte:
- Akcia vo voľnom teréne, v ktorej sa angažujú ostreľovači, agent-provokatér a ďalší policajti (hoci aj zo zásahovky) mi príde trochu moc holywoodska. Niečo ako demonštrácia sily a zvyšovanie schopností pri ostrom "cvičení" s maximálnym prípustným využitím síl a prostriedkov.
- Nebolo by lepšie, ergo bezpečnejšie, prísť si po domnelého kanibala, keď to nečaká? Zobrať ho cestou z nákupu, alebo ho navštíviť o štvrtej ráno, alebo si ho proste len tak predvolať a zbaliť ho na OO PZ?
- Nepáči sa mi nasadenie agenta-provokatéra, aj keď nepoznám jeho podrobnosti. Aké dôkazy alebo aké nové skutočnosti mohla polícia získať jeho nasadením? Resp. nešli tieto získať aj inak? Predsa ak riadiaci pracovníci spustili takúto akciu so zaangažovaním takej palebnej sily, museli mať dostatok poznatkov, aby vedeli, že nejde len o internetového kecálka/pisálka, ale o osobu, ktorú možno obviniť minimálne z prípravy na zločin vraždy. Či nie?
- Ak sa časom dozvieme, že agent tam bol preto, lebo polícia nepoznala totožnosť domnelého kanibala, tak budem ešte dlho krútiť hlavou nad tým, že v dnešnej dobe sa nesnažili vystopovať ho elektronicky, ale rovno nastúpil agent...
Nech sa na to pozerám z rôznych uhlov, vždy sa to stočí k mojej prvotnej otázke, či z taktického hľadiska nešlo o zbytočné riziko pri kovbojskom zásahu? Beriem do úvahy tangovu poznámku, že PPU PO svoje akcie plánuje precízne a je mi jasné, že pri ostrej akcii sa môže pohnojiť veľa vecí, ale práve preto sa pýtam, či sa proti potenciálne nebezpečnému indivíduu nedalo postupovať hladšie? A fakt ma zaujíma váš názor. Dokonca aj čisto teoretický...
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

Z mojich poznatkov mi vychádza, že ak bol zvolený tento variant a bol použitý agent- (rozumej príslušník PZ) - vela informácií o pachatelovi nemali.
Preto asi musela Polícia hrať podla pokynov pachatela a teda ísť na ním určené miesto. V extraviláne plnia odstrelovači zabezpečovaciu úlohu vzhľadom na ich vzdialenejšie pozície a lepšiu schopnosť krytia proti páchatelovi ako zásahová skupina, ktorá hrá na rýchly moment prekvapenia.
Cez Interpol išli info v rýchlom slede od švajčiarov a teda bolo treba ísť na kontakt. PPU muselo vypracovať varianty zásahu v mieste stretnutia. Neni to vôbec jednoduché ísť do akcie, ak operatíva nemá dostatočný informačný náskok. Bez operatívnych informácií by si neškrtla žiadna zásahovka. Riziko zranenia má PPU vždy, škoda, že sa to práve tam stalo- ale zranený PPučkar konal ako mu prísaha káže. Klobúk dolu
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Peteron, rozumiem všetkému, čo hovoríš, ale stále ma to vedie k otázke, či napríklad nemohli dohodnúť stretnutie, nechať pachoša, nech príde a naskákať naňho spoza kríčkov? OK, viem, príliš to zjednodušujem a pomaly až debilizujem. A to nechcem.
Takže inak:
- Fakt by polícia preverovala tip od švajčiarských kolegov s takým nasadením, keby mala len kusé informácie? Zase o operatívnej činnosti PZ niečo máličko (z nedávnej minulosti) viem a pochybujem, že by tomu venovali (takú) pozornosť, keby nemali naozaj dobrý dôvod brať to vážne.
- Keby mala polícia len kusé informácie, ako by hneď mohli dať von správu, že skutočne ide o kanibala a v lese sú/môžu byť ešte dve ďalšie telá? Keby mali len chabé info, ako by vedeli, kde zhruba hľadať a kam poslať rojnicu?
- Ak mali viac ako len kusé info, nebolo bezpečnejšie vystopovať šmejda iným spôsobom a zbaliť ho za bezpečnejších okolností? A zase by som zopakoval otázku, či niekto "tam hore" si nepovedal, že to spravia pekne efektne po kovbojsku lebo, veď "jeden úchylák predsa nemôže byť pre dobre cvičenú zásahovku problémom."
Huh, moc špekulujem? Sorry, možno to niekomu príde, že príliš o tom celom meditujem, ale mňa to skutočne zaujíma, do veľkej miery zo "študijnych" dôvodov...
:wink:
Nééé, nebojte sa, neučím sa za kanibala!
:lol:
P.S.: Odhliadnuc od nemilej skutočnosti, že kaprohub už začal svoju II. krížovú výpravu proti legálnym držiteľom zbraní a športovým strelcom zvlášť, uvedomujem si, že ide o tragickú udalosť a pevne verím, že zranený policajt sa vylieči a zotaví.
niko
častý prispievateľ
Príspevky: 2741
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa niko »

Peterson nemyslim si, ze agent provokater bol z PZ. Najst cloveka, ktory rozprava dobre swajciarkou nemcinou na Slovensku za taky kratky cas je podla mna nemozne. Na druhej strane aj pri anglictine pocujes rozdiel. Teda clovek by musel byt uplne hluchy, alebo totalny idiot, aby nerozoznal Slovaka hovorit po nemecky, resp. anglicky. Aj ked viem, ze taky borci su a poznam par, nerobia pre PZ. Z toho my vychadza, ze ta spolupraca s Interpolom o ktorej sa vsade pise asi spocivala aj z nasadenia ich cloveka ako agenta provokatera.

Inak uz tu viacero z vas napisalo, ze pachatel je mrtvy. Fakt zomrel ? Zatial som to nikde v novinach necital.
niko
častý prispievateľ
Príspevky: 2741
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa niko »

Jack: Jedine info, ktore mohli mat bolo asi z webovej komunikacie medzi tymi dvoma nestastnikmi. Nejaky Svajciar, fascinovany Arminom Meiwesom a pocuvajuci Rammstein si zacal dopisovat s domnelym kanibalom. Sranda to bola dovtedy, kym nezistil, ze ten na druhej strane to mysli vazne. A tak to ohlasil. No aj ked vies vystopovat IP adresu, nevies dokazat, ze za pocitacom sedela ta ktora konkretna osoba. No a ze to, co pisala myslela vazne. Mam s tym zial osobnu skusenost. Pred sudom to ako dokaz neobstoji. Preto cele to divadlo.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

Pokial viem, tak pachatel komunikoval mailom a nepoznal tvár záujemcu- preto bol priestor zámeny za agenta -policajta.

Interpol Slovensko sú naši policajti patriaci pod Prezídium PZ- je to administratívna zložka- oni spracovávajú info a zabezpečujú ich posun dalej alebo zase od nás smerom von. JS sa asi neubránil túžbe šokovať, ked vypustil info o kanibalovi- to malo zostať tajné.
Info od Švajčiarov bola dost podobná ako tá dávnejšia story toho nemca, čo aj zabil a zožral toho svojho kamoša. Preto sa to nemohlo brať nalahko. Znovu opakujem- všetko stojí a padá na kvalitných operatívnych informáciách. Ak je ich málo- zasahujúci tím to má ťažké a improvizuje sa.

Tu sa ukázalo, že PPU sú neni len trubky, čo chodia otlkať chuligánov na fotbal(ako tu niekto dávnejšie napísal)- ale sú to profíci pripravení hocikedy riešiť závažnú situáciu.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

SITA vydala 10:45 správu, podľa ktorej bol ľudojed v bezprostrednom ohrození života a zlyhávali mu základné vitálne funkcie. Agentúra sa odvoláva na hovorkyňu FNLP.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"