Streľba u susedov (CR)

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
siver
prispievateľ
Príspevky: 321
Registered for: 14 years 5 months

Streľba u susedov (CR)

Príspevok od používateľa siver »

http://www.sme.sk/c/6134599/strelec-v-c ... cajti.html

Strelec zabil v Česku dvoch ľudí a nakoniec aj seba

V areáli leteckej továrne v Kunoviciach okolo poludnia strieľal po ľuďoch neznámy muž. Dvoch zastrelil.

ZLÍN. V areáli leteckej továrne v Kunoviciach na Uherskohradišťsku sa okolo poludnia strieľalo. Strelec, podľa niektorých informácií brat ochrnutého zbrojárskeho magnáta Pavla Muselu - Karel, zabil dvoch ľudí a potom aj seba.

"Na mieste sme čakali od 11.47 do takmer druhej hodiny, až potom sme mohli k zraneným. Môžem potvrdiť, že traja muži podľahli strelným zraneniam. Jednu ženu sme s ľahším zranením odviezli na chirurgiu," potvrdil hovorca záchranárov Petr Olšan spravodajskému serveru idnes.cz.

Strelec podľa svedkov zasiahol aj riaditeľku spoločnosti Aircraft Industries Ilonu Plškovú.

Potom sa schoval do jednej z továrenských budov. "Podľa jedného zo svedkov sa zásahová jednotka snažila preniknúť do budovy, vyjednávač s útočníkom hovoril," potvrdil z Kunovíc reportér MF DNES.

Na mieste zasahovala stovka policajtov vrátane plne vyzbrojené špeciálnej zásahovej jednotky. Areál strážili psovodi. Zamestnanci boli evakuovaní, niekoľko z nich ošetrili záchranári kvôli psychickému šoku.

Hovorca polície Aleš Mergental o pol tretej popoludní oznámil, že zásah skončil.

Podľa informácií MF DNES bol útočníkom Karel Musela, brat bývalého člena predstavenstva firmy a zbrojárskeho magnáta Pavla Musela. Ten by mohol odhaliť pozadie nákupu obrnených transportérov, nad ktorými sa vznáša podozrenie z korupcie.

V októbri 2008, kedy vrcholila rokovania o novej zmluve medzi Steyr a ministerstvom obrany, však utrpel vážne zranenia na poľovačke.

Pavel Musela zázrakom prežil, následky poranenia mozgu mu ale zostanú do smrti. Je nesvojprávny a nepamätá si nič zo svojej podnikateľskej minulosti.

Karel Musela v minulosti vyjadril presvedčenie, že za zranením jeho brata sú práve obchody so zbraňami.

<edit yarco> doplnil som do príspevku text článku
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"