Psychotesty - psychológovia, odporúčania

mamaro
prispievateľ
Príspevky: 214
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Ďík,už som to našiel. :D
Používateľov profilový obrázok
mykymiki
prispievateľ
Príspevky: 275
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

ŽILINA, BRATISLAVA

Tak aj ja mam karticku za 60 euro.

Mgr. Sýkorová - 0903558665
podľa pečiatky Poliklinika Karlová Ves, Bratislava ale každé cca 2 týždne chodí sem do Žiliny a v sobotu robí testy na zbrane.

Cena 60,-

prístup celkom v pohode.

Testy:
- prehlásenie, osobná anamnéza
-dva krát test na koncentráciu (porovnávanie riadkov zo znakmi v dvoch stĺpcoch a škrtanie rozdielnych)
- IQ test 4x12 otázok, rôzne guličky štvorčeky a podobne, dopĺňanie z rôznych možností
- Rorschachov test
- osobnostný test s odpoveďami či s tým súhlasím alebo nie...
Krátky pohovor.

Kartička vystavená okamžite

M.
inspiring_black

Príspevok od používateľa inspiring_black »

zaujimave je, ze s tym psychotestami nasi zakonodarcovia operuju stale viac a viac, ale nikoho netrapi, ze nie su jasne dane pravidla posudzovania psychickej sposobilosti ziadatelov/drzitelov o ZP .. tie testy nie su nijako standardizovane v tom zmysle, ze by vsetci klinicki psychologovia pre ZP pouzivali tu istu metodu a tie iste testy..

nozom sa da ublizit, osob.autom sa da ublizit rovnako ako strelnou zbranou a predsa stat nenuti pouzivatelov tychto veci,ktore tiez znamenaju potencialne nebezpecenstvo, absolvovat psychotesty
parabellum
prispievateľ
Príspevky: 141
Dátum registrácie: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa parabellum »

s510: Ano a navyse je tam aj vela priestoru na subjektivitu a zaujatost, preto by mala existovat aj moznost na opravny prostriedok. Odvolanie sa na komoru psychologov so ziadostou o nove komisionalne preverenie psychickej sposobilosti, pripadne staznost na Urad pre dozor nad zdravotnou starostlivostou a nie cakacia lehota 1 rok. To je take zbrucha cislo. Co sa ma akoze zmenit za 1 rok? Ked je niekto psychopat alebo alkoholik, tak o rok sa nieco zmeni? Mylil sa psycholog alebo sa nemylil? Bol zaujaty alebo nebol zaujaty? Tak nech svoj nazor obhaji a vysledky testov nech da k dispozicii komisii. Inac, ked som robil tie testy, tak som si uvedomil, ze keby ich robil niekto, kto chce urobit nejaku bestialnu vec so zbranou a je nadpriemerne inteligentny, tak prejde tymi testami ako noz maslom. Niekto, kto vie ovladat svoje emocie, ale povedzme, ze je rasista, alebo nenavidi statne zriadenie. Teda nie nejaky primitivny agresivny typek, nejaky krcmovy povalac a bitkar, ale chladnokrvny clovek, racionalne uvazujuci, inteligentny, so slusnym spravanim, prijemnym vystupovanim, ale s uletenym svetonazorom. Dejiny kriminalistiky takych poznaju vela. Myslim, ze by ho tie testy, tak ako su nastavene teraz neodhalili. Vedel by zamaskovat svoje "ine" nazory a plany.
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Príspevky: 3399
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa aris »

...testy, tak ako su nastavene teraz neodhalili
neodhalili by ho v ziadnom pripade.

a uz prestante v podstate navadzat na nejake "vylepsenia", kua
inspiring_kirch

Príspevok od používateľa inspiring_kirch »

mvalcek napísal:Skúsenosti so salvus.sk? Medzilaborecká, Bratislava. nenašiel som to tu. Cena - 60 rubľov.
ahojte.

testy v salvuse boli v pohode aj ked som sa trosku pri pedaloch a tlacitkach zapotil :P, 60 evry a 2 karticky v ten den. zevraj len 2, ze jedna na policiiu a jedna pre mna ... co vy na to ?

inak mozem odporucit, fakt mile osadenstvo, ziadne pokusy o navadzanie na priznanie auto-retardacie :D

miki
scar
prispievateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa scar »

miki:..musel si sa objednat/cakacia doba?
Miri357
prispievateľ
Príspevky: 119
Dátum registrácie: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa Miri357 »

dnes som bol na Fedinovej (BA-Petržalka) u p. Kurocovej. Milá pani, trvalo to trochu viac ako 2 hod. cena 65e.
inspiring_sutherland

Príspevok od používateľa inspiring_sutherland »

ma niekto skusenost v MA ? koho by ste odporucili ? vdaka
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

miki: si ma šokol s tým Salvusom. Ak ma pamäť neklame, mal patriť práve p.Kleinmannovi, ktorý tak "poučne" nedávno rečnil v telke na adresu strelcov a ich vyšetrení

Stále mi neni jasné, prečo na vyšetrení pre držanie zbrane, robili vyšetrenie na mašinke, ktorou testujú vodičov z povolania a vodičov majákových vozidiel?

P.S: kartičky majú byť tri. Tú tretiu máš odniesť obvodnému lekárovi do tvojej zdrav.dokumentácie
inspiring_kirch

Príspevok od používateľa inspiring_kirch »

scar napísal:miki:..musel si sa objednat/cakacia doba?
objednal som sa telefonicky, pani tam mi povedala, ze testy na zbrane (lebo robia aj dopravu a ine) sa robia kazdy den o 13:00 a ze maju volny v podstate kazdy den, lebo maju velku kapacitu (co je aj pravda), len ze sa treba aspon 2 dni vopred nahlasit, aby nemali zrovna viacerych psychologov mimo zariadenia, pripadne plno ...

kontakt : 0905 57 55 33 , Medzilaborecka ul.
inspiring_kirch

Príspevok od používateľa inspiring_kirch »

peterson napísal:miki: si ma šokol s tým Salvusom. Ak ma pamäť neklame, mal patriť práve p.Kleinmannovi, ktorý tak "poučne" nedávno rečnil v telke na adresu strelcov a ich vyšetrení

Stále mi neni jasné, prečo na vyšetrení pre držanie zbrane, robili vyšetrenie na mašinke, ktorou testujú vodičov z povolania a vodičov majákových vozidiel?

P.S: kartičky majú byť tri. Tú tretiu máš odniesť obvodnému lekárovi do tvojej zdrav.dokumentácie
neviem komu patri, je to kludne mozne ale toto som si naozaj nemal cas preverovat, dostal som referenciu a cenu a bolo.

co sa tyka toho vysetrenia, musim s tebou len suhlasit, zdalo sa mi dost divne na com (zariadenie) ma setrili v prvom a druhom teste, ked tu citam priebeh inych testov. nechapem ten suvys s drzanim a nosenim zbrane (mozno by mi to nejaky lekar vysvetlil :P). asi sa testovala schopnost mojej koncentracie a schopnosti rozlisit, ci viem spraven reagovat pod stresom. trosku som sa miestami zadychal, ale v podstate sa to dalo. trebalo sa len skoncentrovat, zacat dychat (:D) a prestat si robit hlavu toho ze som obcas nieco nestihol. bolo to totiz na cas a celkom rychle ... duhy test bol podla mna test spravneho vyhodnotenia situacie, treti bol iq-cko, potom pohovor s pani doktorkou a nakoniec este test na pamat v kombinacii so spravnou reakciou.

a dakujem za to upozornenie, hned im rano volam, ze preco mi nedali 3iu karticku a nech mi ju poslu ...

Miki
Používateľov profilový obrázok
mykymiki
prispievateľ
Príspevky: 275
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

peterson napísal: Stále mi neni jasné, prečo na vyšetrení pre držanie zbrane, robili vyšetrenie na mašinke, ktorou testujú vodičov z povolania a vodičov majákových vozidiel?
Ja som sa na to pýtal, ja som napríklad robil iné testy na koncentráciu, pani tvrdila, že je jedno aký test na dlhodobú koncentráciu sa vykoná, len že tam proste táto časť je...(načo tam je to už nejdem rozoberať, pravdepodobne to dokáže zistiť organické poruchy mozgu...)

M.
Používateľov profilový obrázok
Sigarms
prispievateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

Ta masina je pre vodicov a nemyslim si ze to je jedno ako tvrdi ta dotycna. Aspon vidno aky bordel v tom maju kazdy si robi svoje testy ake chce a ked niekto neprejde tak potom co ?
Masinu absolvovali nasi ludia co jazdia s nebezpecnym nakladom teda aj majakmi. Totalny bordel slusne nazvane.... :evil:
Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Poznáte aj niekoho, kto tie testy nespravil, povedzme, že mal deň pred tým testom nejaké starosti v práci, bezsennú noc alebo len hádku s manželkou ? Keď som si preštudoval túto tému, mal som pocit, akoby ten test mala spraviť aj skrotená opica. Rozdiel medzi psychológmi je akoby len v cene toho vyšetrenia. Keď som som počul ministra s príchodom testov, zľakol som sa, že to bude poriadne politické sito na zbrojáky a polovica z nás to nikdy nespraví. Ono mňa matka učila, že učiteľ vystresuje žiaka na takú známku na akú sa učiteľ vopred rozhodne. Preto som mal obrovský strach, že keď dôjde na lámanie chleba a ministerstvo dá psychológom interný pokyn aby splnili kvóty, povedzme aspoň 10% z nás to nesmie nikdy spraviť, tak ZP dovidenia. Už to vyhlásenie komory psychológov znelo akoby im niekto niečo z politikov pošuškal, že záujemcovia o zbrane "nie sú v poriadku." Bál som sa hlavne, že vznikne politická vôľa a psychológovia budú musieť plniť kvóty spôsobom. že keď to padne na Matku Terezu, tak by psychológ do posudku/kartičky napísal, že je to agresívny sociopat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"