Etuja

friendly_ride

Príspevok od používateľa friendly_ride »

nemate nahodou niekto skusenosti s touto ? http://www.municak.sk/military/ladvinka-modular-olivova
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Príspevky: 2181
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

popis: velmi kvalitna ladvinka, vo mne nezanechava pocit velkej dovery.
preco by si chcel prave tu na nosenie zbrane? ak preto ze vyzera drsne, tak to moc nejde do kopy s ideou nenapadneho nosenia. aspon mne nie. z popisu nemam pocit, ze by ten konkretny kus bol nejak specialne upraveny pre nosenie zbrane.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bývaš v Machačkale? Pokojne si ju kúp, tam nebudeš nikomu nápadný.
:roll:
inspiring_dhawan

Príspevok od používateľa inspiring_dhawan »

Tiez som poskuloval po tomto style nosenia, hlavne preto ze mas v jednom pakete vsetky veci dennej potreby.
Osobne najlepsie sa mi zda Maxpedition, konkretne ten vecsi model.
http://www.maxpedition.com/store/pc/JUM ... CK-4p6.htm

alebo dobra domaca alternativa je od falca ta taska ktora tu bola popisovana, resp. jej "nova" varianta.
http://www.falco.sk/e-obchod/nylonove-p ... -mkii.html

Pozeral som aj nejaky kus ktory, ako tu niekto popisoval, vyzera tak "netakticky", hlavne na styl vylety do prirody kde budem mat ruksak atd, a nepotrebujem extra miesto na ine veci. Objavil som totok.
http://www.thewilderness.com/storepinna ... t=171&pg=1
Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Príspevky: 579
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Ja som si objednal tuto:
http://www.falco.sk/e-obchod/nylonove-p ... 4-518.html
Vyzera zatial najcivilnejsie, k ruksaku i do roboty, dnes ma tasku takehoto tvaru kdekto a vlezie tam aj G17 :)
Používateľov profilový obrázok
aceman
občasný prispievateľ
Príspevky: 16
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa aceman »

Romanos: k tej taske od Falca Typ 519 MKII by som sa mohol vyjadrit, nakolko som si ju pred 5 tyzdnami kupil ku mojej XDM o com som pisal v prislusnom vlakne. Mozem sa opriet o kapulov prispevok o 2 strany dozadu, kde popisoval jej predchadzajucu verziu, ta moja ma zopar obmien.

Na uvod musim povedat, ze pri objednavke som si dal poziadavku, aby nemala vzadu odnimatelne putko na opasok, ktore som nemal v plane pouzivat a teda by mi zbytocne dral tricka. Moja ma teda zadnu stranu uplne hladku. Ked je taska naplnena, tak dobre drzi pri tele.

Taska je univerzalna - urcena ako pre pravaka, tak aj pre lavaka, toto je rozdiel oproti tej, co ma kapula. Priecinok na zbran je dostatocne velky aj pre zbrane vo velkosti full-size, luxusne sa tam vojde moja 4.5'' XDM + nahradny zasobnik. Tento priecinok obsahuje dve putka, jedno na zbran, jedno zasobnik, obe su na suchy zips, takze polohu si kazdy moze menit tak, ako mu najviac vyhovuje, ten na zbran sa da zvacsovat a zmensovat, na zasobnik je vyrobeny z gumicky, tento ide mierne roztiahnut. Je teda mozne si zvolit, ci tasku budem nosit na strane silnej alebo slabej ruky. Okrem tejto priehradky ma dalsiu, asi podobne velku, ale relativne uzku. Rovnako ma jednu stredne velku priehradku, do ktorej sa vojde penazenka alebo doklady a jedno oddelenie na kluce alebo ine drobnosti. Popruh je prichyteny k taske dvoma okruhlymi klipsnami (tieto, v pripade, ze je taska napratana, tak lahko vrzgaju, co si ale clovek nevsimne, ked sa na to nesustredi). Popruh ma tiez podlozku na rameno, ktora je z vnutornej strany z pogumovaneho materialu a teda sa nesmyka.

Taska sa nosi pohodlne, ked je napratana, tak je citit jej vahu, ale ked je clovek zvyknuty nosit na ramene povedzme notebook v taske, tak si to ani nevsimne. Najviac som bol zvedavy, ako sa bude otvarat priecinok so zbranou a ako sa bude tasit samotna zbran. Priecinok sa otvara potiahnutim plastoveho D smerom od seba (D je umiestnene na oboh stranach v rohu, podmienkou je, aby boli oba „jazdce“ zipsu pri tomto Dcku - inak sa taska neotvori, najlepsie aby medzi nimi bola tak centimeter medzera, vtedy sa otvara priecinok naozaj pohodlne). Taktiez su zvnutra priehradky nasite na oboch stranach slucky, ktore ked trcia cez otvor medzi zipsami von, tak sa taska otvara ovela lepsie. Dalsi rozdiel medzi mojou a kapulovou taskou (podla fotiek) je, ze priecinok sa otvara dole, nie do strany. Pride mi to ako vyhoda, pretoze ked trhnem tym plastovym D od seba, tak taska sa otvori uplne vlastnou vahou zvysnych naplnenych priecinkov, pokial tam je napr. penazenka s mobilom.

Ako pise kapula, tasi sa dobre, bez zadrhavania. Tasku nosim kazdy den, tym ze je cierna je relativne nenapadna, pozornost beznych spoluobcanov neputa, nakolko momentalne su v mode kadejake tasticky cez ramena v roznych farbach. Jedine moze putat pozornost ludi, co sa v „problematike“ orientuju. Ked prechadzam cez priestory, kde je viacero ludi na sebe natlacenych, tak si chytim plastove D, ktorym zbranovy priecinok otvaram a pritlacim tasku viac na telo. Ked je potrebne zamknut zbran do trezoru, tak ju zamykam aj s celou taskou.

V pripade, ze sa ide do mesta a hrozi pozivanie alkoholickych napojov, tak XDM zavriem do trezoru a mieto neho si vlozim do zbranoveho putka namiesto zbrane teleskop. Po zatiahnuti zipsov sa obe strany priehradky pritlacia na teleskop a tento ani necinka, ani nebeha po priehradke, vytahovanie je podobne ako pri zbrani.

Ak mam vsetko zhrnut, zo zaciatku som bol trosku nesvoj, ze zbran nemam na tele a bal som sa zhorsenej kontroly, po par tyzdnoch mozem vsak povedat, ze taska sa nosi v komfortne, konecne mam kam napchat mobil, kluce od auta, doklady, penazenku a dalsie blbosti. Rovnako ju nemusim skladat, ked si sadam do auta (pripadne ju hodim na sedadlo spolujazdca, kde je po ruke).

Dufam, ze je to dostatocne zrozumitelne :) a pomoze to pri rozhodovani.

Pripajam aj zopar fotiek:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok


Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Príspevky: 634
Registered for: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Tie zmeny oproti mojej verzii vyzeraju super - umiestnenie nahradneho zasobnika + zmensenie strednej priehrady. Ked tuto svoju zoderem tak spokojne kupim tuto novsiu verziu. V blizkej dobe sem hodim par fotiek ako vyzera kapsa odkedy som ju kupil po kazdodennom noseni.
Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Príspevky: 634
Registered for: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Takze prikladam fotky ako sa etuja drzi po nejakom tom rocku pouzivania. Zakupena bola v aprili 2009, odvtedy ju nosim v podstate kazdy den, takze uz ma daco za sebou.

Najprv fotky asi po roku nosenia z maja 2010.
Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok


Po roku uz vidno jemne opotrebenie na zadnej sietke - casti co sa pri chodzi sucha o nohavice. Vnutri vidno trosku vysuchane kontury zbrani, ale nic zle to nieje. Najviac to je zretelne v mieste kde sa mi pistol opiera uplne dole zaverom o zips, textura latky je tam dost vysuchana, ale nevyzera to ze by sa tam mala spravit diera. Najviac bolo opotrebovanie vidno na rohoch prednej priehradky na penazenku a na podobnom mieste sterdnej priehradky. Mal som z toho pocit ze tieto miesta sa prederu ako prve.


Dalsiu seriu fotiek som fotil dnes, cize cca 2 roky a pol od zakupenia

Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok

Zadna strana je po takej dobe uz dost vydrata, asi tomu napomaha ze do roboty nejazdim mhd ale chodim asi 20 minut peso, takze pri chodzi sa furt osuchava o nohavicu. Opotebenie priehradky na zbran nieje nijak radikalne, len su vyraznejsie miesta kde sa zbran osuchava, ale na diery to stale nevyzera. A miesta co som si myslel ze sa prederavia sa aj prederavili, ale funkcnosti to neskodi, diery niesu nejake velke, ale zivotnost sa pomaly konci.
Obrázok
Ked sa pozriem na zips na priehradke na zbran, tak ten uz sa zospodu zacina trosku rozpadavat, je to na mieste kde sa etuja nejako zohla podla polohy pistole vnutri, a je tym to miesto specificky namahane, vidno to aj na opotrebovani latky.

Aby som zhrnul svoje dojmy, tak po vnutornom-opaskovom puzdre je to podla mna druhy najlepsi sposob ako nosit zbran skryte. Stale je to kompromis medzi dostatocne skrytym civilnym nosenim, a dobrou moznostou tasenia - vyhoda je ze kym niekto nepozna ze tento model je na zbran tak nikto nevie ze nosim. Nevyhoda je, ze treba tasit dvoma rukami.
A konkretne k tomuto modelu od falca, co sa tyka opotebovania, tak si myslim ze je adekvatne pouzivaniu a myslim si ze etuja vydrzala dost. Predpokladam ze ju este tak pol roka budem nosit, a ak uz budu z mojej strany vyhrady k vzhladu, tak si zakupim novu, tento styl nosenia mi vyhovuje.
Používateľov profilový obrázok
Mirec
prispievateľ
Príspevky: 178
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa Mirec »

Na potulkach netom som sa stretol s pomerne dost atraktivnou etujou: UTG Multi-functional Tactical Messenger Bag,
Obrázok
kratke video napr. tu: http://www.youtube.com/watch?v=HbeRAkvs5M8

Vyzera porovnatelne s tuzemskymi znackami /Falco,Dasta/ akurat ze stoji o 1/3 menej :wink:

Ale zatial NAJ co som nasiel je Safepacker Concealment Holster
Obrázok
http://www.thewilderness.com/storepinna ... t=171&pg=1

UTGcko som nasiel na jednom cz shope /alliancze/ ale stretol som sa tam s pomerne nekorektnym pristupom... na stranke mame akoze vsetko... realita je taka ze "mali jsme, dalsi objednavka bude...?!" :twisted:

Jedina cesta je pravdepodobne len eBay alebo Amazon... alebo keby sa nasiel niekto kto ma cestu do statov :D
Používateľov profilový obrázok
siver
prispievateľ
Príspevky: 321
Registered for: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa siver »

Ja som si pred cca. mesiacom zadovážil toto:
Obrázok

http://www.maxpedition.com/store/pc/FAT ... K-4p31.htm
plus
http://www.maxpedition.com/store/pc/UNI ... ER-p48.htm

Je to veľmi kvalitne spracovaný produkt.
Zatiaľ ju nenosím len som ju skúšal 1 deň. Zmestí sa tam okrem zbrane všetko čo potrebujem celý deň.
Kúpil som ju hlavne na nosenie cez leto, keď sa nosia len kraťase a tričko. Vtedy mám vždy problém - kde postrkať všetky veci (peňaženka, klúče ....).

Pôvodne som plánoval kúpiť od Falca ale nepresvedčil ma ten systém otvárania. Podľa mňa to nie je veľmi bezpečné. Myslím tým, že ten kto to pozná - ľahko využije situáciu.
A druhá vec, FATBOY sa mi viac páči a je na výber vo viacerých farebných kombináciách. Podľa mňa vyzerá tak civilnejšie.
Používateľov profilový obrázok
Ravenn
častý prispievateľ
Príspevky: 1086
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Hm...kratasy a tricko a masivna taska cez plece.... Napadne :( chcelo by to nieco, co na prvy pohlad nevyzera tak, ze je tam buchacka... Lebo vsetky tie "falca" tak vyzeraju :(
Používateľov profilový obrázok
siver
prispievateľ
Príspevky: 321
Registered for: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa siver »

A čo by si chcel, aby bola taška menšia ako búchačka? Tie tašky sú robené pre zbrane v služobnej veľkosti. Ak chceš niečo menšie musíš mať aj menšiu búchačku. Ja to mám na G19, menšie zbrane mi veľmi nevyhovujú.

Mne osobne ten Fatboy vôbec nepripadá ako opacha. Je pravda, že mám vyše 190cm a 105kg. Tá fotka to nejak skresluje.
http://www.youtube.com/watch?v=ZyjtaljxOBI
http://www.youtube.com/watch?v=2cTGmyk4YKY
http://www.youtube.com/watch?v=oRlC8N1RWXk

Keď mám zbalenú len búchačku + penaženka a klúče a v strednej priehradke nie je nič objemné - tak má Fatboy veľmi prijateľnú hrúbku. A v tedy vyzerá ako bežná moderná taška, ktorú bežne vidím na ľuďoch. Ja sa obliekam športovo, takže to ani oči nekole. Ten kto sa v tom nevyzná (97% obyvateľov) - ani mu nenapadne, že v tom je zbraň.
A keď ju naložíš niečím objemnejším, pripomína skôr tašku na foťák.
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1438
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Siver, ja som si tú brašňu teraz kúpil tu cez fórum: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=7015
A ani som netušil, že sa vyrába originál aj na nosenie zbrane. Táto však nie je na to určená. Aj keď po drobnej úprave už je. :lol:
Akurát do toho vrchného zipsového vačku ťažko narvem čezetu, a 1911 som tam nenetrepal. Za to ale do toho veľkého vačku s klopou narvem aj dve i s príslušenstvom a puzdrami. 8)

Takže je fajn napr. na cestu na strelnicu, ale aj na každodenné vláčenie. /nie rýchlotasné nosenie v pohotovostnom režime :roll: /
Do pohotovostného režimu ju dostanem za asi 3-4sekundy, čím som na tom lepšie, ako 99% populácie. :twisted:
Používateľov profilový obrázok
siver
prispievateľ
Príspevky: 321
Registered for: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa siver »

Myslíš túto?
Obrázok
To vyzerá ako nejaká celkom podarená kópia.

S tej fotky ale nevidím, či je tam aj tá priehradka určená na zbraň.

Na tej mojej je v tej priehradke na jednej strane suchý zips a o ten prilepíš tento držiak: http://www.maxpedition.com/store/pc/UNI ... ER-p48.htm
Zbraň je potom fixovaná na jednom mieste.

G19 sa tam zmesti v pohode. Iné som neskúšal.
5"-vý SIG sa tam nevojde :D
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1438
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Ako som už písal, aj táto brašňa má to zipsové vrecko nad tou klopu, ale tu to nie je určené na nosenie zbrane. Je tam len malé vrecko. Ktoré keď sa vyhodí, tak už sa tam dá narvať čezeta. A keďže je tam natesno, tak ju netreba ani fixovať suchým zipsom. Nemá kam ujsť.
Inak vyzerá kvalitatívne fajn. Aj šitie materiály, zipsy...tak snáď chvílku vydrží.

Šak raz si ich pomeráme... :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."