Strelecká akadémia II.

pietro32i
častý prispievateľ
Príspevky: 806
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

A kua chlopi, to ste fšetci na východe takí majstri, že vám žiadne kurzy netreba?
twingo
občasný prispievateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa twingo »

GPI napísal:Vzhľadom k malému záujmu o pripravované kurzy na strelnici v Prešove sa tieto v plánovaných termínoch 10. a 11. 8. 2013 konať nebudú.
Hmmm no skoda, som bol prihlaseny ale zjavne je dovolenkove obdobie v plnom prude a vsetci vychodnari sa rekreuju :). Ak bude dalsi termin skusim ukecat nejakych ludi. A to som mal povodne obavy ci sa vojdem do kapacity kurzu ... :(
inspiring_ardinghelli

Príspevok od používateľa inspiring_ardinghelli »

Ak by bol po dovolenkách intenzívnejší záujem, nie je problém dohodnúť vhodný termín....
Používateľov profilový obrázok
sirdo
prispievateľ
Príspevky: 461
Dátum registrácie: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa sirdo »

4twingo:ja som bol nahlaseny tiez, aby som hajil vychodniarske farby. tak si pockam na dalsi termin...
Používateľov profilový obrázok
Adrian
častý prispievateľ
Príspevky: 808
Dátum registrácie: 10 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adrian »

Ja som v tom termine tiez na dovolenke.
Tak snad nabuduce, zaujem urcite je. :)
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Prispejem aj ja svojou troskou do mlyna.
Zucastnil som sa insktruktaze ako solo jazdec. Po uvodnych formalitach, zisteniu spolocnych znamych(ved zaciatky praktickej strelby na SK siahaju k par ludom a do 90 rokov), priprave vystroje/vyzbroje, tercov atd. sme pri rannej kavicke prediskutovali aka je asi moja predstava smerovania nasledujucich hodin insktruktaze. Kedze sa celkovo citim byt viac sportovym strelcom ako ulicnym bojovnikom tazisko bolo posunute viac na priestor vymedzeny "latkami".
Presli sme spolu strelecku abecedu, vzdy po kazdej chybe nasledovala od Pala(p. Brunovskeho) otazka Ze preco? a za nou metodicke vysvetlenie a navrh riesenia chyby. Palov demokraticky princip sa mi velmi pacil. Aby som ozrejmil co je to demokraticky princip: Palo povie: Skus to robit takto ak Ti to viac vyhovuje. Na rozdiel od dogmatikov, pre kt. je iba jedina spravna cesta a vacsinou kricia: Rob to takto! Celkovo Palov pristup robi komunikaciu velmi prijemnou a ucen nema strach o veci diskutovat.
Insktruktaz sa dalej posuvala od korekcie uchopu, prstokladu, spustania, citania mieridiel k narocnejsim fazam. Skusili sme kontrolovany 2vystrel, s dlhsie vzdialenosti, miernu az uplnu dynamiku s doprednym a dozadnym pohybom, spomalovanie pohybu, strelba za pohybu...
Zhodnotenie: pre mna to bolo prinosne, na urcite chyby/zle navyky, o kt. som vedel som dostal liek, dalsie chyby mi boli najdene a na ne ponuknute riesenie.
Pristup profesionalny, co viac ako len odporucit.
inspiring_ardinghelli

Príspevok od používateľa inspiring_ardinghelli »

na november sú pripravené dva termíny kurzov pre začiatočníkov (kurz 2):

6. 11. 2013 09.00 - 13.00,

20. 11. 2013 09.00 - 13.00,

- počet účastníkov min. 4, max. 8, prihlášky s kontaktom na adresu, uvedenú v kontakte,
- miesto konania - krytá strelnica Lozorno,
- podrobnosti budú upresnené iba prihláseným.
Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Je naplánovaný aj kurz 3 prípadne kurz 4 ? Kurz 3 som už síce absolvoval ale rád by som si ho zopakoval a potom pokračoval na kurz 4.
inspiring_nash

Príspevok od používateľa inspiring_nash »

mozno trosku OT, tak vopred sorry.

Mal som moznost sa stretnut s p. Brunovskym 2x na vycviku a klobuk dole.

Na uvod som mu predstavil svoju predstavu, ze nechcem byt len nositelom zbrane ale i strelcom a tomu prisposobil svoj vyklad. Zacali sme uplne od piky a p. Brunovsky mi individualne vysvetlil, co robim zle a co mam napravit pri strelbe z mojho Rugera LC9.
Tieto cca 3 hodiny na strelnici spolu a vystrielanych nie vela nabojov mi usetrili kopu casu a penazi, ktore by som inak vyhodil pri nespravnom strielani na strelnici.
Co je skvele, ze p. Brunovsky sa dokaze prisposobim akejkolvek urovni ucastnika, dokaze prisposobim vycvik podla toho co chcete dosiahnut a opakuje s Vami "cviky", ukony az dovtedy pokial ich neurobite spravne.

Klobuk dole a vdaka.

Vsetkym mozem len odporucat.
inspiring_ardinghelli

Príspevok od používateľa inspiring_ardinghelli »

Aktuálne sme na najbližšie obdobie pripravili niekoľko termínov:

23. 2. 2014 (nedeľa) 09.00 - 13.00 --- kurz 2 - začiatočník
23. 3. 2014 (piatok) 09.00 - 13.00 --- kurz 2 - začiatočník
27. 4. 2014 (nedeľa) 09.00 - 13.00 --- kurz 3 - mierne pokročilý

podrobnosti k jednotlivým kurzom nájdete na http://streleckaakademia.sk/terminy-kurzov
inspiring_hodgkin

Príspevok od používateľa inspiring_hodgkin »

Chlapi za BA a okolia prihláste sa na 23. 2. 2014 (nedeľa) 09.00 - 13.00 --- kurz 2 - začiatočník v Lozorne. Sme tam zatiaľ dvaja a minimálny počet je 4 ks...
Naposledy upravil/-a inspiring_hodgkin v 12 Feb 2014, 15:44, upravené celkom 1 krát.
majo2
občasný prispievateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa majo2 »

Ahojte, pridávam aj ja svoj názor na kurz.

Začiatočnícky kurz (2) som absolvoval individuálne. Bol to môj prvý strelecký kurz a keď ho porovnávam s ostatnými kurzami, ktoré som v poslednej dobe absolvoval (samozrejme v iných oblastiach), musím povedať, že tento bol jednoznačne najlepší a najužitočnejší a za tie 3 hodiny s niečo cez 100 nábojmi ma posunul stokrát ďalej ako počas predšlých návštev strelnice (s vystrieľanými vyše 500 nábojmi).

Zbraň mám asi pol roka a za ten čas som mal množstvo teretických zdrojov, z ktorých som sa snažil čerpať pri domácom "sušení" a následnom praktickom skúšaní na strelnici. Pred kurzom som si myslel, že nejaké veci ovládam a nejaké zručnosti mám, ale ako som zistil, niektoré činnosti som robil úplne zle, iné takmer dobre, no dobre som nerobil asi nič :).

S veľmi kvalifikovaným a trpezlivým prístupom pána inštruktora Brunovského sme tieto pol roka učené a fixované neduhy postupne odstránili a po prvej jeden a pol hodine a 50 vystrieľaných nábojoch to už bolo o niečom úplne inom, najmä v mojej hlave, no postupne aj v prstoch a v rukách...

Teraz je už na mne ďalej to cibriť a zlepšovať sa a hneď ako si tieto základy zafixujem, určite sa zúčastním streleckej akadémie III.

Počas kurzu som si uvedomil, že som pol roka strácal čas a strieľal gule len tak do ľuftu :) - absolvovanie kurzu mala byť prvá vec a prvá investícia po kúpe zbrane. Som si istý, že pokračovaním môjho zabehnutého "systému" by som len ďalej strácal radosť zo strieľania a motiváciu, stál na mieste a nedosahoval absolútne žiadne výsledky.

Kurz môžem všetkým začínajúcim "samoukom" strelcom odporučiť, myslím, že sú to naozaj dobre investované peniaze.
inspiring_hodgkin

Príspevok od používateľa inspiring_hodgkin »

Presne ako píšeš Majo. Ja mám zbroják 20 rokov a aktívnejšie som začal strieľať pred cca 2 rokmi. Avšak napriek tréningu uspokojivé výsledky na súťažiach stále neprichádzajú. Potrebujem niekoho, kto mi povie, že čo robím zle a na čo sa mám sústrediť. Nestačí mi len povedať "lieta ti to vľavo dolu", potrebujem vedieť prečo a ako to odstrániť. Toto od tohto kurzu očakávam...a potom môžem spokojne trénovať...
inspiring_hodgkin

Príspevok od používateľa inspiring_hodgkin »

Dnes som spolu s 3 ďalšími účastníkmi absolvoval kurz streľby z krátkych strelných zbraní - úroveň 2 - začiatočník. Splnil moje očakávania. Oceňujem profesionálny a zároveň ľudský prístup inštruktora Paľa Brunovského. Je vidieť, že má obrovské skúsenosti s tréningom streľby nielen u príslušníkov ozbrojených zložiek ale aj civilov. Konkrétne oceňujem, že poukázal na chyby, ktoré pri streľbe robím a dostal som návody, ako to robiť lepšie a to som chcel. O chvíľu preleštím zrkadlo a idem sušiť :lol:
Čo by som privítal do budúcna je poriadať kurz na vonkajšej strelnici. Je to zdravšie :D
Ďakujem Paľovi Brunovskému a ostatným držiteľom ZP kurzy streľby so streleckou akadémiou vrelo doporučujem :!:
Používateľov profilový obrázok
Arcanus
občasný prispievateľ
Príspevky: 94
Dátum registrácie: 11 years 11 months

Príspevok od používateľa Arcanus »

chcel by som sa pridat k Terexovi a tiez Palovi Brunovskemu podakovat za velmi podnetne doobedie na jeho kurze. Uprimne musim priznat ze takmer vsetky atributy strelby, ktore som doteraz robil, som robil chybne, pocnuc postojom, uchopenim zbrane, manipulaciou atd. a po vysvetleni spravnejsich postupov som rozdiel videl uz na mieste. Dalsou dolezitou vecou, ktoru ma vcerajsi kurz naucil je, ze dolezitost nacviku na sucho je obrovska a postupy, ktore sa musim naucit robit spravne, moze clovek velmi lahko zabudnut ak si ich "nevydriluje" pravidelnym cvicenim doma. Uz teraz je my jasne, ze na najblizsom kurze v Streleckej akedemi, ktoreho sa urcite zucastnim zistim ze kopu veci treba vylepsovat, ale o to je vacsia motivacia pokracovat v streleckom vycviku prave cez tieto kurzy.

PS Terex, ak si poobede pozeral finale hokeja, tiez po kazdom zapiskani rozhodcu na pistalke ta napadla myslienka, kolko mas este nabojov v zasobniku? :p
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"