Nočné videnie PNV 57

elegant_varahamihira

Nočné videnie PNV 57

Príspevok od používateľa elegant_varahamihira »

Zdravim chcem si zadovazit nocne videnie PNV 57 a mam jednu nejasnost.
Podla toho co som zistil tak existuje verzia PNV 57 link: https://picasaweb.google.com/1004364893 ... 1162356418 dalej od nej odvodena verzia PNV 57H ktora je v podstate to iste ako predosla akurat je to hliadkova verzia a ma prisvit 20W ziarovkou a verzia PNV 57E link: https://picasaweb.google.com/1004364893 ... 4031738850 . Vedel by mi niekto poradit aky je rozdiel medzi verziou PNV 57 a PNV 57E? Dopocul som sa take nieco ze verzia PNV 57E obsahuje oproti PNV 57 aj IR filter ktory sposobi ze Eckova verzia funugje relativne slusne aj bez prisvitu kdesto ta prva spominana verzia PNV 57 potrebuje silny prisvit aby fungovala(ktory zabezpecovali svetla z IR filtrami na BVPcku alebo OTcku ). Vedel by mi niekto povedat ako to s tymi dvoma verziami v skutocnosti je? Dakujem za odpoved.
inspiring_montalcini

Príspevok od používateľa inspiring_montalcini »

Vsetky verzie su defacto gen. 0, cize funguju iba z infra-prisvitom. Bez neho neuvidis ani prd.

57E je verzia s uchytom na prilbu (pre pilotov).
57H je verzia pre vojakov, ma nahodeny este IR reflektor a zdroj (menic napetia) je umiestneny na opasku, nie na hlave.


EDIT: opravujem sa, niektore novsie verzie mali uz menice 1.generacie, ale stale je to bieda (na to ake je to velke a tazke)
inspiring_montalcini

Príspevok od používateľa inspiring_montalcini »

Este doplnim:

Ak vazne uvazujes nad realnym pouzitim ako pozorovacieho pristroja, tak si zozen najnovsiu verziu 57H (ta obsahuje v baleni aj bateriu) a uprav si to na sposob dalekohladu (ze to nebudes mat vkuse na hlave, je to strasne tazky kram). Ostatne verzie maju len vysokonapetove menice a su napajane z palubky (auta, tanku, helikoptery...).
Ked bude jasna noc, tak s tym aj nieco uvidis. Ak to mas za dobru cenu, tak sa otom da realne uvazovat ako lacnejsia alternativa k 1+ gen Yukonom.

Necakaj ale ziadne zazraky...


Ak ches zohnat nejake lacnejsie NVG s dobrym vykonom, tak pohladaj 1.gen cascade, cize kaskadove trubice. Robili to Amici aj Rusi ako optiky na pusky. Americka najznamejsia bola AN/PVS2. Su to tiez velke a tazke kramy, ale zosilnenie maju uz na urovni gen.2 a narozdiel od novsich generacii maju velmi maly sum, takze maju relativne cisty obraz. Nevyhodou je uz spominana vaha a znacne skreslenie po okraji ako na vacsine gen1. zariadeni...
elegant_varahamihira

Príspevok od používateľa elegant_varahamihira »

Hmm cize podla teba by bolo lepsie pouzit nieco na styl NSP2 (pouzivane na Vz 58 Pi) ? Inak myslel som si ze aj tak z toho nevykluckujem co sa tyka prisvietenia to zrejme bud zrealizujem IR LEDkami pokial to bude fungovat nvm ako su tie pristroje citlive na sirku spektra primaneho IR svetla, standardne ir LEDky ziaria na vlnovej dlzke okolo 850nm kdezto ziarovka v kombinacii z IR filtrom ma zrejme sirsie spektrum vlnovych dlzok, prinajhorsom pouzijem ziarovku z tym filtrom ale chcem sa tomu vyhnut lebo to žere baterku ako rakovina a bateriu z auta sa mi moc v batohu nosit nechce pokial chcem aby to fungovalo aspon nejake tie 2, 3 hodiny.
friendly_archimedes

Príspevok od používateľa friendly_archimedes »

Ak to potrebuje take baterky-nieco vacsieho, tak skus motobaterky-najsilnejsie z nich nieco vydrzia-ked to utiahne nastartovanie napr. choppra, osvetlenie ti to udrzi a mas to relativne male a ak kupis gelovu, tak sa nemusis bat ani prevratenia baterky vo vaku. To ma napadlo len tak, ked uz spomians baterky z auta a ja jazdim na choppri, tak to treba skombinovat a mas vysvieteny cely chotar :D
elegant_varahamihira

Príspevok od používateľa elegant_varahamihira »

no veru aj nad tým som rozmýšľal že keby mám starú LADU ktorú som asi pred pol rokom dal zošrotovať tak by stačilo na reflektory pridať IR filtre nasadiť PNV 57 na hlavu a vyraziť na prieskum do lesa :)))
eager_stonebraker

Príspevok od používateľa eager_stonebraker »

Páni, nema niekto schemu zapojenia na to PNV 57H? dostal som to rozobrate a neviem sa z toho vysomarit
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"