Postup získania ZP skupiny A

inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Staci tak plus by som tam doplnil "podla § toho a toho zakona" a tiez kedy a kde si bol, datum vyhlasenia, miesto, podpis.
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Príspevky: 3701
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ahoj, si mimo temy, toto nema nic so sk. A. Je to vseobecny postup.

To vyhlasenie predlozis len ak ti ho stat nevyda. Nie je na tebe ktoru cestou zvolis, najprv nejaky dokument o tom ze ti dany stat nehce/nemoze/nevyda taketo potvrdenie a s tym mozes dat taketo cestne vyhlasenie.
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

Zdravím, práve píšem čestné prehlásenie za účelom priloženie k žiadosti o A-čko(chcem to doplniť ak by ŽL nestačil), poradí niekto ako to formulovať?

Ide o napadnutie(síce staré asi 10r. ale to hádam nevadí :) ) pri ktorom mi bol odcudzený mobil, a zároveň vyhlásenie že sa zdržujem často mimo bydliska. Chcel by som to nejak zlepiť do jedného prehlásenia.

Diki za rady :)
Používateľov profilový obrázok
aparapi
častý prispievateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: 10 years 3 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Správne sa píše čestné vyhlásenie :idea:
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

Dik za tip..asi som stiahol zlý vzor :idea:
miselito
prispievateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: 11 years 1 month

Príspevok od používateľa miselito »

Ahojte,
chcel by som vas poprosit o radu.
Som drzitel zbrojneho preukazu skupiny B. Dnes som siel na policiu v TN na oddelenie zbrani a streliva po ziadost na rozsirenie ZP, ze si poziadam o skupinu A ZP.
Zacal s tym, ze mam doniest fotky, potvrdenie od psychologa(Otazka: stacia mi karticky, ktore som dostal V Oktobri 2015? ZP skupiny B som urobil 7.1.2016) a spytal sa ma na dovod udelenia skupiny A.
Povedal som mu, ze ochrana zivota, zdravia a majetku a dalej, ze sa venujem turistike a chcel by som to na ochranu pred divou zverou, s ktorou som sa niekolko krat stretol.
Este som ani nestihol dat bodku za vetou a skrikol na cele poschodie: "nooo a mame to tu zas. Dalsi turista".
Zacal hned argumentovat, ze to nie je prenho dovod, ze on chodi x krat do roka do lesa a je rad, ze zbran nemusi tahat, dalej pozna x ludi co ju nikdy nepotrebovali a necitili sa ohrozeny.
Tak som mu povedal, ze kazdy to vnimame inak, povedal som mu, ze som sa par krat stretol s divou zverou a takisto som pri mojich potulkach prirodou narazil na partiu podnapitych mladikov, ktori mali "vyryvacnu naladu" a musel som ich obchadzat pretoze som sa bal, ze dojde ku konfliktu.
K tomu argumentoval, ze na ochranu obyvatelov je tu policia. Na to som argumentoval, ze ak by sa ma mladici rozhodli napadnut tak by som stihol maximalne vybrat telefon, ale cislo by som uz nemusel stihnut vytocit. Dalej som mu povedal, ze som bol na mieste kde by sa ani policajna hliadka autom nedostala vcas.
Na to mi on argumentoval sposobom: " aaale co by sa len nedostala".
Naozaj som nevedel co mu v tom momente povedat, lebo ma tato odpoved naozaj zaskocila.
Hned na to zacali jeho kolegovia, ze to neberte tak, ze vam to nechceme dat, ale zakon jasne hovori o tom, ze treba preukazat dovod na nosenie zbrane. Tak som sa ho spytal ci ochrana zivota, zdravia a majetku nie je dostatocny dovod na rozsirenie skupiny ZP z B na skupinu A.
Pytali sa ma potom ci nemam nahodou niekde chalupu, alebo som nebol napadnuty, alebo neprevazam financnu hotovost. Hovorim, ze nie ale nikde v zakone som sa nedocital, ze prave toto su dovody pre udelenie ZP skupiny A, resp. ze jedna z tychto podmienok musi byt splnena.
Spytal som sa ho, ze ak by som si kupil niekde nejaku chalupu, na ktoru by som chodil hoci len 1x do roka to by uz bol dovod na udelenie zbrojneho preukazu skupiny A? A on, ze ano toto je uz dovod. Tu som to vzdal, podakoval som sa, pozdravil a odisiel. Este aj tu ziadost som zabudol zobrat ako som povodne chcel.
Vystupoval som slusne, prisiel som tam s malou dusickou, ale odisiel som nas.aty, sklamany.
Este mi na konci povedal, ze porozmyslajte o poriadnom dovode a doneste si ziadost.

Chcel by som sa poradit o tom ako postupovat dalej. Mam si stiahnut z internetu zo stranky MV ziadost o rozsirenie ZP a ist to tam odovzdat s tym, ze ak mi to neuznaju resp. zamietnu tak sa odvolam?

Bol som prekvapeny aky boli protivny, pretoze tam bola taka rysava pani, ktora bola na skuskach ako med a este jeden policat, ktoremu som podaval ziadost o ZP predtym, tiez bol ochotny mily. Ale ten, s ktorym som jednal na zaciatku bol nejaky vyssi starsi pan a hned medzi dverami mi bolo jasne, ze ma svoj den. Ked sa do mna pustil tak sa ti dvaja pripojili a hucali do mna vsetci.

Budem vdacny za kazdu radu
Dakujem
Steff
častý prispievateľ
Príspevky: 625
Dátum registrácie: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa Steff »

V tomto vlakne tu zdieľal svoj úspešný postup: písomná žiadosť cez podatlnu, aby s tebou potom aj oni komunikovali písomne.

Neviem to na tých 40+ stranách rýchlo nájsť.
miselito
prispievateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: 11 years 1 month

Príspevok od používateľa miselito »

Este tuto temu musim docitat celu. Ja som myslel, ze to vypisem a zanesiem im na oddelenie kde som bol a odovzdam im to bez ohladu co mi na to povedia a budem cakat na vysledok.
To schvaluju ludia tam na oddeleni , alebo to posielaju niekde "vyssie"?
Používateľov profilový obrázok
pif paf
častý prispievateľ
Príspevky: 717
Dátum registrácie: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Potvrdenie od psychológa budeš potrebovať nové - nie staršie ako tri mesiace. Ale podľa toho čo si tu napísal nemáš potenciál na to aby si získal skupinu A a nemal by si sa o to ďalej snažiť. Bude lepšie nie len pre teba ale aj pre streleckú verejnosť ak zatiaľ nebudeš nosiť zbraň pokiaľ "odborne" nedospeješ. Len môj názor.
miselito
prispievateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: 11 years 1 month

Príspevok od používateľa miselito »

"Potencial na ziskanie"?? To myslis vazne? To, ze niekto nie je hadavy typ znamena, ze nema "potencial na ziskanie" skupiny A? To je o tom?
Argumentov tam bolo viacej z ich a aj mojej strany, ale pochopil som, ze tadialto cesta nevedie tak som odisiel prec. Ci som si mal neustale mlet svoje tak ako oni kym nedosiahnem svoje?
A to, ze zverejnim to ako som pochodil nema nic spolocne s "odbornou vyspelostou"a uz vobec nic spolocne s nosenim zbrane.
Používateľov profilový obrázok
dongo
prispievateľ
Príspevky: 323
Dátum registrácie: 8 years 9 months

Príspevok od používateľa dongo »

pif paf napísal:Potvrdenie od psychológa budeš potrebovať nové - nie staršie ako tri mesiace.
Pred nedavnom som podaval ziadost na rozsirenie z "B" na "A" (skusky na B som robil 08/2015 a rozsirenie som ziadal 02/2016) a nemusel som dokladat nove psychotesty. Stacili im tie, ktore som robil na prvej skuske. Tak neviem...
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

na odd zbrani v TN su taki borci, ze ziadaju zakazdym novy psychotest pri rozsirovani , pred par rokmi sa s nimi jeden forista odtialto takmer sudil ale potom sa vykaslal na to a zaplatil 80e za novu karticku
miselito
prispievateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: 11 years 1 month

Príspevok od používateľa miselito »

Dobre vediet. Dakujem
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Dátum registrácie: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Celkom chapem ten smiech z turistu. Denne tam maju zrejme zopar ludi co ich v lese zeru medvede. Skus normalne vykecat preco to chces a nevymyslaj (mne to preslo, dokonca v case ked som bol nezamestnany a to niesom ziaden Pan ale obycajny obcan akych je tu 5mil.).
Kazdopadne, ziadost podavas automaticky, nepotrebujes povolenie policajta. Je potom nanich aby to zakonne odmietli.
Používateľov profilový obrázok
pif paf
častý prispievateľ
Príspevky: 717
Dátum registrácie: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa pif paf »

dongo napísal:Pred nedavnom som podaval ziadost na rozsirenie z "B" na "A" (skusky na B som robil 08/2015 a rozsirenie som ziadal 02/2016) a nemusel som dokladat nove psychotesty. Stacili im tie, ktore som robil na prvej skuske. Tak neviem...
Samozrejme že netreba. To ale miselito nevie. On chcel len vedieť či bude stačiť päť mesiacov staré alebo bude potrebovať priniesť policajtovi nové potvrdenie, lebo si ho od neho vyžiadal. Tak ale v jeho prípade zrejme policajt postupoval podla paragrafu 20 odstavca 7. A na to sa môžu odvolať vždy ak im tam príde na pokec niekto nepripravený žiadať o Áčko.

O psychotestoch pri rozširovaní ZP som písal tu:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... &start=265
Je to ale X rokov staré usmernenie, teraz už môžu byť usmernení úplne inak.
Naposledy upravil/-a pif paf v 18 Máj 2016, 20:30, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"