Postup získania ZP skupiny A

miselito
prispievateľ
Príspevky: 223
Dátum registrácie: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa miselito »

hej toto som sa uz docital. ako som pisal nemal som to cele nastudovane. ale ja som mu povedal ze mam robene v oktobri a on, ze OK. Ziadne peniaze som nikomu nedal este.

a este k predchadzajucemu prispevku:
Este spomenul cyklistu, ktory chcel mat na cykloture zbran.
Tiez som obycajny clovek Nemal som doteraz konflikty pretoze sa snazim takym situaciam vyhybat, ale ako tu na fore niekto napisal: Radsej tu zbran pri sebe mat a nikdy ju nepotrebovat. To co som im povedal bola pravda a realny dovod preco chcem ZP skupiny A.
Este porozmyslam a nieco vymyslim.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

miselito: prepáč, ale musím súhlasiť s vysloveným názorom PifPaf-a.
Prišiel si na Políciu odborne nepripravený. Ak by si aspoň prečítal niektoré témy na tomto fore, ovládal by si správny postup na "obtiažnejšiu" komunikáciu s policajtmi.
Pravda bude niekde uprostred tvojich a policajných argumentov :wink:
miselito
prispievateľ
Príspevky: 223
Dátum registrácie: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa miselito »

Asi mas pravdu, mal som si to lepsie precitat. Moc som sa ponahlal a chcel som to mat co najskor. Dakujem za rady
Používateľov profilový obrázok
aparapi
častý prispievateľ
Príspevky: 621
Dátum registrácie: 10 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Neviem, či moja otázka patrí sem, ale týka sa aj Ačka, čiže ano. Keď už sme pri jednotlivých oddeleniach a ich miestnom folklore, podľa vás, ktoré skupiny si môžem zapísať do nového zbrojného preukazu (keď "predlžujem" zbroják)? Len tie čo som mal, alebo aj nejaké nové? Príklad z praxe:
1.Bývalý kolega šofér z južných okresov menil ZP po 10 rokoch a dopísal si do novej žiadosti aj aj "A", ktoré mu po "povinných tancoch"(potreba odôvodnenie) aj dali (v odôvodnení si napísal to, čo si napíše človek, ktorý ma každý deň hmotnú zodpovednosť za tovar v sume x-tisíc €)
2. Terajší kolega (tiež šofér) sa pokúsil pri obnovení ZP tiež dopísať do žiaodsti "Ačko" a podľa jeho slov mu "policajt písmeno A perom na žiadosti brutálne prečiarkol" s odôvodnením, že mu môže dať ZP len s takými skupinami aké mal a ak chce A, musí si podať žiadosť o rozšírenie a byť pri sk.A podnikateľ, ministrov brat.... poznáte 8)
čo poviete? V zákone síce nie je presne napísané, kedy a kde sa aké skupiny ZP píšu, ale z logiky veci vyplýva, že ak chcem nejakú inú skupinu, tak rozširujem. :idea: Len rozširujem ten ZP, ktorý mám. Keď žiadam o nový, prečo by som si hneď nemohol dopísať aj iné skupiny? Babo raď :lol:
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

pri obnovovaní píšeš do žiadosti skupiny, ktoré žiadaš. Samozrejme ak si mal B a v novej žiadosti žiadaš A- potrebuješ doplniť odôvodnenie. Je to nové konanie, kde PZ znova posudzuje všetky náležitosti, takže argument oddelenia, že ti dajú len to, čo si mal- je omyl.
Používateľov profilový obrázok
mrzo
častý prispievateľ
Príspevky: 860
Dátum registrácie: 10 years

Príspevok od používateľa mrzo »

peterson napísal:Samozrejme ak si mal B a v novej žiadosti žiadaš A- potrebuješ doplniť odôvodnenie.
A opacne, ak som mal a A znovu po 10 rokoch ziadam o A tak je prax taka, ze si to odovodnenie uz nepytaju? Sa mi zdalo, ze tu niekto na fore kedysi pisal, ze mu pri obnovani uz Acko dat nechceli aj ked ho mal.
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Dátum registrácie: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

V zkone je priamo napisane ze musis dolozit potrebu nadalej drzat/nosit zbran.
Používateľov profilový obrázok
Wakama
prispievateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: 8 years 5 months

Príspevok od používateľa Wakama »

presne tak ako píše Zlomizub,musíš znova preukázať potrebu držať/nosiť zbraň...
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Dátum registrácie: 7 years 7 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať. Zajtra idem na miestne PZ riešiť ZP konkrétne mám záujem o skupinu A. POdľa informácií aj tu dostupných, ale aj informácií ktoré mám od držiteľov ZP A budem musieť vydokladovať resp. preukázať nutnosť a oprávnenosť na základe ktorej následne budem žiadať A-čko. Minulý týždeň nám opätovne bola vykradnutá jedna zo včelnic /ak ma pamäť neklame tak sa jedná už o piatu vlámačku/ Stačí ak preukážem nutnosť nosenia na základe jedného nahláseného vlámania či treba všetky vlámačky papierovo doložiť? Ešte by som chcel vedieť či je nutné obehať si príslušné policajné oddelenia ktoré to vyšetrovali , alebo si to vedia oni vytiahnúť z archívu na kriminálke? ďakujem Tomáš
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Ak máš papier od jednej dolož jednu a dopíš, že ich bolo toľko a toľko vtedy a vtedy...
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

treba si dať pozor na to, aby si nevyrobil veľký sloh, kde ťa budú chytať za každú vetu. Ochrana vlastnej osoby alebo majetku je citlivá vec, kde niektorí ľudia píšu vďaka prostorekosti také veci, že sa okamžite vynára otázka o ich príčetnosti. :wink:

Odporúčam stručnú, jasnú formuláciu v otázkach riešenia/zabezpečovania si ochrany majetku vlastnými silami v nepravidelných časových intervaloch a vďaka kočovaniu včelstva i na miestach mimo miesta bydliska-načo de facto sk.B nepostačuje

(neni zač)
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Dátum registrácie: 7 years 7 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Ako ja sa dákeho slovičkárenia z ich strany neobávam a ak budú mať potrebu niečo riešiť mám také argumenty /po poslednej vlámačke/ že ťažko budú vedieť oponovať. Ak budú mať dáke pochybnosti, rád ich zoberiem na jednu noc na jednu moju včelnicu a nech si to v praxi vyskúšajú ako je to strážiť si niečo v hore, bez zbrane len s kaserom v ruke, kde prakticky vzdušnou čiarou 1,5 km je miestne cigánske geto. Ale každopádne ďakujem za radu, budem si to pamätať pri formulovaní žiadosti.
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Príspevky: 3902
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

tomas120 napísal:niečo riešiť mám také argumenty /po poslednej vlámačke/ že ťažko budú vedieť oponovať.
AK som dobre pochopil, tak nemáš ešte vôbec ZP.
Síce je to (možno) aj vedľajšie, ale aj tak sa pýtam..."Keď si taký frajer, tak čo potom riešiš ?"....

Ty si myslíš, že v komisii sedia nejakí poliši (česť ich práci) z ulice s maturitou ?
Ver mi, že keď Ťa budú chcieť ponoriť do smútku, tak to aj učinia... 8)
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Dátum registrácie: 7 years 7 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Si ma zle pochopil ale nevadí. Nie nemám ZP a ospravedlňujem sa za moju podráždenú reakciu, ešte rozdýchavam minulo týzdňovú vlámačku. Mňa už "ponorili do smútku" keď prišli vyšetrovať. XY dôvodov ako sa niečo nedá ako je zle nastavený systém, hoc ma chápu ako veľa papierovania teraz budú mať a pod. Keby to bolo 1x ok mávnem rukou opravým poškodené a idem ďalej ale neustale dookola to isté. Niečo sa spraví a potom prídu daky dementi a zničia ti to čo si celý rok budoval. Asi také nepoznáš a buď rád. Opýtam sa ťa inak. Už si niekedy v noci spal v hore /bez zbrane/ kde ti každú chvíľu daky diviak tak povediac prebehne popod spacák, kde je v blízkosti zhruba 1km osídlená rómska komunita, ktorá sporadicky sa chodí do miestnej lokality "vyvenčiť" a so sebou si niečo na pamiatku vezmú.. A to nehovorím že sa jedná o lokalitu s výskytom medveďa. Ja som posledný týždeň takto fungoval, len aby som ochránil poškodený majetok /pokiaľ odborníci mali prácu s papierovačkami/..
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Ide aj o to, ze ty mozes mat dost argumentov ale ked si povedia, ze ti Acko nedaju, su ti na nic tie argumenty, ale drzim palce
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"