SW, RUGER, TAURUS

scandium
častý prispievateľ
Príspevky: 506
Registered for: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa scandium »

Ano. Mám 158 gr Aresy a pod ne davam 5.5 gr Vihtavuori N320 na výšku 40 mm.
Ešte zvažujem skúsiť N340. Je to pomalší prach tak očakávam príjemnejší spätný ráz. Tá 320ka má celkom ostrý spätný ráz. Ale neviem. Skusime uvidíme
scandium
častý prispievateľ
Príspevky: 506
Registered for: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa scandium »

neviete niekto prosím Vás či sa niekto špecializuje na opravu revolverov, resp. má aj náhradné diely a tak.
Mám Taurus 85 a všimol som si že tyčka na ktorej je valec a slúži ako vyhadzovač nieje rovná resp. ak rýchle potočím valec (že sa rýchle otáča) tak koniec tej tyčky opisuje elipsu. Okrem toho je vidieť malú odchýlku medzi nábehovým kužeľom (forcing cone) a valcom tak, že z ľavej strany sa medzi valec a ten nábehový kužeľ nedá vložiť ani papier zato z pravej tam vojde aj keď je preložený. Čiže je vyosený valec. Možno ten čo ho mal predo mnou ho nosil a trvalý tlak na valec spôsobil ohnutie tej tyčky (to je moja špekulácia). Neviem či sa to bude strielaním zhoršovať tak by som to chcel dať opraviť.
DeSade
častý prispievateľ
Príspevky: 1483
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa DeSade »

Ahoj,
dielec č. 1 ? Celkom možné, že ja dielec č. 6 dostal na frak. https://www.gunpartscorp.com/gun-manufa ... s-tau/85-2
Moc nádejí, že tu niekto z puškárov toto drží by som nemal.
Strielaním nerovnomerne vyeroduješ nábeh. Skor dať do sústruhu, zistiť hádzavosť, nahriať a opatrne prihnúť. Ak je to ale práškový kov alebo zinková zliatina tak to rovno nechaj na ND a kúp nový.
bus driver
častý prispievateľ
Príspevky: 1442
Registered for: 12 years 4 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ma niekto z webforistov Taurus 692 Tracker ? Na Youtube ma od amikov iba "thumb up", no ja by som chcel vediet aj o nejakych negativach, teda ak su.
dantes
častý prispievateľ
Príspevky: 2036
Registered for: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa dantes »

K tomu taurusu 85, je to UL (Ultra Light) verzia, alebo ina? Ak UL, tak pozri navod - znamy ho kedysi davno mal a vyrobca garantoval priamo v navode zivotnost 5000 vystrelov. Kratko po tom mu aj praskol ram... Ale to bola verzia najmenej 10 rokov stara, netvrdim, ze je to tak aj v sucasnosti. Takze mozno ti jednoducho vyexpiroval... :(
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

Scandium, DeSade : ja si myslim, ze dielec 6 bude OK. Podla mna ma ohnutu osku na ktorej je valec. Rozober to a jednoduchym valanim po stole zisti ci je kriva. Mal som podobny problem na Tauruse a variesil ho tak, ze som to upol do sustruhu a vyrovnal len tlakom noza a bolo....
selag
prispievateľ
Príspevky: 116
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa selag »

Nechal sem se zlákat a koupil revolver Ruger 121-7 v ráži 357 mag., prodejce ARMED, dovozce MPi. Po vystřelení nešly prázdné nábojnice pomocí extraktoru vůbec dostat z válce ven. Musel sem použít mosaznou tyčku. Revolver sem reklamoval. Po uplynutí 30 dnů mi byl revolver vrácen s tím, že se závada neprojevila a reklamace se zamítá. Jako doporučení bylo uvedeno, že mám mazat tyčku extraktoru, případně i komory válce. Tyčku extraktoru sem namazal, komory lehce taktéž a vyzkoušel na střelnici. Stále stejný problém. A jako bonus se projevila další závada. Nebyl jsem schopen vystřelit jediný válec bez jeho zablokování povysunutými náboji vzad vlivem střelby. Vždy jsem musel střelbu přerušit, vyklopit válec a náboje do komor ručně dotlačit a dokončit střelbu. Pro doložení uvedených problémů jsem prodejci odeslal video https://ulozto.cz/tam/_smj1waMEicPX a vznesl dotaz, jestli opět reklamovat, nebo rovnou nechat zpracovat posudek soudním znalcem. Byl sem vyzván k opětovnému předložení zbraně k reklamaci a po 10 dnech mi volali, že je revolver vadný a že mi ho vymění za jiný kus. Opravdu hodně zvláštní přístup. Nový kus jsem si převzal a musím říct, že ho před předáním opravdu někdo hodně důkladně testovat..... a nevyčistil. Dokonce jsem měl chvilku podezření, že mi dali kus z jejich předváděcích akcí. Po celé této anabázi musím říct, že fakt nevím, co si o celém problému myslet. Prvně reklamace zamítnuta, pak uznána a zbraň vyměněna. Nový kus už je bez problémů, ale pachuť z hodně zvláštního jednání prodejce - dovozce zůstala. Objektivně musím říct, že prodejce z toho byl dost nešťastný, i jemu se zdálo první vyjádření MPi hloupé, ale prý je vázán vyjádřením dovozce a nemůže nic dělat. Už ani ten Ruger není, co býval......... :-) :-) :-)
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1453
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa theplaky »

selag napísal:Už ani ten Ruger není, co býval......... :-) :-) :-)
Cca rok dozadu som kupoval 3" SP-101 v 357mag:
- na rozete bol otrep a pri jednej z komor zostavala rucicka sprajcnuta, po odpaleni sa spust nevracala do prednej polohy a zbran zostala zaseknuta = bolo odstranene prelestenim rozety u puskara
- drazka v rame zbrane (cielnik) bol hodeny do strany (bolo to viditelne volnym okom) - nakolko sa jedna o pevne mieridla zbran niesla VYRAZNE do jednej strany bez moznosti korekcie = bolo vyriesene rozsirenim drazky v rame zbrane aby sa jej stred dostal do osi hlavne

Cca mesiac dozadu kupoval kamarat taky isty Ruger SP-101 cez rovnakeho dovozcu:
- pri pomalom spustani mu kladivo ani po uplnom stlaceni spuste nespadlo, ale zostavalo vystavene v zadnej polohe = zbran nevystrelila

Takze 2x novy Ruger SP101 a 2x s vyraznymi vyrobnymi vadami ktore maju vplyv na bezpecne fungovanie aj spolahlivost zbrane. Vyzera to ze tie "DO-DO" kusy (*DOdelej DOma) sem Ruger vozi zamerne a je velmi smutne ze nas dovozca s tym nic nerobi.

Ja mam momentalne rozjednany dalsi Ruger (GP100 3" v 10mmA), no vzhladom na predchadzajuce skusenosti som sa rozhodol nakup neriesit cez SVK dovozcu - predavat zbrane ktore nestrielaju povazujem za neseriozne, ak sa to deje opakovane je to pre mna STOPka.

Ruger povazujem za vyrobcu ktory ponuka zaujimavy sortiment zbrani, ktore vsak vzhladom na vyrobene mnozstva dokaze vyrabat nielen precizne, ale niekedy aj zle - ak sa vsak tie menej podarene kusy kopia na geograficky tak malom trhu ako je uzemie byvaleho ceskoslovenska tak nieco nieje v poriadku..

K tomu zamietnuti reklamacie o ktorom pises: dovozcu ktory Ti odmietol uznat reklamaciu a odporucil Ti aby si komory aj tycku vytahovaca mazal si mal vyzvat, aby Ti ukazal kde v uzivatelskom manuale je takyto postup odporucany vyrobcom.
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

Selag :

To tazke vysuvanie nabojnic ti robilo aj s inymi hilznami ako SB co som videl na videu???? Robil to GECCO, alebo HORNADY alebo ina renomovana znacka????

Ak nie tak pricinou je material nabojnic ktore dodava SB a ze je to niekedy odpad vie kadzy kto prebija. Ja osobne sa komponentov od SB nechytam. Problem je pravdepodobne trochu hrubsie spracovanie komor valca vyrobcom /co Ruger ma/+ extremne mekke hizne od SB /zase usetrili material/.

Zablokovanie valca ti nesposobili povytiahnute naboje, resp. dna nabojnic ale na 99% boli na vine zapalky SB. Robilo ti to s inymi nabojmi ???? Ide o to, ze zase u SB nakupili "kvalitne" zapalky. Dialo sa ti to, ze udernik sa ti zarazil do zapalky SB a zostal tam trcat. K tomuto javu mohol prispiet nevhodny tvar uderniku na konkretnej zbrani, alebo slabsia vratna strunka uderniku. Cize k zablokovaniu doslo tak, ze ti udernik zostal zapichnuty v zapalke. Rovnako tato zavada je prebijacom ktori okusili komponenty od SB znama, rovnako ako neodpalovanie kedy SB nakupil extremne tvrde zapalky. Aby som nekrivdil SB tak podobny problem s mekkymi zapalkami mal Fiocchi...

Obe zavady som s nabojmi SB zazil, ale ich aj odhalil.

Nevypadavanie nabojnic z valca sa obcas stava aj lepsim znackam, pri silnejsich razach doporucujem u puskara vylestit nabojove komory, urcite nic nemazat...


Keby nebol predajca diletant, tak sa ta opyta akym strelivom si strielal a poziada ta o kontrolnu vzorku ked preberal revolver. Uplne kludne sa mohlo stat, ze pri posudzovani zaruky pouzil naboje ktore zavadu nesposobovali. To ho samozrejme neospravedlnuje a suhlasim s Theplakym, ze u takehoto dovozcu si netreba nic kupovat nech ho vyriesi trh... No a doporucenie na mazanie tycky a komor - tomu sa u autorizovaneho predajcu nexe verit a pokial ano tak naozaj u neho nekupovat nic....
M M
prispievateľ
Príspevky: 134
Registered for: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa M M »

U 7 rannych GPciek to moze byt sposobene aj tym ze su tam tie hilzne dost natesno a v zavislosti od vyrobcu moze dojst k tomu ze sa zapieraju okrajmi (popisoval ktosi nedavno na ceskom fore). Povysunutie zapaliek spatnym razom moze byt kombinacia viacerych veci a moze suvisiet s predoslym.

Styl DO-DO u Rugera poznam, nastastie to nebolo nikdy nic fatalne, vzdy len zacistovanie. Pravda je ze odkedy pred par rokmi dvihli ceny na uroven S&W, tak som si noveho uz nekupil, vzdy len bazarove :mrgreen:.

Co sa tyka dalsieho spominaneho, zdrzim sa komentara, smutne kino ... :(
selag
prispievateľ
Príspevky: 116
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa selag »

erebos: Zkoušel sem i náboje Magtech se stejným výsledkem. Při první reklamaci jsem s revolverem předal prodejci i vystřelené nábojnice a část nevystřelených nábojů. Při vrácení zbraně mi vrátili i moje náboje - nepoužité - a krabičku vystřelených SB s tím, že se závada při vystřelení 50 ks SB této šarže neprojevila. To zadrhávání určitě nedělal úderník zapíchnutý v zápalce. Došlo k částečnému pootočení válce a až pak k zadrhnutí. Jiné náboje jsem tady nesehnal a tedy nezkoušel.

M M : O tom zapírání okrajů nábojnic vím, ale to nebyl tento případ. A jak už sem psal, když sem vyklopil válec, abych náboje zatlačil zpět, žádné povylezlé zápalky sem neviděl.

theplaky : Prodejce ke zbrani dodává manuál pouze v Aj a na jednom speciálním listu se věnuje opravdu mazání tyčky vytahovače. Ale doporučuje jej jemně mazat přípravkem CLP. O mazání nábojových komor v manuálu není ani slovo.

Dovozcem je firma MPi, velká firma, která je mimo jiné dovozcem zbraní Glock do ČR. Při reklamacích, případně řešení závad Glocků si firmu většinou střelci chválí za její vstřícnost. Nevím, co ji vedlo k jinému postupu u zbraní Ruger.
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

SELAG : potom je problem jasny s vytahovanim nabojov :idea:

Je to kombinacia odflaknutia finalnej upravy komor valca revolvera v kombinacii s mekkymi hilznami /aj magtech nabojnice nejsu zrovna etalon - ale zaroven je to stredna strieda/. Tam pomoze jednoduche prelestenie komory a je po probleme. Na druhej strane je to dovod vratenia revolveru vyrobcovi. ja som sa s podobnym problemom stretol pri 500 SW Mag. 454 Cassul a 460 SW Mag. Ale nikdy to nebola takato katastrofa - bolo treba neprijemne tlacit, ale to co predvadzas na videu to nebolo...
Ako som pisal mal som to aj v 357 Mag. ale to bolo ciste kvalitou mosadze pouzitej u SB. Paradoxne to bol SW ale citlivy len na SB. Po prelesteni komor isiel ako hodinky aj s SB...


Zaroven som si znova pozrel tvoje video a musim pozmenit svoje tvrdenie /moj omyl/, ze ti zostaval udernik - zapalnik v zapalke... Tu sme sa nepochopili nakolko ja som popisoval zavadu ked sa zapalnik - udernik vtlaci do mekkej zapalky a zostane tam. Zablokuje to valec a ten sa spravidla uvolni az pri vyklopeni ked nim pohybes. To som zazil na Ruger a SW ale bolo to sposobene papierovou zapalkou kde zostal zapalnik zaklineny v zapake... U teba je jasne z videa, ze zavada ma progresivny charakter, jednoducho povedane ze sa zhorsuje. Strielas prvu OK, druhu trochu tazsie, s tretou bojujes a stvrtu nepretlacis.... Problemom su tie finalne nedopracovane nabojove komory. Kazdy dalsi vystrel povysunie prazdnu hilznu ktora sa nafukne a zakusne do "vrasciteho" povrchu neopracovanej komory.Nasledne trenie dna hilzne o ram sposobi zavadu. zavada je umocnena lacnymi hilznami z tenkeho materialu, ktore pouziva SB a teda aj Magtech... Cize po 3-4 vystreloch mas nafuknute a zakusnute 3-4 hilzne, ktore sa spetnym razom povysunu a zadrhnu cim dnom tlacia na ram a blokuju otacanie valca a tym celeho mechanizmu.... Preto si to zatlacal....
To som si nevsimol....
Takze DO-DO revolver v plnej krase a nekompetentny dovozca....

Inak som sklamany z kvality Ruger lebo to neni prvy pripad neopracovanych komor valca a zaroven cal. 357 Mag. neni zrovna kaliber ktory trpi na problemy s vyhadzovanim...
MudMax
častý prispievateľ
Príspevky: 525
Registered for: 6 years 1 month

Príspevok od používateľa MudMax »

Mna tiez ruger velmi sklamal.Ked som sa rozhodoval medzi nim a taurusom,cital som vela recenzii na ne a podla toho som vyberal.Podla toho,ako boli ti 2 vyrobcovia hodnoteni,vybral som rugera.Musim povedat,ze taurus je zpracovanim a funkcnostou o level vyssie,ako ruger.
Mal vsetky chyby,co popisuje erebos,plus kratky zapalnik a klasicke rugerovske otrepy na zaciatku nabehoveho kuzela.Nechapem,ako to moze prejst cez vystupnu kontrolu.Alebo je to tak,ze na nas maly trh posielaju tie kusy,co cez kontrolu neprejdu?Uz by som rugera nekupil.
selag
prispievateľ
Príspevky: 116
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa selag »

erebos: Je to přesně tak, jak popisuješ. Taky sem předpokládal, že by stačilo přeleštění komor a vyleštění plochy rámu kolem úderníku a i sem to prodejci navrhoval. Dovozce se rozhodl jinak. Nová zbraň funguje naprosto bez problémů, i když jak sem psal..... byla tedy hodně důkladně zkoušená :-) Před cca 10 lety jsem vlastnil Ruger 141 a byl sem spokojený, žádné problémy. Proto mě ani ve snu nenapadlo, jak to šlo s Rugerem do........ Revolver se mi moc líbí, teď střílí, tak už to nebudu řešit. Psal sem to jen jako upozornění pro ostatní zájemce, že s Rugerem nemusí být vždy všechno O.K. Já za sebe jen musím konstatovat, že s se značkou Ruger jsem na 100% skončil a případný nákup zbraní importéra MPi budu hooodně zvažovat. Ostatně Glocků mám doma dost :-)
dantes
častý prispievateľ
Príspevky: 2036
Registered for: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa dantes »

Ja zmojho SW 686 strielam SB uplne v pohode, 357 mag aj 38 spl. Nabojnice vypadavaju po nakloneni zbrane aj same.Nestrielam ziadne kvanta, ale v podstate vyhradne SB s nulovou chybovostou.

Zapadla tu ale zaujimava otazka, pozna niekto puskara, ktory sa zaobera opravami revolverov alebo sa na ne dokonca specializuje?
Napísať odpoveď

Návrat na "Revolvery - všetky značky"