Zmena trvalého pobytu

Používateľov profilový obrázok
romen3
častý prispievateľ
Príspevky: 809
Registered for: 9 years 8 months

Príspevok od používateľa romen3 »

Ktory toze je okres?

V SC zbrane nechceli a karticky mi ostali povodne.
Do zbrojaku len napisali, ze je vydany ako nahrada za ZP cislo.... A bolo hotovo. 16,50 a fotky. Nejaky papier som vypisoval.
Používateľov profilový obrázok
neosk
prispievateľ
Príspevky: 345
Registered for: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa neosk »

Bratislava II

Info o cisle stareho ZP mam v novom uvedene. Avsak preukazy zbrane su oznacene OR PZ, ktory ich vydal. Je asi na polemiku, ci to bolo nutne. Ale je mi tych par eur jedno, hlavne ze to bolo na pockanie a zakonnu povinnost som si splnil. Asi by som to riesil, kebyze mam doma 50 zbrani, to by uz mohla byt celkom palka.
Používateľov profilový obrázok
Formaggi
občasný prispievateľ
Príspevky: 89
Registered for: 7 years 7 months

Príspevok od používateľa Formaggi »

to je zaujimave, ja mam elativne cerstvu skusenost s Bratislava III ,dosiel som tam, povedal som ze som menil TP a ze potrebujem novy zbrojak. Ani ziadost som nemal, tu som tam na mieste vypisal, pytal sa na zbrane, vravim mam iba jednu pri sebe co bezne nosim .. tak ju chcel vidiet..
Vytlacil novy zbrojak nalepil fotky a hajde dom .. karticky zbrani povodne, v novom ZP zapisane cislo stareho ..
suma sumarom 16,50 a neakych 6 eur za fotky vo fotolabe
Používateľov profilový obrázok
Gabo.45
prispievateľ
Príspevky: 210
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Gabo.45 »

Ahojte, napadla ma situacia - predal som byt, musim uz vypadnut kvoli novym majitelom, avsak moje nove byvanie este nie je hotove - neskolaudovane/bez adresy. Musim teda na nejakej prechodnej adrese pockat az sa vsetko dorobi/vybavi.
Co s hrackami? Zapisat ich na tu prechodnu adresu? Alebo dat ich do uschovy na oddelenie kym vsetko vybavim?
SestkaFox
občasný prispievateľ
Príspevky: 10
Registered for: 5 years 4 months

Príspevok od používateľa SestkaFox »

Zdravim, mala lajcka otazka. Co v praxi znamena do siedmich dni? Ak sa som prestahoval v pondelok, tak staci v pondelok dalsieho tyzdna ?

Dakujem za odpoved.
Raitems
občasný prispievateľ
Príspevky: 16
Registered for: 5 years 11 months

Príspevok od používateľa Raitems »

predpokladam ze to bude 7 dni odkedy si si zmenil trvaly pobyt, cize od administrativneho ukonu, bez ohladu na to kedy si si realne prestahoval ponozky na inu adresu.
Používateľov profilový obrázok
vydriduch
častý prispievateľ
Príspevky: 725
Registered for: 5 years 5 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

7 kalendarnych dni (teda nie pracovnych) by sa malo pocitat od nasledujuceho dna po danom úkone, v tvojom prípade prihlásení na nové bydlisko.
Ale z vlastných skúseností nedoporučujem chodiť na posledný deň.
Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Príspevky: 634
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

pridam cerstvu skusenost. Maly uvod: naposledy som menil pobyt pred 7 rokmi. Najprv som sa siel spytat na odd zbrani na postup. Tam som dostal info ze najprv si mam vybavit novy OP, potom s nim do 7 dni ku nim. Takze super, siel som na urad zmenit pobyt, rovno na policiu po novy obciansky, vystal som si tak pol hodku v rade a mal to za sebou, za nejake 2 dni bol OP hotovy, takze som zobral vsetky zbrane a siel po doklad a tiez vsetko prehlasit na oddelenie zbrani.

Teraz: zmenil som pobyt do ineho kraja. Na obecnom urade sa ma zamestnankyna pyta, kde si chcem vybavovat novy OP. Kedze pracujem vedla klientskeho centra v inom kraji, tak som jej povedal ze tam. Ona mi odporucila pockat aspon 2 dni, nech sa tie udaje o zmene preleju do dalsej databazy, ze keby som siel ten OP riesit hned, tak tam ta zmena este nebude viditelna. Takze pockal som par dni, pokusal som sa naklikat si casenku na termin, to mi nejak nefungovalo, tak som sa rozhodol ze tam zbehnem osobne, nebusim byt objednany na cas, nejaku hodku si pockam.

Siel som sa nasledne pozriet do Klientskeho centra, co mam vedla roboty. Tam uz nevydavavali dalsie casenky na aktualny den, rovnako ani na dalsom najblizsom ORPZ. Sklikal som si este raz cez web objednavaci formular na novy doklad, teraz to uz fungovalo, terminy nukalo az za mesiac. Rano sa tych par volnych slotov rychlo rozchyta a uz cez den nemate sancu. Pozrel som aj okolite oddelenia dokladov v X dalsich okresoch, vsetko terminy az za mesiac. Volam na nove oddelenie zbrani, ze co teraz, odpoved bola ze lehota mi plynie, a do 7 dni mam doniest Ziadost o vydanie OP, zbrane, zbrojak.... Nastastie u nich na OP nemaju objednavanie cez net, takze hajde domov po zbrane a vystat si radu na novy OP priamo u nich. Nakoniec som to stihol, ale keby mali objednavanie aj tam, tak by to bol problem. Aj keby som tam bol rano na 8:00 aby sa mi usiel listok, nikto mi samozrejme negarantuje ze ho naozaj aj dostanem.

TLDR: dajte si bacha pred zmenou pobytu, ci stihate aspon zaziadat o novy OP. Idealny postup je kontrola online terminu, zadat si to dopredu, a par dni pred tymto terminom ist na urad a zmenit samotny pobyt. Popripade loteria, a stat pred klienskymi centrami rano pred 8:00 a dufat ze sa ujde casenka, mate do 5 pokusov, ja by som mal asi 3.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"