ZVS P20

Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: 13 years

Príspevok od používateľa theplaky »

MSMko malo na na webstaranke chaos odjakziva. Ten web co maju teraz spustali len par mesiacov dozadu, mne pride prehladnejsi nez ten co mali predtym, ale aj tak je to stale polotovar - co k renome firmy urcite neprospieva..

Malokalibrovy sortiment (pistole, strelivo, vzduchovky) je program ktory ma v ramci MSM minimalnu prioritu - tu firmu zivia ine divizie. ZVSka nieje odkazana na to aby tie pistole ci strelivo aj predavala - staci sa pozriet na otvaracie hodiny ich firemnej predajne a clovek si urobi nazor aj sam. ..skoda.

Ked sa tu uz rozobera cela ta geneza pod co vsetko ZVSka vlastne patri, doplnim len ze MSM patri este pod Czechoslovak Group (https://czechoslovakgroup.cz/nase-spolecnosti).

ZVS P20 mam, v skratke by som povedal ze:

PLUSY:
- spracovanie a minimalne vole
- presnost strelby (na kratky plastak)
- zaver je vedeny na ocelovych kolajnickach vpredu aj vzadu
- rozoberaci cap
- robustna konstrukcia (asi aby vydrzala aj tie tormentacne naboje :D )
- ergonomia (aspon mne celkom vyhovuje - taky hybrid medzi 75kou a Sigom)
- pasuju do nej zasobniky z 75ky

MINUSY:
- spolahlivost (musel som si na svojej nechat vymenit biciu pruzinu, nakolko ta povodna si uz po roku sadla natolko ze neodpalovala (asi 33%), mam info ze niesom sam kto mal takyto problem)
- otrasna spust v DA rezime (tvrda, dlha - mam za to ze zeny to asi ani nepretlacia)
- (velmi) dlhy reset (na pistol ktora ja marketingovo propagovana ako "IPSC special")
- neponuka sa ziadne prislusenstvo ani ND (mieridla, botky, puzdra .. nic)
- v prednej casti je ram dost tenky a mam pocit ze im to z formy lezie trosku zdeformovane (ako keby sa obe tie steny ramu trosku bortili dovnutra)
EDIT: (skoro som zabudol na to najpodstatnejsie):
- tlacitko vypustania zasobnika (ked v zbrani nebol zasobnik stacilo nan prstom jemnunko zatlacit (dotyk) a tlacitko zasobnika + strunka co ho napina vypladla na zem = toto hrozilo pri kazdom prebijani zasobniku)

Po doladeni niektorych veci (ktore by mali byt u slusneho vyrobcu OK uz od vyroby) je z toho strelbyschopna devina, ktora vsak okrem toho ze je slovenska, nicim neoslni.
- keby niekto silou mocou zvazoval kupu takejto, alebo podobnej zbrane, odporucil by som mu aby si pozrel aj slovinsky REX Zero (https://www.rexfirearms.com/standard).
Naposledy upravil/-a theplaky v 20 Máj 2019, 16:35, upravené celkom 1 krát.
matkoo
prispievateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: 6 years 4 months

Príspevok od používateľa matkoo »

Capone napísal:Čo to má ako spoločné s tým, čo som napísal? Ja viem, že autorom 97mičky nebol Kuracina, ale Michut, ktorý by mohol na svojej webovej prezentácii tiež troška zapracovať. Kuracina bol v PS zamestnaný a keď poukázal na chyby deväťdesiatsedmičky, tak mu odkázali, nech sa láskavo nestará. Tak aj skončili. PS pochovalo nekompetentné vedenie a ZVS sa mi nezdá väčšia výhra. Skončia na smetisku dejín, ako PS. Jo a kritizujem "prozákaznícky" prístup vedenia, a nie konštruktérov, ak si si náhodou nevšimol.
ok beriem sorry :D
citacia od jedneho ucastnika z PS
Ing. Viskup a Ing. Melioris pôsobili v PS do začiatku r.1997 kedy sa začala pištol PS Arrow zavádzať do výroby. V roku 1997 nastúpil dovývoj pištole pod novým označením PS 97S a bol završený tak štvorročný vývoj . V rokoch 1995 až 2000 vznikli modely pištolí PS STING II a PS STING III ako kompakty, ďalej PS 97A a PS 97B predurčené pre ASR. Vývoj pištole pod dnešným označením K100 prebiehal od základu v r.1995 až 2001 v Považskej Bystrici a Bytči pod predbežným označením (pracovným) Q2000. Ďalšími zaujímavosťami boli vývoj samopalov PDW PS2000, PS 032 či vývoj unikátneho granátometu pod pracovným označením RAG30
Používateľov profilový obrázok
MyroLM
občasný prispievateľ
Príspevky: 45
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa MyroLM »

Som patriot a mám obidve. PS 97S aj P21 Exclusive. Z oboch vystrieľané už rádovo tisíce, možno aj desaťtisíce nábojov a žiaden problém. Nikto kto z nich stieľal sa nesťažoval. Robia mi radosť a viac neriešim. Zrejme nie som sám kto je spokojný súdiac podľa skúseností a recenzií na internete. Poniektorí ale musia stále len kydať a kydať - to je také rýdzo slovenské, hlavne keď ich nemajú resp. z nich nestrieľali :) Ak ak mali problém prečo nereklamovali? Ja to vidím tak že problém so spúšťami malo pár kusov ktoré chytili do ruky profíci ktorým na tom fakt záleží a všimli si to. Na také veci je tu záručná doba! A ak je to v rámci parametrov tak potom úprava podľa chuti alebo iná značka zbrane v úplne inej cenovej kategórii. Alebo sa mýlim?
jantar
občasný prispievateľ
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 4 years 10 months

Príspevok od používateľa jantar »

Dobrý den,
jsem na tomto foru nový,a s chutí jsem si přečetl komentáře k ZVS P-20.Koupil jsem ji z druhé ruky,rok výroby 2016.U nás v Čechách se vyskytují málo,všichni jsou zblblý do CZ P-10C.Mně se s P-20 střílí nádherně,má kohout,a to mně oslovilo.Navíc je precizně spasována,hlaveň v závěru bez vůle,závěr na těle také.Působí velmi robustně,prostě fajn.Střelivo si do ní přebíjím,a ve svých 72 letech na 25 m mezinárodního pistolového terče z črného středu nevylezu.Samozřejmě mám ještě několik jiných pistolí,ale tento compact mně stále oslovuje.Od května 2019 mám na ní 1 500 ran a bez jediného problému.Pouze zde v Čechách není servis,ani potažmo prodejce náhradních dílů.
zilo.the.hero
občasný prispievateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa zilo.the.hero »

Zdravím všetkých.
Chcel by som sa spýtať majiteľov ZVS P20 / P21 na radu.
Moja takmer nová P20ka mi na strelnici ani jeden jediný raz nezachytila záver po poslednom výstrele...Prosím, v čom môže byť problém? Skúšali sme ju celkovo traja strelci (z toho dvaja naozaj skusení), strieľané fabrické strelivo STV Scorpio 9mm FMJ 124gr a S&B Police 115gr 9mm FMJ,z každého asi po 2 krabičky vystrelené. Vyskúšané 3 rôzne zásobníky (či náhodou nejako nemohol vadný zásobník byť na príčine),vždy však po odpálení posledného náboja záver zacykloval naprázdno a nezachytil sa vzadu. Inak ako streľba príjemná, nástrely presné, bez jedinej zádržky a tak...
Vopred ďakujem za rady a pomoc!
Naposledy upravil/-a zilo.the.hero v 05 Apr 2020, 10:14, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa peterson »

waw, kde bola vcera otvorená strelnica?
RomanDiamond
prispievateľ
Príspevky: 172
Dátum registrácie: 6 years 6 months

Príspevok od používateľa RomanDiamond »

Pekny bonz. Tlieskam
zilo.the.hero
občasný prispievateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa zilo.the.hero »

peterson napísal:waw, kde bola vcera otvorená strelnica?
Hups :roll:
upravené...

A aj nejaké rady k téme,či len "mimo misu"?
Vďaka vopred všetkým za pomoc!
Používateľov profilový obrázok
MyroLM
občasný prispievateľ
Príspevky: 45
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa MyroLM »

zilo.the.hero napísal:
Hups :roll:
upravené...

A aj nejaké rady k téme,či len "mimo misu"?
Vďaka vopred všetkým za pomoc!
Neskoro. Screenshoty sú už nerobené a udavačstvo je v poslednej dobe na Slovensku na vzostupe. To len pre zaujímavosť akí kadejakí "členovia" tu sú.

K veci: Zásobník zachytáva mechanizmus pod záverom, hľadal by som problém tam + zásobník.
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Príspevky: 3094
Dátum registrácie: 20 years 6 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Zhoď záver, vlož do zbrane zásobník s nábojom, potom prázdny zásobník a pozeraj či dvíha záchyt.
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Príspevky: 1314
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Tiez si skontroluj hranu toho zarezu, kam zapada zachyt zaveru a tiez hranu zachytu zaveru. Pocul som o jednej CZ P-10, kde sa to "ohoblovalo" a robilo to to iste.
Napísať odpoveď

Návrat na "ZVS"