Taurus 44mg

inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

outdoorman...

Ked strelis prveho medveda daj nam vediet :lol:
Mna by celkom zaujimalo ako sa ti z nej striela. Uvazoval som presne o tejto zbrani na vylety do hor ale 6 palec. Neviem ci je 4 palcova dostatocne dlha na to aby horiaci prach stihol odovzdat vsetku svoju energiu strele. Viem ze to zalezi aj od pouziteho prachu v naboji ale to pri originalnom strelive nezmenim :(
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Dátum registrácie: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Neodpustím si túto reakciu.
Včera som bol s kamarátom u Fraňa v jeho impériu, chcel kúpiť revolver .44 magnum, mal objednaný 629 6 palec, ako alternatíva mu bol ponúknutý Taurus Racing Bull v tom istom kalibri. Neviem či ste to niekto držal v ruke alebo ho aj vlastníte, nechcem isto nikoho uraziť. Ale tak strašný zdrap zbrane som ešte v ruke nedržal, vôle na valci ako keby mal odstrielané 5000 ks, spúšť na zaplakanie v oboch režimoch, úchop sa podobal skôr ako keby som držal jelení zhod a nie revolver. Cena 740 E.
Kamarát zobral 629, išla ako hodinky, no ja som videl rozdiel v cene tak 500 E., ale v skutočnosti bolo len 100 E. :D
Nemám vo zvaku kydať na iné značky ako mám ja sám, ale musel som sa podeliť o dojem, lebo niečo podobné sa len tak nezažije.
Kto neverí, nech tam beží.....
Používateľov profilový obrázok
fijet
prispievateľ
Príspevky: 209
Dátum registrácie: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa fijet »

inak na ten Taurus .44 Mag. bol clanok v novej STRELECKEJ REVUE a autor ho opysal celkom slusne co sa tyka opracovania a aj samotnej strelby. Ja som ho este nedrzal ale v lete ho urcite kupujem.
Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Príspevky: 716
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa majac »

mno, ja som sa dnes vratil od Frana v nitre kedze mam "spadeno" na Taurus 44 SS4. nuz ale natrafil som akurat na nejakeho pana doktora, ktory zamestnafal mladeho frana natolko, ze sa ku mne nedostal. a samotnu 44SS4 na sklade nemali. takze som si len nechal zistit cenu a dodaci termin a uvidim. takze ak mate niekto nejake skusenosti s tymto modelom, sem s nimi. o ultraLite(nizka hmotnost=vysoky spatny raz) ani trackera(5 ranovy) nemam zaujem.
eloquent_satoshi

Príspevok od používateľa eloquent_satoshi »

ahoj, celkom zaujimava tema, ale chcel by som sa aj ja nieco spytat. mam zaujem o taurus 608, kaliber 357. ma s tym niekto skusenosti? 8 ranny, dlzka hlavne 8 3/8, ale u nas som zatial nasiel na nete len 6 palec. uz som si nechal zistit cenu, ale chcel by som vediet aku ma presnost, popripade co by ste odporucili namiesto neho?

dik
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Dátum registrácie: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

44 SS4 je údajne priemernej kvality, cena úmerná tomu čo Ti poskytne.
Nečítal som o tomto modeli ani chválu ani hanu, cena je veľmi priaznivá.
eloquent_satoshi

Príspevok od používateľa eloquent_satoshi »

ja som myslel na 608SS8
outdoorman
občasný prispievateľ
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa outdoorman »

POSTREH: Z titanového 444 Taurusa som niekoľkokrát vystrelil aj bez gumenej pažbičky, ktorú som odmontoval. Držal som vlastne kov holou rukou. Zaujímalo ma či lepšie dosiahnem na spúšť, lebo mám malú ruku a bola pre mňa ďaleko. Zvažoval som vyrobiť menšiu pažbičku. Streľba príjemná nebola, ale vystrieľal som tak celý valec bez ujmy na zdraví. Dá sa to! A to mám len 175cm, 75kg ale ozaj dosť odstrieľané. Dočiahol som na spúšť výborne, ale menšiu pažbičku som nevyrobil. Nebol čas a potom som kúpil "do lesa" Glock 29 v 10mm auto a titanového Taurusa som predal (možno unáhlene).
jurokraken
občasný prispievateľ
Príspevky: 66
Dátum registrácie: 11 years

Príspevok od používateľa jurokraken »

ahojte,trocha ozivim tuto temu. velmo uvazujem o revolvery taurus raging bull 444 8 palec. v 44 mag. tak mate niekto info o tomto revolvery? podla mna kvalita za tu cenu je ok. uz sa vyraba par rockov ,tak hadam uz vychytali vsetky muchy! a stale je v ponuke taurusu v katalogu 2016. dik. a este cenu na slovenskom trhu neviete?
morituritesalutant
občasný prispievateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 5 years 7 months

Príspevok od používateľa morituritesalutant »

Zdravím,
chcem sa podeliť o skúsenosť s týmto skvelým revolverom. Je tu dosť negatívnych tém a tak by som to tu chcel trochu "osviežiť" niečím dobrým. Začiatkom: nedávno som sa stal majiteľom zánovného Taurusu v ráži .44 mag. (môj prvý revolver), prečo? potreba zbrane na "ochranu" do lesa a na prechádzky so psom. Takže som hľadal v podstate dve ráže a to .44 mag alebo .454 casull. Taktiež podmienka aby to bolo "nositeľné" t.j. do 1,5 kg. A v neposlednom rade keďže sa jedná o prvý revolver a nevedel som aká bude spokojnosť tak som do toho nechcel moc investovať. Po prečítaní množstva recenzíí na zahraničných (rusofili odpustite - amerických) fórach som sa rozhodol pre TAURUS TRACKER 44.
Prvý dojem: ľahký, dobre padnúci do ruky, bezproblémovo ovládateľný. Na mňa ako bežného zavrhovateľa revolverov (malá kapacita, veľká váha, ťažké ovládanie spúšte) som sa sním zžil až prekvapivo ľahko.
Streľba: Napriek vystrieľanému množstvu nábojov v minulosti,prvé rany z tohto revolveru boli celkom zaujimavé. Náboje boli Fiocchi, 240 gr SJSP, takže nič extra pre .44 mag a preto bol aj spätný ráz znesiteľný. Takže som začal skúšať štandardné veci ako s bežnou zbraňou, napríklad nahodenie s výstrelom, viac kontrolovaných rýchlych výstrelov po sebe, streľba jednou rukou, DA streľba a podobne. Jediným problémom pre mňa bol chod spúšte, ktorý sa mi zdal nekonečne dlhý, hlavne po výstrele, kedy som musel spúšť pustiť až dopredu. Čiže nič také ako reset tu nefunguje. Proste musíte ísť so spúšťou naspäť až na doraz. Ale na IPSC a rýchle dvojstrely do alfy na 15 metrov som si to nekupoval.
Zhrnuté a podčiarknuté: za dva dni vystrelených cca 150 nábojov, bez závady na zbrani, žiadna bolesť zápästia len mozol na palci po výmene pažbičky. Spokojnosť maximálna. Ak uvažujete nad zbraňou na výlety do lesa, na ochranu pred diviakom a medveďom, tak odporúčam. Low cost, ktorý splní svoju úlohu.
rado101k
občasný prispievateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 7 years 6 months

Príspevok od používateľa rado101k »

Tiez hladam nejaku 44 na obranu v lese a na turistiku a Taurus Tracker 44 magnum ma tiez zaujal....
Mate niekto nejaku skusenost s touto zbranou po par rokoch pouzivania?Nerad by som kupoval nieco co sa mi rozsype po roku a potom zhanal nahradne diely..ale zase nechcem kupovat top revolver, lebo na strelnicu mam nieco ine...
erebos
expert
Príspevky: 2130
Dátum registrácie: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

Rado : Vseobecne sa Tracker od Taurusa povazuje za vydareny model. Jedna seria v 357 Mag. mala problemy s praskanim ramu, ale podla mojich info nebola dodavana do EU. Co sa tyka raze 38/357 ma Taurus dobre zvladnutu kvalitu vyroby pri celoocelovych modeloch. Na druhej strane Taurus mal problemy s kvalitou - praskanim ramu v mieste napojenia hlavne /zospodu ked vyklopis valec/. Tento problem bol od 44 Mag. a pri RagingBull v 500 SW Mag. dosiel az tak daleko, ze zastavili vyrobu /Neviem ci ju obnovili/. Tam doslovne v Cechach tusim praskol kazdy dodany 500 SW mag. Preto by som doporucil preluskat US fora, zadat do GOOGLU nieco v zmysle "Taurus 44 Mag. problem" a pozrel sa ci tieto zavady pretrvavaju... Na druhej strane pokial to bude len na nosenie a prilezitostnu strelby by som sa toho nebal....

Teraz k tvojej otazke na Trackera v 44. Mal som ho v ruke a na strelnici. Prvy pocit bol dobry, co sa tyka krokovania mechanizmu a vole valca - uspokojive. Pokial si rozmaznany spustami od SW tak rozdiel pocitis, ale na tvoje ucely je spust postacujuca a neni dovod ju nejako ladit... Presnost zbrane je na tom co je medzi zbranou a zemou... :D mas tam stavitelny cielnik cize si ju nastrelis na konkretne strelivo....
Co sa tyka vyvazenia zbrane a uchopu, lepsie sa mi drzal klasicky Taurus 44 Mag. Ten je na Velkom rame a ma 6 ran. Mierne vyssia hmotnost mi nevadila. Tracker tym ze je na strednom rame a ma 5 ranny valec je mierne uzsi, ale ze by to bolo nejak vyrazne nemozem povedat. Cize za mna ak Taurus 44 tak klasicky na velkom rame. Pokial je moznost tak si ich oba chyt aby si vedel posudit.

Na zaver by som si pozrel cenovy rozdiel medzi Taurusom a SW. SW ma nadherny model 629 DeLuxe s 3" hlavnou. Co si myslim, ze je idealny revolver do lesa. Je perfektne vyvazeny, presny a vykonny. Jedina vec ktora na nom vadi su nadherne orechove crienky, ktore sa ale smykaju v dlani - treba investovat do gumennych...
rado101k
občasný prispievateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 7 years 6 months

Príspevok od používateľa rado101k »

Dakujem za rady.
Napísať odpoveď

Návrat na "Revolvery - všetky značky"