Bratislava V - Petrzalka

Lexington
občasný prispievateľ
Príspevky: 3
Registered for: 4 years 5 months

Príspevok od používateľa Lexington »

Zdravím vospolok!

Idem si podávať žiadosť o sk A na Bratislave V - máte s nimi niekto prosím, aktuálne skúsenosti? Dosť sa tu o nich popísalo negatívneho, tak by ma zaujímal aktuálny stav, ako to tam vyzerá. Čo sa týka dôvodu - ochrana života a zdravia. Je to v tomto rozsahu (prípadne trochu rozvité) postačujúce, prípadne čo by bol najlepší dôvod? Písomný záznam o dôvode - dôkaz - nemám. Pokojne aj cez PM.

Vďaka.
Lexington
občasný prispievateľ
Príspevky: 3
Registered for: 4 years 5 months

Príspevok od používateľa Lexington »

Nikto nič? :D
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Su reci ze nedali ani ex policajtom a napr. moj kamarat, obycajny mladas, dostal Acko bez kecov. Chod, poziadaj a komunikuj :)
100 ludi moze napisat ze parada a az prides ty, tak ta zrusia a rovnako to moze byt opacne.
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Príspevky: 1609
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa skemro »

Ja viem ze nedal A spoluziakovy co snim chodil do Pezinka. Skorej by bolo zaujimave pozret kto ho tam dostal :wink:
Lexington
občasný prispievateľ
Príspevky: 3
Registered for: 4 years 5 months

Príspevok od používateľa Lexington »

Vdaka za vyjadrenie. Skusim to urcite.

A robia take problemy aj pri Bcku?
Používateľov profilový obrázok
jedei105
prispievateľ
Príspevky: 352
Registered for: 9 years 11 months

Príspevok od používateľa jedei105 »

Dnes som tam bol pre nakupko. Prvy raz odkedy mam ZP mi ho nevydali na pockanie, vraj sa mam zastavit buduci tyzden.....nikdy som tam nemal problem, ale toto ma teda neprijemne prekvapilo.
Klaudia
občasný prispievateľ
Príspevky: 1
Registered for: 3 months

Príspevok od používateľa Klaudia »

Ahojte,

ja by som chcela trochu zmierniť obavy z tak démonizovanej Petržalky.
Mám zbrojný preukaz skupiny D, po rokoch som sa rozhodla, že si dorobím rozšírenie na A a E. V tomto prípade je potrebné nanovo vykonať odbornú skúšku.
Pripravila som si papiere a priniesla ich na kontrolu na oddelenie zbraní a streliva v Petržalke. Veľmi ochotne mi poradil službu konajúci policajt. Vrátila som sa, keď boli všetky papiere v poriadku. Žiadosť mi prijal policajt, ktorý je tu tak často spomínaný. Ku mne bol slušný, upozornil ma, že sa mám dobre na skúšku pripraviť. Je trochu taký humorista, možno že ak je niekto príliš vážny tak by sa ho mohli nejaké reči dotknúť ale zase netreba byť príliš vzťahovačný v tom našom živote. Takže netreba mať obavu. Skúste zasrandovať tiež, budete mať obaja krajší deň.

Skúšky prebehli štandardne. Naozaj treba byť na ne pripravený. Nestačí prečítať si knihu a potom tam vlastnými slovami hovoriť krížom krážom hlúposti alebo nevedieť na otázky odpovedať. Dobré je aj si bližšie doštudovať niektoré problematiky, ktoré úplne nepochopíte z odpovedí v knihe. Tie sú často také vágne a nie úplne presné. Ja som príprave venovala cca 6 mesiacov. Učila som sa po práci a niekolko krát si opakovala tie veci.

Manipulácia so zbraňou - našej skupine, čo som bola dnu dávali ukázať nabitie a vybitie zbrane. Plus ústna odpoveď na otázku, ktorú ste si vytiahli. Odporúčam, aj tu si naštudovať základné princípy lebo ten stres tam naozaj spraví svoje a aj tu prihliadali na to s vážnosťou. Nejaká hlúpa chyba z nepozornosti vám môže rozhodnúť.

Netreba sa báť, že každé zakopnutie bude znamenať neúspech, keď vidia, že ste pripravený, nad nejakou drobnou chybou kvôli zmene legislatívy privrú oči, prípadne vám pomôžu.

Bežte do toho s pokorou. Želám vám veľa zdaru pri skúške. Hádam môj komentár pomôže upokojiť nieko v strese ako som mala pred skúškou ja :-)
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4836
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa yarco »

Gratulujem a vitaj na fóre! :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"