Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Emkac: nemám. Ja by som tvrdenia Bukovského nebagatelizoval. Na rozdiel od Matoviča a toho jeho grupen kolektívu odborníkov sa na vec pozerá komplexne. Pochybujem že by si dovolil potom všetkom odprezentovať verejne zavádzajúce informácie. Info ohľadne DSS by malo byť na int. str. Min. práce.

čo sa týka pcr testov. Ver mi ja problém s krvou z nosa nemám.. Pred dvoma mesiacmi som stupil na osemdesiatku kliniec, pred tým som si strelil kramlovačkou do stehna - nechtiac, malíček rozseknutý na polovicu.... A to bol relatívne v pohode rok na úrazy
S čím mám problém je že mi do hlavy nebude opakovane nič pchať 150kg hroch, na základe dákeho stupídneho nič neriešiaceho nariadenia. Moje telo, moje rozhodnutie.
Ako dôvod č. 2 je toto:
Priatelia dnes nám Igor Matovič oznámil, že celé Slovensko dá pretestovať dvakrát na koronu. Viete kto bude profitovať z plošného testovania obyvateľstva a vyhral zákazku Štátnych hmotných rezerv na dodávku 10 miliónov testov? Nuž, ak by ste očakávali, že to bude renomovaná svetoznáma farmaceutická firma, musím Vás sklamať. Zákazku dostala firmička z Trnavy - Eurolab Lambda a.s.. A čo je ešte čerešnička na torte, táto firmička podľa Finstatu z dnešného dňa, má v kolonke dlhy a nedoplatky napísané - ÁNO
Peter Elektro
častý prispievateľ
Príspevky: 761
Registered for: 14 years 2 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

emkac urob mi prosím radosť a pozri si to vysvetlenie vo videu. Nie som zdravotnícky vzdelaný a je toho veľa.
Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
emkac
prispievateľ
Príspevky: 402
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa emkac »

peter elektro: Ok, koncim diskusiu. Bojis sa niecoho, co nevies vysvetlit, lebo nie si odbornik. Ale veris tiez neodbornikovi. Nakoniec nedas ani len link na to video od Bukovskeho a ani na tie vysvetlenia ludi od fachu. Pre mna je to to iste, ako keby teraz ja tebe tvrdil:
Bojim sa chodit po ulici. Videl som video na Youtube, kde hovorili, ake je to zivotu nezbepcne. Pozri si ho. A aj ini ludia od fachu to hovorili! Ludia preboha nechodte po ulici!!!
A koniec, ziadna argmentacia.

tomas120: Mne do nosa strkala vyterovu tycinku mlada stihla sympaticka a mila baba. A myslim, ze medzi studentami mediciny, ktori su podla mna vhodnejsi na vytery ako nejaki vojaci, je podstatne viac sympatikych ludi ako 150kg hrochov. Ale to je nepodstatne v tejto diskusii. Bojis sa niecoho, ja to akceptujem. Ale nie je za tym racio, je za tym strach. Nie je za tym to, ze PCR testy su nebezpecne a skodlive, len sa bojis, ze to cosi ktosi strci do hlavy.

No ale k Bukovskemu. Nemam chut pozerat vsetky jeho videa, takze som nasiel jeden pekny odkaz:
https://www.youtube.com/watch?v=GhlWZz7mt54&t=161s
Presne tam zaznie, ako Bukovsky a Straka nevedia najst pocet obyvatelov na Slovensku nad 65 rokov.
Zapinam gogole a stopky....tukam uplne jasne: "pocet obyvatelov slovensko nad 65 rokov"
Hned druhy link, odkaz na statisticky urad, citujem:
Deti vo veku do 14 rokov tvorili celkovo 15,7 % slovenskej populácie. Seniori vo veku 65 a viac rokov už 16 % obyvateľstva. Na Slovensku uplynulý rok žilo 858-tisíc detí, ale až 874-tisíc seniorov.
vypinam stopky, celkovy cas cca 10 sekund

Su len dve moznosti:
Bukovsky klame alebo Bukovsky je neschopny.
Ak klame, (lebo vediet pocet 65+ sa mu vtedy nehodil do jeho diskusie), tak je klamar a neda sa mu verit nic.
Ak je neschopny, tak aku ma on preboha kvalifikaciu so zbieranim a vyhodnocovanim udajov o covide, ked nevie najst ani toto.

Mimochodom, na stranke ministerstva o DSSkach neviem nic najst. Ak Bukovsky nezverejnil zdroj, mam silne pochybnosti o hodnoverosti jeho vyjadrenia. A vzhladom na predchadzajuci odstavec mu vobec nemam chut verit.
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1454
Registered for: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa theplaky »

Okrem toho ze ma Eurolab Lambda podlznosti voci socialnej poistovni ma zaraza este skutocnost ze chce realizacou statnej zakazky s hodnotou vyse 43M€ Igor poverit firmu ktora mala v minulom roku trzby len 5M€ ..
Peter Elektro
častý prispievateľ
Príspevky: 761
Registered for: 14 years 2 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

emkac sory si vedľa jak ta jedla, nabadam ťa vypočuť si prednášku od lekára nie od elektrotechnika...
Nech sa páči zabralo mi to asi 3 sekundy
https://youtu.be/bBO9MT9UyeE
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Emkac áno, vzhľadom na to kto je za tým testovaním a mám v živej pamäti ako dopadli opatrenia ktoré Matovič robil s políciou počas veľkej noci, existuje reálna obava že to bude o dva týždne ďalší mega pruser..
Ak si pozorne počúval jeho tlačovku, tak tam zaznelo že zmobilizuje vyše 40tis. ľudí do terénu. Nikto nevie akých ľudí aké zložky? armádu, zdravotníkov, brigádnikov z OLANO? Budú títo ľudia oprávnení manipulovať s osobnými údajmi? Vie šialenec garantovať, že sa osobné údaje neocitnú niekde na nete ako naposledy?
Používateľov profilový obrázok
emkac
prispievateľ
Príspevky: 402
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa emkac »

Peter elektro, nebudem pocuvat 42 minut Bukovskeho. Fakt nie. Clovek, ktory je neschopny najst pocet obyvatelov 65+ je neschopny vo vsetkom.
Kde tam presne hovori o skodlivosti PCR testov, lebo LEN O TOM tato nasa diskusia od zaciatku je.
Mna nezaujima a nehovorim nic o nakazeni vs infekcni vs chori, to neriesim.
Riesim skodlivost PCR testov, na ktoru si ma ty upozornil. Kde to tam prosim Bukovsky hovori? Staci minuta, nemusis davat link.


Tomas, nebavim sa s tebou o politike. Nezaujima ma tvoj nazor na Igora ani nikoho ineho.
Reagoval som na teba na 2 veci - pocet mrtvych DSS a krv v nose.
Dospeli sme sa k nicomu. Pocet mrtvych DSS sa neda dohladat, krv z nosa moze byt z cohokolvek. TyY mas strach z cudzich predmetov v hlave. Bodka. Pocity, ziadne fakty.

Ano, da sa polemizovat o samotnom plosnom testovani, organizacie, vysledkov a cohokolvek. Ale o taku debatu nemam zaujem (a podla mna patri na SME ci Topky), preto som do nej od zaciatku ani nesiel a hned som specifikoval, ze ma ohadom testovania zaujima IBA legalnost vynutenia.

Chjo... nasa debata mi pripomina ten klasicky vtip s "a vy zasa bijete cernochov"
Ja poviem A, niekto akoze odpovie na A, ja sa spytam na zdroj odpovede a ako reakciu dostanem B a C a D, ale samotna odpoved na A stale v nedohladne.
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Emkac, nepochopil si jednu vec. Plošné testovanie nie je o špáratku v nose, ani Bukovskom. Všetko je to nechutná politika od začiatku. Odvolával som sa na zdroj Bukovského, pretože na rozdiel od Matoviča vie povedať súvislú, logickú a ucelenú myšlienku bez toho aby pôsobil ako ch**. Vzhľadom nato že bol poosočovaný v priamom prenose premierom a voči nemu koná právne kroky predpokladám, že si na svoje zdroje dáva sakra pozor.. Odpoveď si dostal, že ti nestojí zato vypočúť si ho.. To je tvoj problém .. Tiež si mi pripomenul jeden vtip, ale to je jedno..
Peter Elektro
častý prispievateľ
Príspevky: 761
Registered for: 14 years 2 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

emkac asi som ťa zle pochopil, ja som mal na mysli ako pcr funguje a akú má výpovednú hodnotu. Podľa mňa keď ti ho nespravia ako lobotomiu tak by ublížiť nemal akurát sa jedná o zber genetického materiálu a to môže občan EU odoprieť ( zdroj nepýtaj musel by som hladať aj 40 minút a to sa mi nechce) :)
Používateľov profilový obrázok
emkac
prispievateľ
Príspevky: 402
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa emkac »

Tomas, dovol mi zosumarizovat nasu diskusiu

ja: PCR testov sa nebojim
peter: PCR siria strach
ty: Suhlasim s Petrom. Bukovsky povedal, ze v DSS zomrelo tolko ludi, plus znama vidi krv na odberoch
ja: Kde je zdroj na DSS? Krv moze byt jemne poskodenie cievok
ty: Zdroj neviem. Ja sa krvi nebojim, nedovolim si sparat sa mi v nose. Plus nieco o obstaravani.
ja: Bukovskemu neverim, klame. Dolozim video s jasnym klamstvom. A potvrdim, ze zdroj na DSS neviem najst.
ty: Matovic, mobilizacia, Velka Noc, GDPR.
ja: Toto neriesim.
ty: Je to politika, Bukovsky vie hovorit, Matovic nie. Pozri si video.

Takze este raz. V diskusii s tebou som riesil LEN dve veci. Pocet mrtvych DSS a nebezpecnost PCR testov. Kedze si mi na to nedal ziadnu odpoved, tak nemam zaujem o dalsiu diskusiu o inych veciach.

Vies, uplne by stacilo, keby si napisal toto:
Ludia, ja Matovicovi neverim a nemam ho rad. Plosne testovanie nezvladne, ved nezvladol Velku Noc. A nepaci sa mi verejne obstaravanie.
Tak ti na to ani neceknem a nebudem sa vobec s tebou ani nikym inym bavit na tieto temy (ktore podla mna patria na ine fora).
Lenze ja som chcel vediet dokaz na veci, ktore si hovoril.
A marne cakam.
Tak ako marne cakam na link na nebezpecenstvo PCR testov od Petra Elektro.
Používateľov profilový obrázok
emkac
prispievateľ
Príspevky: 402
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa emkac »

Peter Elektro napísal:emkac asi som ťa zle pochopil, ja som mal na mysli ako pcr funguje a akú má výpovednú hodnotu. Podľa mňa keď ti ho nespravia ako lobotomiu tak by ublížiť nemal akurát sa jedná o zber genetického materiálu a to môže občan EU odoprieť ( zdroj nepýtaj musel by som hladať aj 40 minút a to sa mi nechce) :)
OK, dakujem za vyjadrenie, takto mi to staci. Vyjasnili sme si to, polemizovat s tebou nechcem, nejdem, neriesim.
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

ale fakt je ten, ze to plosne testovanie v podani tejto vlady naozaj moze byt pruser ako hovado. Ved za pol roka nezvladli ani jednoduchsie veci.
Netreba byt Einstein...chcu to robit ako volby, na ktorych sa zucastnuje max 50% ludi a viem, aky to obcas byva vo volebnych miestnostiach natresk. Ak by sa to aj nejako rozdelilo na pismenka na jednotlive hodiny, tak zabezpecit vetranie, dezinfekciu miestnosti atd... som velky skeptik, ze je to za 2 dni bezpecne stihnutelne. Alebo sa to bude robit vonku?

Ak to bude povinne, tak to bude zle, lebo ide o principy + pud sebazachovy (vid vyssie).

Ak to povinne nebude, aj tak mam chut tam ist, pretoze si myslim, ze som zdravy a cim viac zdravych vo vysledku, tym lepsie - ja sa neviem zbavit pocitu, ze Igor chce lockdown stoj co stoj a toto je voda na jeho mlyn. Cele zle.
Ubik
častý prispievateľ
Príspevky: 561
Registered for: 9 years 3 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Naco je to testovanie dobre? Matovic si potichucky nieco chysta a ak mu niekto veri, ze po testovani uvolni opatrenia, tak si takeho premiera zasluzi.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5631
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Testovanie nie je práve príjemná záležitosť, ale ozajstným problémom je bezpečnosť. Tá by nás mala trápiť viac ako nejaká logistika - nech sa štát blysne, že to dokáže zabezpečiť. Ale neviem, ako bezpečné bude, ak nás bude stáť pár sto kusov v rade a potom sa dostane kamsi, kde už bolo predtým x stoviek ľudí a vzorky mu bude odoberať niekto, kto to bude brať kus od kusu a bude náležite unavený a/alebo otrávený...
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

Ubik :na co je to dobre????? Kukni si kto doda 10.000.000 testov z 13.000.000. Nehladaj za tym hlbsi zmysel, konspiracie atd... Proste sa 2 mes dozadu vynoril neznamy dobrodinec "spickovy vedec" o ktorom doposial poculi len v Islandskej Superstar... Zalov v pameti v pameti kolko dozadu sa na "placovke" zacali vychvalovat antigenove testy???? Kedy bol ny facebooku vycapeny placlivy status vychvalujuci dobrodinca, jeho firmu a zazracne antigenove testy??? A na zaver sa chod opytat lekarov na ich nazor na tento tip testu....

Samozrejme, ze plosne testovanie tak ako to pripravuje je debilina bez vypovednej hodnoty. A osobne sa na tomto cirkuse nezucasnim... A to nehovorim o tom, ze je to voda na mlyn popieracom COVIDu... Od blazna Jakubca ktory dochodcom tvrdi, ze im v nose prerazia nejaku membranu kade sa im do tela dostane infekcia po blaznov, ktori budu tvrdit, ze takto tym testom stat cielene infikuje populaciu....

Cele je to zle....
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"