Postrelený poľovník zomrel: Zabiť ho mala strela z brokovnice jeho kolegu

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5192
Registered for: 18 years 8 months

Postrelený poľovník zomrel: Zabiť ho mala strela z brokovnice jeho kolegu

Príspevok od používateľa lovec »

POSTRELILI POĽOVNÍKA: Incident sa odohral neďaleko Šale

:arrow: https://www.teraz.sk/regiony/pri-sali-p ... lanok.html

Prvotné správy hovorili, že je mimo ohrozenia života a po zranení mal údajne sám nastúpiť do sanitky.
Dotyčných aktérov poznám osobne, postreleného som poznal od detstva. Predpoklad po prvej operácii bol, že to zvládne a prežije. Žiaľ ani napriek veľmi dlhej operácii sa nepodarilo odstrániť všetky broky a keďže zásah bol prevažne v brušnej dutine, tak zrejme došlo k rýchlemu šíreniu infekcie a postrelený kolega pravdepodobne podľahol otrave krvi... v piatok som mu bol na pohrebe.


Postrelený poľovník zomrel: Zabiť ho mala strela z brokovnice jeho kolegu

:arrow: https://www.noviny.sk/krimi/880934-post ... eho-kolegu

Podľa info z druhej ruky lekári pri prvej operácii odstránili okolo 70 brokov, ale pri pitve bolo nájdených ešte okolo 50 ďalších.
Takisto neoverené info hovoria, že sa nejednalo o prvý prehrešok dotyčného proti bezpečnostným pravidlám, strelca mali v minulosti už viackrát napomínať za nedodržiavanie bezpečnosti na poľovačke. Dokonca ho mal aj v deň tragédie postrelený upozorňovať, aby si dával pozor na to ako manipuluje so zbraňou. Zakrátko na to došlo k nešťastiu...

Život to už môjmu kolegovi a kamarátovi nevráti, ale ak máte na poľovačke podobného účastníka, tak je nevyhnutné akékoľvek porušenie bezpečnosti riešiť absolútne nekompromisne a dôrazne. Urazená ješitnosť je bezvýznamná v porovnaní so stratou ľudského života.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

To ma mrzí. Úprimnú sústrasť.
:arrow:
Ach, tieto spoločné poľovačky... My sme ich prestali organizovať pár rokov nazad, keď sa v našom okolí vyskytli dva smrťáky krátko za sebou.
:twisted:
Spoločné poľovačky vedia byť krásne, občasné nehody asi nejde celkom eliminovať, o to viac si treba uvedomovať, že stať sa to (na strane strelca i poškodeného) za istých neštasťných okolností môže každému z nás a preto robiť maximum, aby sa to jednoducho nestalo. Počnúc dobrou prípravou, pokračujúc absolútnou elimináciou alkoholu, pokračujúc presnými pokynmi a ich dodržiavaním, atď. Lenže takmer vždy a všade sa nájde nejaký blbec. A úplne stačí jeden.
:oops:
Takto som napríklad na spoločnej zažil pánka, ktorý si čakanie krátil tým, že odložil flintu a zapálil si cigu. Keď potom honci vyhnali zver, pánko porušil, čo sa dalo, prenášal cez palebnú čiaru mieriac všetkým po svojej pravici na hlavy. Keby to zmáčkol alebo by mu to "nechtiac" spustilo, tak asi ani sanitky by nebolo treba volať. Teda, ak, tak tú čiernu. To sme si pánka museli vziať bokom a vysvetliť mu zásady bezpečnej manipulácie, pričom sa spotil viac než šliapaním do kopca. Keď potom v ďalšom kolečku napálil prvé, čo vybehlo z kríkov - a bola to vodiaca bachyňa, tak sme sa s ním definitívne rozlúčili. Ochotne zaplatil "pokutu" a išiel poľovNIČIŤ asi niekde inde.
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

možno sa k vám dostala info, že chlap zomrel na sepsu, čo naznačuje, že neriešili infekciu
47ronin
prispievateľ
Príspevky: 206
Registered for: 5 years 4 months

Príspevok od používateľa 47ronin »

Peterson, nic v zlom, ale asi sa velmi neorientujes v medicine....
Mam info iba z medii, ale ak je pravda, ze poskodeny bol postreleny do oblasti brucha, tak je dost pravdepodobne, ze broky v relativne dost velkom rozptyle poskodili vnutorne organy vratane criev... pokial sa obsah criev vo vacsom rozsahu dostal do priameho kontaktu s krvou a naviac bol brokmi zaneseny do dalsich organov (napr. pecen, pohrudnica, oblicky....), sepse sa nedalo zabranit a bolo by velmi tazke ju uspesne zvladnut. Preto ten nasledok... :(
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Ronin a prečo podobné strelné poranenia urgentná medicína omnoho úspešnejšie rieši napr. vo vojnových zónach? Ja moc dobre chápem o čom môže byť strelné poranenie brokovnicou čo do rozsahu na vnútorných orgánoch- ja som iba poukázal na informáciu z prostredia nemocnice od zdravoťákov, ktorí naznačili, že zrejme došlo k nejakým pochybeniam. Mne to zdroj posunul omnoho expresívnejšie... ja som to sem napísal veľmi diplomaticky
47ronin
prispievateľ
Príspevky: 206
Registered for: 5 years 4 months

Príspevok od používateľa 47ronin »

Samozrejme, nechcem sa hadat... stat sa mohlo vselico a aj pripadne pochybenie zdravotnickeho zariadenia sa neda vylucit (najma, ak mas doveryhodne zakulisne info, ktore by o tom svedcilo...). Svoju reakciu som pisal skor vo vseobecnej rovine.
K poznamke, ze vo vojnovych zonach podobne zranenia vedia riesit uspesnejsie - je to podla mna vcelku logicke, ved s kolkymi strelnymi poraneniami brucha pride bezne do kontaktu lekar na urgente / chirurgii (mensej) nemocnice na Slovensku?
Cert vie, mozno ani netusili, kolko asi brokov by mali z toho neboraka vybrat... hoci to by im snad RTG snimka mala ukazat.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5192
Registered for: 18 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Cynik by povedal, že ísť do nemocnice v Nitre je už samo osebe vysokoriziková záležitosť. Toto zariadenie je v okolí neslávne známe pre rôzne výčiny, za ktoré pacienti zo spádovej oblasti neraz zaplatili ultimátnu cenu... :evil:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"