IŽ-22 náhradné diely

vigorous_golick

IŽ-22 náhradné diely

Príspevok od používateľa vigorous_golick »

Zdravím všetkých a zároveň vás chcem požiadať o radu. Mám po svojom ocovi vzduchovku IŽ-22 a nedávno som ju zbadal v pivnici a rozhodol som sa, že ju dám do poriadku. Pred pár rokmi som zbraň zakonzervoval a vyčistil. Bolo to hneď potom ako som sa ju snažil dať do poriadku. Momentálny stav zbrane je asi taký, že potrebujem vymeniť tesnenie na pieste, pružinu a tiež tesnenie na hlavni. Avšak už pár rokov dozadu ma poslali v predajniach kade ľahšie, údajne na túto vzduchovku nezoženiem nič.
Z tohto dôvodu sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc.
Vopred ďakujem za každý príspevok.
inspiring_euler

Príspevok od používateľa inspiring_euler »

No ja som mal podobny problem z mojou vzduchovkou, presnejsie z tesnenim a srobom na hlaven. V polovnictve mi povedal ze na tieto stare ruske sa diely nedaju zohnat ze sa len dopasovavaju ine. Skusal som tesnenie z 630 ale to tam moc netesnilo dobre. Teraz tam mam z 634 ale tak podomacky prichytene. Na 634 je tesnenie natiahnute na taky opacny kuzel no na mojom pieste je dierka iba na srobik. Tesnenie ma vsebe tiez taky kuzel aby sa natiahlo na ten na piest na 634. Ja som si z vacsej matky na bruske spravil taky protikuzel do toho tesnenie a zapustil do neho srob. Takto som to nasroboval na piest a poriadne stiahol aby tesnenie sadlo. Zatial tesnenie vydrzalo 4000 stiel od leta a pohoda. Drzi to tam dobre.

A pruzinu tam mam z 630, sice musel som z nej asi 5cm odrezat lebo uz sa nedala natiahnut aby cvakla.
vigorous_golick

Príspevok od používateľa vigorous_golick »

Veď práve keď som raz skúšal strunu z 631 tak som tiež nemohol stlačiť hlaveň.
inspiring_jemison

Príspevok od používateľa inspiring_jemison »

musis urezat par zavitov
elegant_bartik

Príspevok od používateľa elegant_bartik »

Od vcera som "hrdy a stastny" majitel Iz-22. Exterier ma celkom dobry, vnutro hrozne. Piest zdevastovany, pruzina mosadzou privarena k bloku spustoveho mechanizmu a nejakym divnym sposobom naskrutkovana do piestu... Vie niekto, ako to bolo povodne? Bola tam pruzina len vlozena, alebo aj nejako fixovana? Vdaka. :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"