Na slovensku som si vybavil sprievodny list i nakupne povolenie a isiel si pre zajednanu zbran do Alfa-Proj Brno.
Mal som vsetky potrebne info od predajcu, tak som zamieril priamo fizlom.
Ked ma tam videli, tak sa ironicky spytali "nedufate, ze vam vydame vyvozne na pockanie?"
Tak som sa spytal, ze preco i nie, ved vzdy to bolo bezproblemove.
Potom sa odvolal na daku ich pripi*** vnutornu smernicu (vid nase nezakonne interne smernice
Dalsi poznatok, ked si chcete ist pre daco cechom, tak si dopredu obvolajte (mailom som dostal predpisanu odpoved bez vypovednej hodnoty), ze ci sa vasa zbran nenachadza na "nelegalnom" (podla predajcu) zozname zbrani ktore nemozu byt vyvezene.
U mna konkretne sa jednalo o Norinco CQ-A1.
Hodil to do pocitaca a vypisalo mu, ze sa jedna o vojensky material a nemoze byt vyvezeny
Ze keby to nebolo s tym "A" tak by sa to vyviest dalo
Tak som sa nasraty zdvihol a isiel prec a po takych cca 100m som pocul ako na mna niekto piska a to policajt, ze ale ked tam je to "C" tak by sa to teoreticky dalo ale ... (viac cez PM)
Proste skurvene kocurkovo ako u nas
Tak som im zaplatil 500Kc za ich cas (diky bohu nie kolkami ako u nas) a isiel si ju aspon pozriet k predajcovi.
Konecne som prisiel nasraty domov a cakam na email, lebo pochybujem, ze mi zavola na slovensko na ich stanovisko.
PS zbran za tie prachy vyzerala dobre a aj nastrelny terc.