Chcem začať prebíjať...ako na to?

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Rasto napísal:Podla zvoleneho lysu ...
jazikove okyenko:
vibrane slova po L :
lys, dylyno, lyzat, lyska, lymeta...
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Rasto napísal: PS prebijanie je mytus, ktory ta snazi presvedcit, ze si usetril, ale pri zratani vsetkych nakladov to nie je pravda a preto to hadzeme za hlavu ako hobby ;-)
Urcite plati, ze si viac zastrielas, ked prebijas. A o to tu snad ide :twisted: .
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Dusan spocitaj si kolko casu stravis pri zhanani komponentov za rozumnu cenu, kompletneho prislusenstva na prebijanie, pripravy nabojnic od ich zbierania, samotne prebitie ....
Mas o korunu pade lacnejsi luger a pritom ten vsetok cas si mohol venovat strielaniu, alebo rodine 8)
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

a ešte mi prepočítaj o koľko mám lacnejší 44 Magnum :P
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Určite je rozdiel prebíjať revolver oproti pištoli . Nábojnice idú z škatuľky do revolvera a z neho do škatuľky do lisu a späť do škatuľky .O cenovej výhode prebijania 357mag,44mag,45lc alebo 500sw je škoda písať :D .Neviem porovnať koľko ušetrím ,hotove náboje som nekupoval už niekoľko rokov :lol:
Rasto
expert

Zas a znova je tu prybeh (pre romana, aby mohol zase prispiet svojou troskou) z kacerova. :wink:
O prebijani toho bolo napisane viac ako o rieseni ciganskeho problemu.
Cim exotickejsia raz, tym vyssia uspora pri prebijani o tom niet pochyb.
Cim viac casu tomu venujes, zbieranie nie kupovanie nabojnic, odlievanie vlastnych striel, cestovanie za lacnejsim prachom ci zapalkami ... o to "lacnejsie" mas samotne prebitie 1ks naboja.
Otazka znela i ked nepriamo o prebijani lugrov.
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

podľa tvojich predvianočných fotiek sa určite oplatí prebíjať aj 9L :)

plus ked sám odlievaš, tak hovoríme o výrazne vyššej úspore ako 1,5 Sk/ks
Rasto
expert

Miro o tom nepochybuj, len ti unikla hlavna podstata a to odpovedat na otazky toho kto tuto debatu znova ozivil ;-)
On nema ani tusaka a zacina od podlahy, tak preto zaklad je vediet vsetky pros and cons, lebo ked zacnes nakupovat a spekulovat nie je cesta spat :-)
necrono
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa necrono »

takze som sa rozhodol ze zacnem prebijat lugre co to som precital a uz tomu ako tak rozumiem rozhodol som sa kupit tieto veci mohol by mi niekdo napisat ci potrebujem este nieco dolezite na zaciatok ??

lis a vaha davkovac prachu
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=1448

medzikus na zvysenie davkovaca prachu
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=1965

zapalkovac
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=3405

matrice
http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=1811

prat budem zatial na mokro v pracke z oblecenim kym nenasetrim na pracku nabojnic ...
sundance.kid
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

zdravim, neviem ako ti doporucia ostatni, ale mne sa nelubi ten set na zaciatku. je tam turet press - je hlinikovy a podla mna nepotrebne veci ako Primer Pocket Cleaner a Chamfer Tool... neviem kto s lugrovymi hilznami takto onanuje... zober classic turret - liatina. vahy kup digitalne za 10-15E na bazosi. ja som s nimi spokojny. prachovac radsej pro autodisc ako tento. poskladaj si to na www.factorysales.com, alebo leeprecision.com a bude to aj lacnejsie (s dovozom a DPH) ako tato alternativa.
potrebujes: lis, vahy, zapalkovatko, prachovac, medzikus na prachovac, matrice 8)
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

moja reč, až na to že nepotrebuje ani zápalkováč bo do classic turretu sa dajú zápalky vkladať ručne a je to dokonca rýchlejšie...
Rasto
expert

Viem ze chces usetrit, ale v tomto pripade ak ta to bude drzat i nadalej, prerobis, lebo kupis 2x :idea:
Bud si este dohod do prasiatka a kup si to neskor, alebo skus popozerat inzerciu a vystihnut daku dobru kupu.
Zatial si priprav nabojnice, zozen komponenty na prebijanie a este viac studuj, stale je co ver mi ;-)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

necrono napísal:prat budem zatial na mokro v pracke z oblecenim kym nenasetrim na pracku nabojnic ...
Lepší spôsob, ako si oblečenie kontaminovať olovom, si nenašiel?
A pozor, aby si našetrené peniažky nemusel dať za novú pračku (oblečenia), keď ti na tej starej odídu ložiská...
rs06
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa rs06 »

čaute,
vedel by niekto povedať, že koľkokrát sa môťe prebiť (vystreliť) tá istá nábojnica ?
Jean
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Pokial je nabojnica vporiadku mozes ju pouzivat. Kazda nabojnica ma inu zivotnost a hlavne tym ako prebijac tuto zivotnost taktiez ovplyvnujes. Samozrejme plati tu pravidlo ze bezpecnost je na prvom mieste. Takze ak na nabojnici najdes hocijake viditelne poskodenie radsej ju nepouzi.
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"