V Dúbravke postrelení dvaja ľudia, jeden z nich policajt
-
inspiring_elgamal
V Dúbravke postrelení dvaja ľudia, jeden z nich policajt
Na súkromnej strelnici mal v piatok popoludní postreliť práve policajt dvoch civilistov. Čo sa však presne stalo, nevie zatiaľ povedať nikto. Prípad má v rukách inšpekcia ministerstva vnútra.
http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/2 ... -ludi.html
http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/2 ... -ludi.html
Tiež som si to všimol v kriminovinách, ale potom už nikde ani zmienka. Prečo používajú dvojaký meter?! Tento prípad im nehrá do kariet. Keď sa niečo stane u športových strelcov hneď veľké haló a ani to ešte nie je ani prešetrené. Vôbec sa mi nepáči čo stvárajú posledný rok. Obyčajný lov na nás.
-
inspiring_proskuriakova
-
inspiring_hoover
-
inspiring_wright
-
inspiring_wright
podobne sa stalo raz mne, tiez som najprv obtiahol a potom vybral zasobnik...... nastastie som si to vsimol asi 3 sekundy na to skor nez som sa ovbec pohol z miesta ci otocil, ale este 2 dni ma pot obliaval a opakoval som si mantru "najprv zasobnik, potom obtiahnut"mlok917 napísal:najprv optiahol potom vytiahol zasobnik
-
inspiring_panini
telra: práve pre tento prípad robím vybíjanie zbrane trocha paranoidnejšie:
1) vyberiem zásobník
2) zo tri krát potiahnem záverom dozadu aby ma v prípade, že som opomenul bod 1 vypadavajúce náboje upozornili, že niečo je zle
3) zachytím záver vzadu, strčím prst do zásobníkovej šachty, zrakom skontrolujem nábojovú komoru, následne ju skontrolujem aj hmatom (malíčkom)
Ranu istoty nedávam pokiaľ to nevyžaduje rozhodca nejakej streleckej akcie, dávam ju iba v prípade že idem sušiť, tak nabijem náboj so strunkou a ten prvýkrát vystrelím do nejakého bezpečného priestoru.
1) vyberiem zásobník
2) zo tri krát potiahnem záverom dozadu aby ma v prípade, že som opomenul bod 1 vypadavajúce náboje upozornili, že niečo je zle
3) zachytím záver vzadu, strčím prst do zásobníkovej šachty, zrakom skontrolujem nábojovú komoru, následne ju skontrolujem aj hmatom (malíčkom)
Ranu istoty nedávam pokiaľ to nevyžaduje rozhodca nejakej streleckej akcie, dávam ju iba v prípade že idem sušiť, tak nabijem náboj so strunkou a ten prvýkrát vystrelím do nejakého bezpečného priestoru.
Presne ako pise "Zoidberg37".
Osobne zbran vybijem tak ze vytiahnem zasobnik a zaver zachytim vzadu. Nasledne pohladom a hmatom skontrolujem komoru. Ranu istoty nedavam nakolko z mojej skusenosti viem, ze rana istoty je zdrojom 90 % pruserov na strelnici. Policajny vycvik, ktory prikazuje ranu istoty z dôvodu bezpecnosti vedie paradoxne k tomu, ze vdaka zautomatizovaniu si postupu "obtiahnem - zmacknem spust" dochadza pri zabudnuti vybratia zasobniku k pruseru. Stava sa to najme "kolegom - sviatocnym strelcom". Poznate ich podla toho, ze "rana istoty" nasleduje bez rozmyslania hned po obtiahnuti - na zasadu ze zbran musi mierit do bezpecnej zony davno zabudli a "ranu istoty" su schopni zrealizovat do steny, podlahy alebo smerom ku kolegom....
Osobne zbran vybijem tak ze vytiahnem zasobnik a zaver zachytim vzadu. Nasledne pohladom a hmatom skontrolujem komoru. Ranu istoty nedavam nakolko z mojej skusenosti viem, ze rana istoty je zdrojom 90 % pruserov na strelnici. Policajny vycvik, ktory prikazuje ranu istoty z dôvodu bezpecnosti vedie paradoxne k tomu, ze vdaka zautomatizovaniu si postupu "obtiahnem - zmacknem spust" dochadza pri zabudnuti vybratia zasobniku k pruseru. Stava sa to najme "kolegom - sviatocnym strelcom". Poznate ich podla toho, ze "rana istoty" nasleduje bez rozmyslania hned po obtiahnuti - na zasadu ze zbran musi mierit do bezpecnej zony davno zabudli a "ranu istoty" su schopni zrealizovat do steny, podlahy alebo smerom ku kolegom....