Navrh novely #3

Pena
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

A čo tak podať podnet na Ústavný súd pre neopodstatnené zvýhodnenie určitej skupiny držiteľov ZP oproti ostatným? Možno že keby ÚS rozhodol, že psychotesty musia mať aj všetci polovníci, aj tí starí, tak by to už opätovne parlamentom neprešlo ...
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

pokial viem tak na ustavny sud nechodis ako maly bonzacik na zakladke sa stazovat, ze on ma lepsie, ale obvykle v staznosti uvadzas nejaky fakt, ktorym si bol ty poskodeny na pravach.

a kedze zakon uz prezident podpisal, platny bude dnom uverejnenia v zbierky a vyznacenym dnom nadobudne aj ucinnost, nie je tu miesto, aby cokolvek islo znova parlamentom.

podla mojho nazoru, sa povinnost matmanipulacii so zbrnaou xy pri sebe potvrdenie od psychologa na osoby vztahuje az po uplynuti lehot stanovenych zakonom.
satu
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa satu »

To je skutocne stupidne, ved ZP, je potvrdenie ze si sposobily a opravneny manipulovat so zbranami konkretnych kategorii. Posudok od psychousa sa aj tak asi bude odovzdavat spolu so ziadostou, nie? To si ho mame pytat aj v kopii? Pravnici, radte, prosim
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Drzitelia ZP, ktori budu povinny absolvovat psychotesty len raz za zivot - s nimi to bude sranda... :lol: :lol: :lol:

Som zvedavy ako budu vyzerat vysledky psychotestov napr. u polovnikov po 50r. nosenia v dokladoch/penazenke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...alebo u "A"ckara po 10rokoch nosenia

To si uz inu "volovinu" vymysliet nevedeli.... :lol: :lol: :lol:
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

polovnik nema povinnost so sebou nosit doklad o zdravotnej sposobilosti a ak poluje s poloautomatom na sposob vz58, vztahuje sa nan povinnost kazdych 10 rokov sa podrobit testovaniu.
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Na TA3 uz bezi shot o dnesnom podpise Velkonocneho Memoranda slovenskej streleckej verejnosti. Vecer by to malo byt aj v ostatnych slovenskych TV.
inspiring_mendel

Príspevok od používateľa inspiring_mendel »

...no comet...cele je to velky nechutny paskvil z dielne farizejov...nuz pravica stratila dalsich svojich volicov. Vcera sme sa na grilovacke ako rodina dohodli ze to to svinstvo uz voilit nebudeme a nie len pre tento zakon co schvalili...celkom ma tesi ze pravica stratila dalsich 11tich volicov...len tak dalej a budu iba historia ako Voloda a jemu podobny...
Jendo22
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Jendo22 »

Presne tak nevolit ich,podla mna je cela KDH strana totalnych amaterov.
Hraju sa na velkych demokratov a su horsi ako komanci,same zdrazovanie,same obmedzovanie,same zakazy toto su demokrati?jednoducho amaterom nepatri mandat riadit tuto republiku. Dano by mal ist prikladom a ako prvi prejst vysetrenim,ale nie ze otazky mu budu predom zname a on sa musi pripravit ako to snim uz v diskusiach bíva.Vedel som ze ak sa tato pakaz dostane ku koritu,bude zle ale ze az tak.Som z nich zhnuseny hamba im fuj.
inspiring_hoover

Príspevok od používateľa inspiring_hoover »

neviem co ste z nich vsetci sklamani ....mna nesklamali , farizejstvo som cakal od nich , ako od prasivcov co sa schovavaju za krestansto
parabellum
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

satu napísal:To je skutocne stupidne, ved ZP, je potvrdenie ze si sposobily a opravneny manipulovat so zbranami konkretnych kategorii. Posudok od psychousa sa aj tak asi bude odovzdavat spolu so ziadostou, nie?
Lenze bude tu skupina strelcov, ktori budu mat platny ZP, ale musia si urobit psychotest do konca aprila 2012 z dovodu, ze maju napr. 58-cku. No a ked ta bude niekde v maji 2012 legitimovat policajt, napr. cestou na strelnicu, tak by nebolo zrejme iba z predlozenia ZP, ci mas tu povinnost splnenu, kedze zbrojak ti moze platit napr. dalsich xy rokov a az potom nabehnes na periodicky 10 rocny cyklus absolvovania psychotestov. Az po nasledujucej obnove ZP bude pre policajta jednoznacne, ze si absolvoval aj psychotest. Dovtedy to zrejme pre neho nebude, cize musis ukazat aj potvrdenie, ze si psychotest absolvoval.
Co sa tyka protiustavnosti. Je jedno, ci to prezident podpisal. Ak by bol podany podnet na ustavny sud a ak by bol vyhraty, tak ucinnost zakona by bola pozastavena a poslanci by ho museli dat do suladu s nalezom Ustavneho sudu SR. Pre nas iba dobre. A ak by bolo aj predbezne opatrenie ustavneho sudu, tak by sme ziskali cas a nemuseli by sme robit ziadne psychotesty. Podla mna by sme s tou protiustavnostou uspeli, pretoze Ustava SR zarucuje rovnost pred zakonmi a toto bolo jednoznacne porusene. Lebo drzitel skupiny D zbrojneho preukazu co poluje so semiauto gulovnicou, ktora nie je odvodena od fullauto, je podla tejto novely menej nebezpecny a nema rovnake povinnosti zo zakona ako drzitel sk. E, ktory moze mat sportovy special - malorazkovu jednoranku, ktora je prakticky neporovnatelne menej ucinna a nebezpecna, co by podla mna musel aj ustavny sud uznat, ze ide o diskriminaciu. Rovnako aj vek nad 62 rokov. Vsade plati, cim vyssi vek, tak tym prisnejsie pravidla kontroly. Ako priklad uvediem vodicsky preukaz. Po 70-ke sa musia vykonavat lekarske kontroly tusim kazde 2 roky, lebo je logicke, ze vysoky vek dost ovplyvnuje psychicku vykonnost cloveka, zhorsuje sa zrak, sluch, reakcny cas atd. Samotna komora psychologov navrhovala, ze vo vyssom veku by mali byt psychotesty este castejsie ako u ostatnych a parlament odhlasoval uplne opacny princip, takze asi nie moc v sulade s poznatkami psychologov a lekarov. Takze z taktickeho hladiska by bolo najlepsie cim skor podat ten podnet na ustavny sud, najvhodnejsie asi cez LT, aby sme nemuseli zbytocne vytahovat eura za psychotesty. Potom, ked by boli polovnici na tej istej urovni ako sportovi strelci, tak by mohol byt problem v parlamente, resp. dovtedy by boli najpravdepodobnejsie dalsie volby, ako je typicke pre rychlost rozhodovania Ustavneho sudu SR a dalsia vladna garnitura by to stopla definitivne.
Naposledy upravil/-a parabellum v 26 Apr 2011, 12:18, upravené celkom 4 krát.
Pena
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

U mňa doma sú zatiaľ tri zbrojáky, takže majú mínus tri hlasy. Zatiaľ som volil pravicu vždy a poctivo, no počas ďalších volieb si spravím krásny výlet s rodinou čo najďalej od volebných miestností...
PARABELLUM - dobre píšeš. Som toho istého názoru, čo sa ÚS týka.
parabellum
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

Nie, ze by som prial nieco zle polovnikom a starsim ludom, ale z taktickeho hladiska z toho mozeme profitovat vsetci, pokial by sme vyhrali na Ustavnom sude a bol by pokoj od tejto tragikomedie.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Myslim,že jedina cesta je s polovnikmi spolupracovat pretože oni maju silnu zakladnu a hybne paky s niečim pohnut aj ked zatial aspom z mojho nezasveteneho pohladu sa najviac angažuje LT ,začo chalanom touto cestou velmi Dakujem. :)
Igoca
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Kde sa dá nájsť PLATNÉ znenie tejto stupídnej Lip Shit novely??? Dík !
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"