Expolicajt, ktorý zastrelil priateľku: Je mi to ľúto...

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
friendly_panini

Príspevok od používateľa friendly_panini »

Čím to je že činnosť PZ vnímame skôr negatívne? Prečo nám pripadajú ako nepriatelia? Kde je dôvera k štátnej zložke? Kto takto pokazil vzťahy občan- policajt?
Možno že pán policajný prezident by mal vymyslieť niečo na zlepšenie situácie.
Začať by sa mohlo tým že priamych nadriadených toho neštastného strelca by mali prepustiť s PZ lebo si nevšimli podozrivé vlastnosti svojho kolegu. Potom treba prepustiť aj ich krajského šéfa lebo niečo asi prehliadol.
Alebo nám všetkým bude stačiť ak radový policajt bude poctivo plniť plán vybraných pokút.
Je mi veľmi ľúto neštastných rodičov toho dievčaťa.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

HP35 napísal:Prečo nám pripadajú ako nepriatelia?
Kde je dôvera k štátnej zložke?
Kto takto pokazil vzťahy občan- policajt?
a/ Nepripadaju, oni su. Minimalne potencialni.
Myslim, ze doba 1945-1989 este nie je az tak daleko, aby sme si z nej uz nic nepamatali.
Vzdy, ked nastane nejaka kriza, je to policia (prip. aj s vojskom), koho statna moc pouzije na "usmernenie" vlastnych obcanov.
Ak by sa (cisto hypoteticky, dufam :?) sucasna vlada rozhodla dnesny socialny stat radikalne pritvrdit, kto by jej v tom asi pomahal?

b/ Nie je, resp. je minimalna. Z coho by mala pramenit? Zo skusenosti z minulosti? Z kazdodennych skusenosti s PZ? (*)

c/ No obcan asi sotva.


(*) Netvrdim, ze tie skusenosti s PZ su len zle, alebo ze zle vyrazne prevladaju. Ale ja osobne povazujem za doveryhodneho cloveka/instituciu, ktory sa ku mne sprava korektne VZDY, nie len povacsinou alebo len niekedy.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Yarco, pod ten tvoj záver som ochotný sa aj podpísať! Je to presne o tom.
:lol:
Som ten posledný, kto by vyžadoval, aby silový aparát postupoval mäkko proti kadejakým grázlom. Naopak, občas by to asi chcelo ešte pritvrdiť. Lenže na správnom mieste. Asi nikto nepochybuje, že u polície je kopa správnych ľudí, ktorí si svoj job na sto percent. Lenže nájdeš tam aj nemálo individuí s pochybnou mentálnou a morálnou výbavou. Ich správanie, ktorým negujú vlastné poslanie potom nemožno vnímať inak ako negatívne. Je pritom jedno, či tak činia v službe alebo mimo pracovnej doby. A je jedno, či to vedie k prostej buzerácii ľudi, neodôvodnenej nakladačke, dopravnej nehode pod vplyvom alkoholu, alebo k tragickej nehode na strelnici. Výsledok je vždy ten istý - dôveryhodnosť polície v očiach občanov klesá. Bohužiaľ.
:P
Z tohto pohľadu, ten mladý nešťastník na stelnici v Holíči fakt "pomohol" povesti celého PZ SR.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

HP35:
A este pripomeniem znamy paradox, ktory sa (nielen) s policiou taha odjakziva:

Aku ma vlastne policia (ako celok) motivaciu na tvrde potlacanie zlocinnosti, v idealnom pripade jej uplne odstranenie?

Bude mat tato institucia vacsi vplyv (t.j. viac ludi, techniky a hlavne penazi z rozpoctu) v state, kde vladne idylka a zlocinnost je na nulovej urovni, alebo tam, kde je grazlov plno a trestne ciny su dennou realitou?


Co sa mna tyka, este som nezazil, ze by nejaka institucia dobrovolne cielavedome pracovala na oslabovani vlastneho vplyvu a moci. Preto by som to s tou doverou prilis neprehanal.
inspiring_haslett

Príspevok od používateľa inspiring_haslett »

No čo sa týka dôvery k PZ, tak sa to nedá porovnávať štatisticky, resp. porovnávať s požiarnikmi, vojakmi, záchranármi atď. Policajt toťiž pri zákroku zasahuje do práv a slobôd osoby. Jednoducho pri zákroku skoro stálei jednej strane neurobí povôli...

Čo sa týka výberu Ľudí k PZ: Skôr nie je z čoho vyberať, alebo ak sa aj nájde niekto kto na to má a chcel by v PZ pracovať, tak nemá potrebné známosti čo je mimochodom zrejme dosť známe. Ten kto na to má a chce tú prácu robiť, tak to robiť bude , kto chce viac peňazí, tak si nájde radšej niečo iné....potom je tu ďalšia skupinka uchádzačov, ktorí na to nemajú ale idú k PZ, lebo im známy povedal, že nech sa prihlási a nejak sa to vybaví, ale hlavne dostane každý mesiac peniaze na ruku alebo na účet. Tak sa k PZ dostávajú aj Ľudia, ktorí nemajú o túto prácu vôbec záujem a držia flek tomu, kto záujem má ,ale nemá známosti. Je smutné, že v poslednej dobe sa aj poznižovali limity pre uchádzačov čo sa týka fyzickej kondície. Ale ako tu už bolo písané, je aj veľa ľudí v PZ ktorích práca zaujíma, robia ju poctivo a zvyšujú si kvalifikáciu vo svojom odbore, čo veľakrát finacujú aj zo svojich prostriedkov. Myslím, že ako v PZ tak aj v iných zložkách je to podobné.

Čo sa týka tejto témy o tom ako policajt zastrelil priateľku: K bezpečnosti so zbraňou, čo sa týka výcviku a práce so zbraňou sa stále na to dbá a prízvukuje. Ale ak zbraň a výcvik s ňou niekoho nezaujíma a berie to skôr ako nutné zlo, náboje zo strelieb si odloží na Silvestra, resp. aby nemusel čistiť zbraň, tak to potom aj tak vyzerá. Niektorí sa dokonca boja na strelbách zbrane ako čert kríža..... myslím, že každý príslušník a nie len PZ ale každého ozbrojeného zboru resp. SBS by mal mať aspoň nejaký vzťah k svoje zbrani. Toľko môj názor.
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Príspevky: 967
Dátum registrácie: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa igoros »

fugaga:
To vyzeralo ako slova policajta... ale plne s tebou suhlasim.
Co sa tyka dovery k PZ, nic dobre nikto nemoze cakat, ked media stvu ludi proti policii.
Kua vcera na Jojke ten dementny rychlokvasny redaktor Laco Ď. mi dvihol tlak tymi jeho nazormi a radami pre verejnost, ako sa branit pred policiou. Nemam na mysli teraz ten konkretny pripad, o ktory tam islo, ale vseobecne. Potom zmudrela mladez pod vplyvom alkoholu alebo drog posle policajta do P-cka, lebo to hovorili v TV, ze na nic nemaju pravo. :twisted: :twisted: :twisted:
Samozrejme su v zbore aj ludia ktori zjavne zneuzivaju pravomoci, ale teraz nejde o to...

Viem, ze som OT, ale musel som pustit ventil. Ak by o takuto temu bol vacsi zaujem,zalozim nove vlakno.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5263
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa lovec »

I: Ja ked vidim toho zmrda Ď. v TV,tak radsej prepinam,alebo vypinam...
fu: suhlasim,lebo mam v PZ vela znamych a tak viem ake su realne pomery a aky je to rozdiel voci tomu co vypoti pondelkovy NČ.
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Príspevky: 2133
Dátum registrácie: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

V prvej casti relacie co som videl mal ale pravdu.
Vyzeras trosku inac a uz ta policajti prehladavaju a sacuju.
Neni to problem len nasich policajtov, ale napr aj vo Wiedni.
Mojho kamaosa tam prehladavaju 3x do tyzdna a to len preto ze ma dredy.
Uz mu to tiez pekne leze na nervy.
Používateľov profilový obrázok
wronski
prispievateľ
Príspevky: 484
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa wronski »

samozrejme ze pan policajny prezident obhajuje svojich ludi,ale jeho argument,ze chyba nie je v policajtoch,ale v spolocnosti v tomto pripade neobstoji.mam na mysli uniformitu ludi za cias bolsevika o ktorej sa zmienoval.ved su to mladi policajti,ktori by uz nemali mat tieto zasrane bolsevicke predsudky,ked sa niekto odlisuje od druheho.s tymto ma akurat tak problem zmienovany pan prezident PZ,a vlastne ma aj na to uz roky aby s tym mal problem.vnimam to tak,ze tento problem ho bude prenasledovet uz vecnost
_________________
P99 Walther compact
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"