Strelba na ostrove Utoya, Norsko

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Strelba na ostrove Utoya, Norsko

Príspevok od používateľa telra »

Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

fotka strelca pocas strelby
http://i53.tinypic.com/23r263t.jpg

http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahr ... d6c7_0.jpg Musel to byt horor, nelmali sancu utiect. 87 ludi, strasne, tito strelci stihnu zabit tak do 15 ludi ale teraz??
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

tak z tej fotky mrazi, mal to perfektne naplanovane, ten ostrov je pasca... problem aj preplavat k brehu
kamov
prispievateľ

z diskusie "Na ostrove vraj kričal, že tam zomrú všetci. Počet mŕtvych podľa mňa ešte porastie a možno aj výrazne.
Vyčíňal tam vraj skoro 2 hodiny.
Tým výbuchom v Oslo vyvolal chaos, preťažil mobilnú sieť a sústredil pozornosť polície úplne niekde inam. A potom sviňa začal páliť na ľudí na ostrove.
Údajne tam prišiel na člne a predstavil sa ako ochrankár (bol oblečený v policajnej uniforme). Ľudia mu to uverili, lebo sa už dopočuli o výbuchoch v Oslo. Po pár minútach začal strieľať. Množstvo ľudí utieklo do mora a chcelo preplávať na pevninu, mnohí sa vyšplhali na stromy a on potom po nich strieľal. Chodil po ostrove a kričal po nich. Na pevninu to je cez 1 kilometer, čo podľa mňa viacerí nezvládli preplávať, pretože keď sa im namočí šatstvo, ťahá ich to dole.
Chlapec, čo to prežil, tvrdí, že sa hral na mŕtveho a to mu zachránilo život.
Je to masaker."
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

je to klasický exces ozbrojeného človeka. Ukázalo sa, že v Norsku nie je asi velká ozbrojenosť obyvatelstva- čo bolo zrejme v tomto prípade dosť fatálne.
Verím, že napr. v našich zemep.šírkach by tomu imbecilovi určite skrížil cestu minimálne jeden -dvaja držitelia zbraní a bol by mu asi koniec. Ten strelec išiel asi na istotu a spoliehal sa na nulový odpor. Hral si svoju počítačovú hru a zabíjal ľudí.
Ťažko to hodnotiť od stola, ale pravdepodobne bola miestna Polícia tak zabratá do bombového výbuchu, že asi nemal kto reagovať na volania z ostrova. Síce písali o preťaženej tel.sieti- ale to netrvá večne.

Ako tu už bolo spomenuté- je to ukážkový príklad na držanie zbrane pre vlastnú ochranu.
Kompetentní by asi ťažko hľadali odpoved pozostalým, že prečo nikto nechránil slušných nevinných ludí...
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

peterson, na tom ostrove bol nejaky tabor, vacsina obeti bola 14-18 rocna, takze tam nemal velmi ani kto mat zbran..
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

peterson: iná zbraň na ostrove nebola práve z "politického presvedčenia" účastníkov a preto šiel útočník na istotu...

miro2851: napr v izraeli by na takomto kempe bolo pár desiatok starých rodičov ako dozor a skóre šialenca by bolo iné...
kamov
prispievateľ

Pisali ze mal legalne M16 tku a tasku plnu zbrani. policia informuje ze ma zaujem spolupracovat a ozrejmit motiv svojho konania. Dufam ze nam potom prezradia celu pravdu.
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

každopádne si chalan vybral dosť nefér spôsob. Ozbrojený proti neozbrojenej mládeži a usmrcovať rad radom. Počítam, že v lochu asi pocíti ako je to byť bezmocný s niečím mocným v sebe... :lol:

Počítam, že médiá "objektívne" naservírujú výsledky vyšetrovania a bude to zase klasika typu- extrémista, nacionalista...
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

urcite ano, uz teraz o nom pisu ako miloval polovacky
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

peterson napísal:Počítam, že v lochu asi pocíti ako je to byť bezmocný s niečím mocným v sebe...
podla tohto trestneho kodu, ktoreho preklad som nasiel za v kapitole 23 tc proti zivotu a zdraviu neuklada trest prisnejsi ako 21 rokov. za 97 ludi si odseti 80 dni za kus, co je celkom malo, ze. mozno mi len nieco uslo.

http://www.ub.uio.no/ujur/ulovdata/lov- ... 10-eng.pdf
kamov
prispievateľ

Nj, pohodova krajina
http://zpravy.idnes.cz/norsky-vrah-stra ... ranicni_js vykilujes 90 ludi, odpalis centrum hlavneho mesta a dostanes trocha viac ako u nas za danove uniky. To ma velmi zarazilo
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

ja sa hlavne cudujem, ako z toho chlapik vyviazol zivy... obycajne to konci samovrazdou alebo zastrelenim zo strany policie
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

uprimnu sustrast, som zhrozeny...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"