Strelba na ostrove Utoya, Norsko

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

modern warfare je taky treningovy simulator realneho boja, ako je wow treningovy simulator sermovania, jazdenia na raptoroch a zosielania fireballov.
inspiring_zhukovsky

Príspevok od používateľa inspiring_zhukovsky »

Pri hraní airsoftu je krásne vidieť, kto sa na základnej škole "trénoval" hraním PC hier :)
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Si robite srandu, ale mne vazne pomaha hranie hier na strelbu v puske.
Nie je to simulator strelby, ale trenujem si mozog pri zameriavani s optoelektronickymi zameriavacmi a pracu praveho ukazovaku.
Proste synchronizujem oci - mozog a spustovy prst :-)

Dufam, ze to nebude nejaky posahanec brat ako manual, ale niekomu to pomoct moze :-)

Strelec mal AR15?
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

SigPositive :lol: :lol: prestante lebo zachvilu dano bude zatvarat decka za hranie akcnych hier :)
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Breivik išiel pre zbrane do Prahy. Bál sa smrti v Česku

http://hnonline.sk/svet/c1-52380940-bre ... ti-v-cesku

Výpoveď Slováka z Nórska: Oslo je plné imigrantov

http://hnonline.sk/svet/c1-52380970-vyp ... imigrantov

(Taka perlicka, ktora mi nieco pripomina)
Vo svojom manifeste uviedol:

He predicts his representation in the media

"However, since I manifest their worst nightmare (systematical and organized executions of multiculturalist traitors), they will probably just give me the full propaganda rape package and propagate the following accusations: pedophile, engaged in incest activities, homosexual, psycho, ADHD, thief, non-educated, inbred, maniac, insane, monster etc. I will be labeled as the biggest (Nazi-)monster ever witnessed since WW2."
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Nakoľko sme v poslednej dobe ako krajina prešli zopár streleckými incidentmi a mali sme možnosť prečítať si novinárske "výtvory" a fundované komenty či analýzy páchateľov či incidentov ako takých- ODPORÚČAL by som istú zdržanlivosť pri súčasných článkoch k Norsku.

S odstupom času bolo zakaždým vidno, že komenty boli nafúknuté, vyfabulované a odchýlené od skutočnej pravdy.

Z profesionálneho hľadiska ma zarazil počet obetí a napríklad detail, že účastníci tábora komunikovali cez internet počas útoku namiesto aktívnej obrany (hociakej).
Predpokladám slušnú dávku cenzúry zo strany Norska ako i médií ak budú počas súdneho pojednávania vychádzať na svetlo "nevhodné" fakty.

Dúfam, že sa tamojšie silové zložky poučia z tohto neštastia a už sa také niečo nezopakuje.
luke
častý prispievateľ

podla mna nemas moznost zabranit aby sa take nieco nezopakovalo, musel by si mat taky level kontroly ako ma napr. izrael, a na to podla mna europa nie je zatial pripravena.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Luke: niečo hovoríš, ale ak ma vedomosti neklamú Izrael má stále vojnový stav a platia tam trochu iné pravidlá. Systém kontroly tam síce majú , ale kedy niekto niečo odpáli- o tom rozhodujú zakaždým fundamentalisti sami a nie páni izraelci. Oprav ma ak sa mýlim
luke
častý prispievateľ

pokial viem tak je vo vojne s niektorymi susedmi, pretoze nikdy nebol uzavrety mier, nemam pocit, ze by tam bol vyhlaseny nejaky vynimocny stav, stanne pravo, zakaz vychadzania za tmy a podobne.
standard je taky ako u nas, aj tam maju policajti utocne pusky, ale dopravaci nie a maju ich na sebe vybite aj zakladaci, ktorych je tam kvantum s nabojmi na opaskoch. no a potom kopec sbskarov vsade a aj par civilnych drzitelov. cize kvantum ozbrojeneho bezpecnostneho personalu v kombinacii so sustavnymi kontrolami osob vstupujucich na miesta s velkou koncentraciou ludi (stanice vlakov a busov, vladne budovy, banky, obchodne centra).
neviem co mas na mysli trochu inymi pravidlami.

co sa tyka odpalovani, tak od kedy cca pred 10 rokmi vztycili podla domacich praviciarov bezpecnostny plot, podla lavciarov separacny apartheidovy mur tak samovrazedne atentaty a podobne incidenty klesli o 90%.
napr. na ben gurion letisku su znami svojimi pokrokovymi metodami na vyhodnocovanie potencialnych hrozieb od zakaznikov, racial profiling zrejme funguje.
el al ako jedina znama erolinka posuva vsetku nakladanu batozinu cez pretlakovu komoru, v ktorej sa simuluje nahla zmena tlaku v kabine pri naruseni trupu za letu.

z mojho pohladu robia dost vela preto, aby to mali v rukach a nebolo to na voli fundamentalistu kde a kedy sa odpali a ak hej, tak aby pri tom sposobil co najmenej skody.
Naposledy upravil/-a luke v 24 Júl 2011, 21:30, upravené celkom 1 krát.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

zopar periel co naperlili novinary o pouzitom strelive:
http://www.sme.sk/c/5990323/breivik-pou ... -tela.html
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Je to smutné. A bude to ovela horšie. A čím viac sa bude všetko sprísnovať, tak tým sa to bude zhoršovať.
A to som optimista.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

tiež to nejako tak vidím s tým sprísňovaním. ľudia ťažko ohýbajú chrbáty.

ešte by som sa zamyslel ale asi už vážne nad tým čo sem písať. Pretože všetko je verejné a bezpečnostné služby u tohto občana zlyhali, nakoľko mal plány na nete dlhodobo. Inak neviem ako mali vydedukovať že ide vyvraždiť ostrov.
Naposledy upravil/-a ricinr v 24 Júl 2011, 22:11, upravené celkom 1 krát.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

vie sa, ci mal pouzite zbrane v legalnej drzbe?
luke
častý prispievateľ

co som cital, ruger mini 14, benelli nova a glock 9luger mal legalne.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"