Motorista vystrelil na 14-ročného cyklistu
-
inspiring_newton
Motorista vystrelil na 14-ročného cyklistu
21.04.2008 10:34
ŽILINA - Polícia obvinila vodiča osobného auta, ktorý v sobotu v Krásne nad Kysucou vystrelil z plynového revolvera na 14-ročného cyklistu. Muž chlapca netrafil, vyľakaný cyklista však spadol a utrpel drobné poranenia.
Motoristu, ktorého pri jazde pravdepodobne znervóznila skupinka cyklistov, môže súd v prípade preukázania viny poslať až na tri roky do väzenia. ČTK o tom dnes informovala polícia. "Obvineniu z
prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva čelí 38-ročný muž zo Zborova nad Bystricou," spresnila zástupkyňa policajnej hovorkyne Ingrid Jančulová. Motorista najskôr predbehol skupinku cyklistov, na ktorých vytruboval a napokon pred nimi zastavil. Členovia oddielu cyklistického spolku ho však obišli.
Muž ich s trúbením znovu predbehol a po vystúpení z auta sa ich pokúsil zastaviť rozpažením rúk uprostred cesty. Keď videl, že cyklisti naďalej šliapu do pedálov, vytiahol spoza opaska plynový revolver a na jedného z nich vystrelil. Násilník sa chlapcovi, ktorý po výstrele spadol, ešte vulgárne vyhrážal. Potom nastúpil do auta a odišiel. Polícia ho však zakrátko vypátrala.
http://www.bleskovky.sk/cl/10/239563/Mo ... o-cyklistu
ŽILINA - Polícia obvinila vodiča osobného auta, ktorý v sobotu v Krásne nad Kysucou vystrelil z plynového revolvera na 14-ročného cyklistu. Muž chlapca netrafil, vyľakaný cyklista však spadol a utrpel drobné poranenia.
Motoristu, ktorého pri jazde pravdepodobne znervóznila skupinka cyklistov, môže súd v prípade preukázania viny poslať až na tri roky do väzenia. ČTK o tom dnes informovala polícia. "Obvineniu z
prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva čelí 38-ročný muž zo Zborova nad Bystricou," spresnila zástupkyňa policajnej hovorkyne Ingrid Jančulová. Motorista najskôr predbehol skupinku cyklistov, na ktorých vytruboval a napokon pred nimi zastavil. Členovia oddielu cyklistického spolku ho však obišli.
Muž ich s trúbením znovu predbehol a po vystúpení z auta sa ich pokúsil zastaviť rozpažením rúk uprostred cesty. Keď videl, že cyklisti naďalej šliapu do pedálov, vytiahol spoza opaska plynový revolver a na jedného z nich vystrelil. Násilník sa chlapcovi, ktorý po výstrele spadol, ešte vulgárne vyhrážal. Potom nastúpil do auta a odišiel. Polícia ho však zakrátko vypátrala.
http://www.bleskovky.sk/cl/10/239563/Mo ... o-cyklistu
-
inspiring_saha
-
inspiring_saha
-
inspiring_carver
To je hrdina, plynovku tasí na 14 ročného chalana. Keď je taký kápo, nech to skúsi so seberovným. Ako bolo spomenuté vyššie, presne takíto "hrdinovia" si kupujú plynovky, aby mohli machrovať, že majú búchačku. Poznám také typy........ Malý vták, staré BMW na lízing a na opasku plynový Colt Python s aspoň 6 palcovou hlavňou.
-
inspiring_gauss
Uvedený článok ale neuvádza ako cyklisti znervóznili daného šoféra. To však aj tak jeho správanie sa voči nim neospravedlňuje.
AD Contrafactor : Niekedy ten 14-ročný chalan je viac ako seberovný !
To o tom BMW atď sa mi veľmi páči !!!! Musím to zaradiť medzi obľúbené hlášky !!!!!! Wery to much fasa !
AD Pejo : Zákon hovorí o pravidlách cestnej premávky, kde je uvedené všeličo možné,len nie tolerancia.Sedel si už za volantom za situácie,keď Ti do cesty naraz vbehne malé decko ? Alebo ideš
po nejakej dedine v zimnom období,keď je 15-20 cm snehu a na ceste pred vozidlom sa poneviera 70-ročný deduško ?
Samozrejme,že na bicykli !!! Mne áno a to určite nie som jediný.Vtedy sa mi zastrúhaný péčkový vlas nikde nemal šancu dostať.
V Košiciach mi jeden takýto 35-40 ročný samovrah občas skríži cestu. Tento roznáša poštu súkromne ako rýchly posol.Je vraj dobrý,podnikatelia jeho služby využívajú. No čo ten občas vystrája,to je aspoň na bejzbolku.
AD Contrafactor : Niekedy ten 14-ročný chalan je viac ako seberovný !
To o tom BMW atď sa mi veľmi páči !!!! Musím to zaradiť medzi obľúbené hlášky !!!!!! Wery to much fasa !
AD Pejo : Zákon hovorí o pravidlách cestnej premávky, kde je uvedené všeličo možné,len nie tolerancia.Sedel si už za volantom za situácie,keď Ti do cesty naraz vbehne malé decko ? Alebo ideš
po nejakej dedine v zimnom období,keď je 15-20 cm snehu a na ceste pred vozidlom sa poneviera 70-ročný deduško ?
Samozrejme,že na bicykli !!! Mne áno a to určite nie som jediný.Vtedy sa mi zastrúhaný péčkový vlas nikde nemal šancu dostať.
V Košiciach mi jeden takýto 35-40 ročný samovrah občas skríži cestu. Tento roznáša poštu súkromne ako rýchly posol.Je vraj dobrý,podnikatelia jeho služby využívajú. No čo ten občas vystrája,to je aspoň na bejzbolku.
Ak mi v noci neosvetleny chodec alebo cyklista skoci pod auto, odnesiem si to aj ja, pritom vinny je on. Casto vodic instinktivne srhne auto do protismeru alebo mimo vozovku v snahe zabranit zrazke, takze dopady mozu byt rozne. Od materialnych skod (cyklisti a chodci nemaju zakonne poistenie) az po zdravie a zivot.pejo napísal:... ale odnesú to vždy cyklisti a chodci.
Ze pri stretnuti 100kg chodca/cyklistu a 1500kg auta je ten prvy v znacnej nevyhode a riziku, to je myslim zrejme. Ze niektory chodci/cyklisti tento fakt vedome ignoruju (osvetlenie, oblecenie, ignorovanie predpisov, ...), to je bezna prax.
Zjednodusit celu situaciu tvrdenim, ze len jedna z tych skupin su pakovia, je myslim zbytocne.
-
inspiring_newton
stalo sa: pravotociva zatacka,2ja cyklisti vedla seba.Spomalim,na 40 km/hod,pocitam s tym,ze cyklista c.1 sa stiahne za c.2.Nestiahol.Obidvaja medzi sebou komunikuju akoby sa nic nedialo.Zatrubim.Nic.Este som v pohode.Zatrubim zas,ukazny prst smerom ku mne.Predbieham, vybieham z auta,"podavam instruktaz" bezpecnej jazdy a nebezpecnosti zdvihnuteho prstu...