Zbrojak skupiny A.menej ako 21 rokov

eloquent_herschel

Zbrojak skupiny A.menej ako 21 rokov

Príspevok od používateľa eloquent_herschel »

Dobry den,chcel som sa opytat ako to je s vydanim zbrojneho preukazu skupiny A ak som este nedovrsil 21 rokov ale som zivnostnik.Je to jeden z dovodou udelenia skupiny A.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Ak nemas 21r.,sk. A-ci si alebo nie si zivnostnik-podla zakona neziskas
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Zbrojný preukaz možno vydať fyzickej osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov.
Na Ačko si teda budeš musieť počkať.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Doplním, čo napísal janesk: sú aj výnimky, tie sú taxatívne vymenované v zákone, no ty medzi ne nepatríš.
eloquent_herschel

Príspevok od používateľa eloquent_herschel »

Jack napísal:Doplním, čo napísal janesk: sú aj výnimky, tie sú taxatívne vymenované v zákone, no ty medzi ne nepatríš.
velmi sa mi paci ze toto forum je tak zive ze hned na druhy den ste mi odpisali.dakujem....No chcem sa ta spytat janesk ze ake su to vynimky tie taxativne??myslis podplacanie alebo ako to myslis???...lebo ja by som to A chcel a potreboval zohnat lebo podnikam s vecami ktorych cena je pomerne vysoka.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

taxativne vymedzeny znamena, menovite, kazda vyminka zvlast, nema to nic s taxou ako s platenim.
predpokladam, ze pojde hlavne o prislusnikov pz a ossr, ktori by acko mohli dostat aj pred nadobudnutim stanoveneho veku, ale mozem sa mylit.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

atila napísal:....No chcem sa ta spytat janesk ze ake su to vynimky tie taxativne??
Význam slova taxatívny už vysvetlil luke.

Ja len odcitujem ustanovenie zák. č. 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach.
§ 18
Vek žiadateľa

(1) Zbrojný preukaz možno vydať fyzickej osobe, ktorá dosiahla vek 21 rokov, ak tento zákon neustanovuje inak.

(2) Fyzickej osobe, ktorá spĺňa podmienky ustanovené v § 16 a dosiahla vek 18 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny D, ak je držiteľom poľovného lístka.

(3) Fyzickej osobe, ktorá spĺňa podmienky ustanovené v § 16 písm. d) až h) a dosiahla vek 15 rokov, možno vydať zbrojný preukaz s vyznačením skupiny E, ak je členom štátnej reprezentácie v streleckej disciplíne a s jeho vydaním písomne súhlasí jej zákonný zástupca.
Inými slovami. Ak si poľovník, môžeš dostať skupinu D, teda právo držať zbrane a strelivo na poľovné účely, ak máš viac ako 18 rokov. Aj 15 ročnému možno vydať zbroják, ale len na skupinu E, teda držanie zbrane a streliva na športové účely.

Ty zrejme nespĺňaš ani jednu z týchto podmienok. Aj keby si spĺňal, tak z toho čo píšeš vyplýva, že nechceš zbraň na poľovačku alebo na strelecké súťaže. Takže ti neostáva nič iné, len počkať do 21 rokov veku.
kriznik
prispievateľ

Príspevok od používateľa kriznik »

Ako to funguje s tym zivnostensky listom pri ziadosti na skupinu A?
ked dam dovod "iba" ochrana zivota, zdravia a majetku
to ako ked podavam ziadost tak im ZL ukazem a oni si to ofotia? alebo ako, pretoze zakon o nepisanom pravidle nic nehovori.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

kriznik

Treba si najskôr prejsť fórum a len ak nenájdeš to čo hľadáš, opýtaj sa. :wink:

Tu je odpoveď na to, čo sa pýtaš:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=504
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=7179#7179
Jack
moderátor

Kriznik, jak napísal Panzer, venuj tomu čas. Na webfóre nájdeš kopu užitočných info, tak si pozorne pozri príslušné témy. Zrejme do dovŕšenia 21 rokov máš ešte nejaký čas, tak ho produktívne využi. Ak budeš potrebovať niečo vysvletliť, okrem fóra tu máš aj osobnú poštu. Kludne sa môžeš obrátiť aj na mňa, vždy odpíšem. Nemám nejak extra skúsenosti, ale zas nie je to tak dávno, čo som si robil ZP "A".
:wink:
A inak, vydávanie ZP sa u nás neriadi len zákonom o strelných zbraniach a strelive (č 190/2003 Zb. z.), ale napr. aj vyhláškou MV SR č. 555/2003, plus nejakými internými pokynmi a tiež aj "zvykom". Ńa webfore sa dozvieš, že iný kraj, iný mrav. Preto je najlepšie dobre sa pripraviť (mať v hlave príslušné ustanovenia zákona, potrebnú argumentáciu) a ísť sa osobne spýtať na PZ SR, ako si u nich vybaviť Á-čko.
:idea:
kriznik
prispievateľ

Panzer
forum mam uz preluskane a zvlast tie temy na ktore si dal link :lol:
len som skusal ci niekto neda jednoznacnejsiu odpoved...

jack
podla coho sudis ze som nedovrsil 21? mam 33 a troch synov :lol:

chlapi kazdopadne dikes, vyborne forum a plno zaujimavych informacii
Jack
moderátor

Kriznik, splietol som si dohromady teba a atilu. Mea culpa. Ospravedlňujem sa Ti.
:lol:
kriznik
prispievateľ

nemas sa preco ospravedlnovat Jack, chvilu som sa citil mladsi :lol:
kriznik
prispievateľ

len pre informaciu, BA II pri podani ziadosti o skupinu A pozaduje prilozit notarom overenu kopiu ZL alebo vypisu z ORSR.
peto543
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

notarom overenu hmm to su nejaki narocny, na BA I stacila fotokopia (neoverena)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"