Cestovanie za hranice
co napr. boxer,je legalny?Lukee1811 napísal:studujem pravo v rakusku, moj pohlad (relativne kvalifikovany - trestne pravo a priestupkove pravo mam za sebou): vsetko okrem strelnych zbrani pre nas legalne (ak mate rakusky zbrojak samozrejme mozte aj to): ja osobne nosim do rakuska paralyzer s kaserom a bojovy noz. ked som ich ukazal policajtovi povedal mi ze som v medziach zakona. teleskop tiez legalny, plynovky od 18 kazdy moze mat.
zbrane ktore maju vzhlad inych predmetov su zakazane.
definicia zbrane: vsetko co svojou funkciou a podstatou je urcene na to aby cloveka zranila alebo zneskodnila jeho akcieschopnost
neber si to osobne, studovat pravo je jedna vec, ale prax druha
tvrdis ze mozes mat teleskop
fajn
ale ked ti ho najdu pri beznej cestnej kontrole, a predvedu na podanie vysvetlenia je druha vec
treba zvazit co je lepsie; behat po viedni na vianocnych trhoch alebo spisovat zapisnicu
sice s tym nemam osobnu skusenot, ale mam to zo zdroja ktoremu verim
(a idealne je mat kuklu v kufri)
tvrdis ze mozes mat teleskop
fajn
ale ked ti ho najdu pri beznej cestnej kontrole, a predvedu na podanie vysvetlenia je druha vec
treba zvazit co je lepsie; behat po viedni na vianocnych trhoch alebo spisovat zapisnicu
sice s tym nemam osobnu skusenot, ale mam to zo zdroja ktoremu verim
(a idealne je mat kuklu v kufri)
moja rada: ak sa dostanete do pruseru v rakusku, nevypovedajte, aj tak vsetko co poviete bez tlmocnika nemozu proti vam pouzit, pytajte si pravnika - ti ktorych davaju ked na nich nemate su aj tak ti co robia za peniaze, takze ziadni amateri - akurat im ich prehnanu mzdu zaplati stat.
pokial nikoho nezabijete aj tak to budu s vami chcet vybavit bez sudneho procesu a bez formalneho trestneho konania. dobrovolne zaplatite volaku pokutu . nemate zapis do registra trestov ani nic.
pokial nikoho nezabijete aj tak to budu s vami chcet vybavit bez sudneho procesu a bez formalneho trestneho konania. dobrovolne zaplatite volaku pokutu . nemate zapis do registra trestov ani nic.
Ahoj Michal85,
ja som s vestou aj zbraňou cestoval lietadlom z BA do KE. Zbraň to bola obvyklá šaškáreň, polícia odobrala, polícia odniesla do lietadla spolu zo zástupcom letiska a zástupcom aeroliniek. Po prílete nikto nesmel vystúpiť z lietadla a najprv polícia s PMJ autom evaukovala kufrík so zbraňou z lietadla až potom smeli pasažieri do autobusu. Železo mi vydali v kancelárii letištnej polície.
Vestu som mal v batožine zapísanej a odovzdanej, ohlásil som to pri odovzdávaní batožiny ale nikto s tým nič nerobil. K sebe som si ju ako príručnú nebral, čo keby som s ňou chcel utĺcť letušku na smrť za to, že varila zlú kávu.
Letel som s Danube wings. Cena moje letenky bola 79€ tam aj späť. Cena poplatku za prepravu zbrane 100€ tam a100€ späť, takže pištoľ letela drahšie ako ja.
ja som s vestou aj zbraňou cestoval lietadlom z BA do KE. Zbraň to bola obvyklá šaškáreň, polícia odobrala, polícia odniesla do lietadla spolu zo zástupcom letiska a zástupcom aeroliniek. Po prílete nikto nesmel vystúpiť z lietadla a najprv polícia s PMJ autom evaukovala kufrík so zbraňou z lietadla až potom smeli pasažieri do autobusu. Železo mi vydali v kancelárii letištnej polície.
Vestu som mal v batožine zapísanej a odovzdanej, ohlásil som to pri odovzdávaní batožiny ale nikto s tým nič nerobil. K sebe som si ju ako príručnú nebral, čo keby som s ňou chcel utĺcť letušku na smrť za to, že varila zlú kávu.
Letel som s Danube wings. Cena moje letenky bola 79€ tam aj späť. Cena poplatku za prepravu zbrane 100€ tam a100€ späť, takže pištoľ letela drahšie ako ja.
pred par dnami som bol s manzelkou na vylete v tirolsku. v kufri v aute som mal zabudnutu macetu, pri sebe skryto teleskop,zatvaraci noz, kaser. policajtov som videl dokopy asi len dvoch, aj to ked som siel popri nehode na dialnici. neviem co by bolo keby ma kontrolovali a nasli to vsetko, ale rychlosti som dodrzoval, vsade som sa spraval slusne tak neviem preco by to robili. hlavne bolo ze v pripade potreby by som mal nieco poruke. inak na tom rakuskom vidieku kde sme byvali som sa citil celkom bezpecne, zit tam tak nenosim asi nic.