Je nosenie boxera legálne?
pokial viem u nas legalita spociva v konani, bez ohladu na vek. teda, priestupku sa dopusta ten, kto vzbudzuje dovodnu obavu, ze chce nozom niekomu ublizit. nikde som nevidel obmedzenie nosenia noza pre neplnolete osoby.
rozdiel medzi pevnym, a zatvaracim nozom nas zakon uz vobec nepozna a myslim, ze tomu mozme byt velmi velmi radi.
rozdiel medzi pevnym, a zatvaracim nozom nas zakon uz vobec nepozna a myslim, ze tomu mozme byt velmi velmi radi.
Len doplním, že vek je dôležitý najmä z pohľadu priestupkovej zodpovednosti. Z priestupku môže byť uznaný vinným len 15 a viac ročný páchateľ.luke napísal:pokial viem u nas legalita spociva v konani, bez ohladu na vek. ...
zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch napísal: § 5
Vek a nepríčetnosť
(1) Za priestupok nie je zodpovedný ten, kto v čase jeho spáchania nedovŕšil pätnásty rok svojho veku.
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 14 years 2 months
Diky za odpovede no este mam jednu otazku Ak som v podniku kde pokojne pijem kofolu a nabehne tam razia a najdu mi v puzdre na opasku noz ako trebars glock ci uton tak ma zaujima ci som povinny im vysvetlovat preco ho nosim napr na ochranu,mozu ma kvoli vysvetleniu predviest na vysluch, alebo mi ten noz vziat dakujem
policajt ma pravo ziadat vysvetlenie, tak mu povies, ze to je na ochranu, alebo proste preto, ze sa ti to paci a ziadny zakon ti to nezakazuje.
odnatie veci sa vztahuje na vec dolezitu pre trestne konanie.
a o jej odnati sa vydava jej majitelovi potvrdenie.
takze pokial ty nie si ten, kvoli ktoremu sa razia kona, tak nevidim dovod, kvoli ktoremu by ti mali odnimat vec.
po konzultacii so zakonom, policajt ma pravo od teba ziadat vysvetlenie ak mozes prispiet k objasneniu skutocnosti dolezitych pre odhalenie priestupku, pachatelov, hladanych osob, etc.
z toho mne vychadza, ze kym ty nie si v ziadnej korelacii s raziou, tak si ty aj s nozom mimo obliga a teda policajt nema pravo od teba ziadat vysvetlenie, lebo zjavne nie si osoba, ktora moze pomoct k odhalovaniu cohokolvek kvoli comu tam oni prisli.
odnatie veci sa vztahuje na vec dolezitu pre trestne konanie.
a o jej odnati sa vydava jej majitelovi potvrdenie.
takze pokial ty nie si ten, kvoli ktoremu sa razia kona, tak nevidim dovod, kvoli ktoremu by ti mali odnimat vec.
po konzultacii so zakonom, policajt ma pravo od teba ziadat vysvetlenie ak mozes prispiet k objasneniu skutocnosti dolezitych pre odhalenie priestupku, pachatelov, hladanych osob, etc.
z toho mne vychadza, ze kym ty nie si v ziadnej korelacii s raziou, tak si ty aj s nozom mimo obliga a teda policajt nema pravo od teba ziadat vysvetlenie, lebo zjavne nie si osoba, ktora moze pomoct k odhalovaniu cohokolvek kvoli comu tam oni prisli.
- canis lupus
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 12 years 8 months
ak dostanes po kotrbe,chod na LSPP po lekarsku spravu a ries to cez inspekciu pripadne cez sudy.v krajnom pripade chod aj proti Slovenskej republike na medzinarodne institucie.ja by som siel,nenecham sa mlatit od nejakych zakomplexovanych ppuckarov.btw okrem odnatia veci pre trestne konanie co v tomto pripade neprichadza do uvahy existuje aj zaistenie veci,myslim tak max. na 90 dni,potom Ti ju prislusnik musi vratit