puskohlady ACCUSHOT (Cina)

inspiring_kilby

puskohlady ACCUSHOT (Cina)

Príspevok od používateľa inspiring_kilby »

No uz teraz cakam ako ma vsetci vo veci skuseny zotru :D Povodne bol mojim favoritom Leupold 8.5-25x50 ale zaujimalo by ma ci by nieco ako konkretne Accushot 3 8-32x56 neprichadzalo vobec do uvahy na .308win ? cena je 3x nizsia (zrejme teda aj kvalita) parametre mi pridu velmi simpaticke a dodavatel do CZ pise ze sa s tym bezne bez problemov striela liga odstrelovacov... :?:
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

kup a uvidis - qualita cinskych vyrobkov ma ...... povest.

Ja som osobne videl jednu Meoptu co sa nedala viac naklikat. A to je uz trochu znama znacka.
Ak uz nic ine tak to musi odolat spaetnemu razu .308Win.
inspiring_kilby

no ved prave toho sa obavam ze "uvidim" :?
pokial tymto smerom nebudu pozitivne prakticke skusenosti urcite to nebudem riesit predsa len nechcem kupovat macku vo vreci nejedna sa tu o par drobnych

udajne .308 znesie bez problemov ak aj toto nieje kvalita kus od kusu...
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Bob: Predpokladam ze myslis Leapers (Accushot), vid napr.:

http://www.midwayusa.com/eproductpage.e ... mid=978167

Leapers patri medzi tie lepsie veci z tej optiky co ide z Azie, a uz len to ze ich ponuka aj Midway hovori dost samo o sebe. Samozrejme neda sa priamo porovnavat s Leupoldom/USO/Schmidt&Bender a ostatnymi tam hore, ale cenovo je tiez niekde inde a pre bezne pouzitie by stacit mal. Sam som Leapers zatial nepouzival, ale pocul som ze 308ckovy spatny raz zvladnu v pohode. A pokial ho kupis v CR/SK a budes mat moznost reklamacie ak by ten konkretny kus ktory kupis nedrzal nulu, nesedeli na nom clicky, vykazoval nejaku opticku chybicku, alebo nieco podobneho, tak by to nemusela byt zla kupa.

Ak mas moznost, idealne je porovnat si ich vedla seba (ked tak nechaj zalohu na Accushot u predajcu a zober ho niekde kde maju ten Leupold co tiez zvazujes, a porovnaj si ich vedla seba - opticke kvality rovnako ako uzivatelske vlastnosti).

Pripadne zober so sebou aj obrazec na test rozlisenia, najdes ho napr.:
http://www.jmloptical.com/level2/images ... /figi6.jpg
mozno budes (prijemne :-) prekvapeny.

Kazdopadne drzim palce a potom daj vediet ako si sa rozhodol...
Gunslinger
moderátor

Este doplnim - okrem beznych strelcov co hladaju kvalitu za prijatelnu cenu je Leapers hojne pouzivany 'vzduchovkarmi', co tiez svedci o kvalite a vydrzi. Spatny raz lepsej 'vzduchovky' je porovnatelny s .338 lapuou, a je x kvalitnych optik spickovych mien ktore sa uz na 'vzduchovkach' rozsypali. Aj optika co sa dava na .50BMG je casto ta ista ktoru pouzivaju 'vzduchovkari' prave z tohto dovodu. Navyse poziadavky 'vzduchovkarov' su velmi podobne poziadavkam benchrest strelcov (hodnoty vnutornej elevacie a windage, ostrost, jasnost a kvalita skla, jasne a presne clicky s pevnym vratenim na nulu, atd.), jediny rozdiel je ze u nich je poziadavka na presne nastavenie paralaxu do 100m (idealne velmi presne do 75m, pricom paralax pouzivaju na odhad vzdialenosti), zatial co benchrest strelcovi staci od 50m do nekonecna. Kazdopadne Leapers ma dobre meno (a mnoho 'vzduchovkarov' ho preferuje pred Leupoldom), takze pokial clovek nenatrafi na zrovna na nejaky zly kus, vo vseobecnosti to nie je zla volba.
inspiring_kilby

ano mal som na mysli Leapers nasiel som ho na: www.zbrane.cz tj. kupa by bola realizovana z CR ...cakal som ci ti bude este niekto kontrovat ale ako vidim tak si mal posledne slovo ...ta zarucna doba je tiez dobrym argumentom kedze su tam minimalne tie dva roky aj ked nahoda je blbec hadam by sa za tu dobu chyby vykristalizovali :wink: ...Diky za rady svoje rozhodnutie doplnene o par momentiek samozrejme zverejnim avsak do tej doby aj zabudnes na tuto diskusiu :D zatial zbieram len teoreticke informacie a skusenosti ...nerad by som potom v hodine dvanastej pod naporom nedockavosti kupil prve co pride pod ruku :oops:
inspiring_vaughan

Príspevok od používateľa inspiring_vaughan »

Gunslinger
moderátor

Mhm, aj ked cenovo vychadza tusim o cca 1,500Sk drahsie od toho z ciech.

Inak, cez Ebay sa da zohnat uz za $200-250, vid napr.:
link
link

ale musel by si najst predajcu ochotneho poslat na SK, pripocitat cenu dopravy a zvazit pripadne dodatocne naklady (ak by si musel zaplatit clo/DPH), a samozrejme zaruka v tomto pripade viacmenej neexistuje, takze ak sa pren rozhodnes, kolem a kolem je ten z ciech asi najvhodnejsim riesenim.
inspiring_vaughan

Ano je to lacnejsie z CZ ale nie velmi , po prepocitani kurzu a postovnom okolo 300 czk to je 9500sk . unas 10700sk . jednoduchia reklamacia a moznost pozriet si to nazivo je dost vyhoda aspon premna teda .
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Chlapi ,,,a co takto doniest optiku z USA ??? mate to tak za 50% cenu ako na slovensku ,,, ja sa cudujem ludom co vobec takyto druh tovaru kupuju PREDRAZENY.... teraz som znamemu doviezol leupold za 22 000sk zatial co u nas stoji cez 40 000 ... a dialkomer bushnell elite 1500 u nas stoji 27 000 (autorizovany dovozca ) z usa za 10- 11 000 ... takze tak ...Gunslinger o tom vie tiez svoje :)
Gunslinger
moderátor

TURBIAK: Mhm, Bushnell Elite 1500 som si odtial doniesol hned ako sa dostal do predaja (a zatial som s nim velmi spokojny), ale ten Accushot co zvazuje Bob tam o moc lacnejsie nevychadza. Ty odtial ale myslim beries veci castejsie, mozno by si mu vedel spravit ponuku 'ktoru by len tazko odmietol' :-)

Vo vseobecnosti, tak ako pises - ak clovek ma moznost, zo statov by urcite malo vyznam doniest Nightforce, Leupold, a pod., alebo potom uplne lacne veci pri ktorych na zaruke nezalezi, ale v pripade tohto Accushotu zaruka moze prist vhod, a to bol ten dovod preco som mu odporucal poobzerat sa po nom skor tu.
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Cau Gunslinger : prave som doniesol tiez ten dialkomer bushnell 1500 ARC tj, meria aj uhly , je naozaj bezchybny !! ma super funkciu ze napriklad ked strielas z posedu pod uhlom tak ti vypocita ze kde mas mierit , kolko nadsadit aby si trafil stred :) rovnako ti vie vypocitat (orientacne ) pokles strely na roznu vzdialenost ,zadas tam proste svoje balisticke hodnoty (je k tomu CD s tabulkami) a meria v pohode 1000m okamzite , este som doniesol aj BURRIS 7x40 binokular dialkomer a ten meria aj 1500m zas aj cena je ina ako ten bushnell ..
jj mas pravdu ,,, lacne sa velmi neoplati z dovodu reklamacie ... a ked tak zobrat modely ktore su osvedcene...idelane je sledovat fora o zbraniach , hlavne zahranicne, clovek sa vela dozvie ! moze si proste overit aby nekupil hlupost ...

Matuliq - za 10 700 sk sa da z USA doviest uz velmi kvalitna optika !!
inspiring_vaughan

Tak to je dobra sprava pretoze prave o nejakej uvazujem ,potom sa ozvem s pripadnou objednavkov :wink:
friendly_booth

Príspevok od používateľa friendly_booth »

Ak som to spravne pochopil u niekoho sa daju objednat veci z USA? Ako to funguje?

Dik.
vigorous_yonath

Príspevok od používateľa vigorous_yonath »

tiež som postrehol že tu niekto ponúkal optiku z usa a mal by som zaujem o pár kúsko.v neviete poradit ako by sa to dalo doviest?
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"