Malorazkovy adapter pre vz 58

inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

Najma pri cenach za ake sa da dnes este stale zohnat strelivo do 58cky (ano ja viem, malokalibrove je stale znacne lacnejsie, ale vsetko sa s .22LR pretrenovat neda, najma nie praca so spatnym razom a zdvihom zbrane) mi cena za konverziu na .22LR pride premrstena. Najma ked sa mi uchadza prakticky vyznam a vyuzitelnost, v tej sume sa uz naozaj daju zohnat plnohodnotne nahrady priamo v .22LR a clovek sa nemusi paprat s adapterom.
Ale proti gustu ziaden disputat, ale ja osobne by som tie peniaze do kosy vrazil v podobe inych veci..
duros
častý prispievateľ
Príspevky: 1263
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Autor sa pri hvckach obava tej tenkej steny.... Ja by som sa s tym nesral. No viacero takto zaujimavych pocinov zostalo len zaujimavymi...
agger
častý prispievateľ
Príspevky: 1287
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa agger »

Dalsi aspekt je vkladanie tej ocelovej hlavne do tvrdochromu, ja by som to urcite neriskol. A ako tu uz Sauer nacrtol, za tu sumu mam 3600-4000ks vz43 alebo vytuneneho kvaziSCARa... 8)
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Príspevky: 3094
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

duros napísal:Autor sa pri hvckach obava tej tenkej steny.... Ja by som sa s tym nesral. No viacero takto zaujimavych pocinov zostalo len zaujimavymi...
Hlaveň Walthra P22 má vonkajší priemer 8mm a HighVelocity sú doporučované a strieľajú sa z nej HyperVelocity Stingery... Viem, je to krátka voči dlhej, ale aj tak - také musí vydržať! :twisted:
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, moj nazor na konverzie a .22ky celkovo je ze konverzie su zvycajne kockopsi - ani ryba ani rak, proste nejaka konverzia/adapter niecoho na nieco ine skoro nikdy nebude mat taku zivotnost, presnost a zvycajne ani spolahlivost ako nieco co bolo vyvinute priamo na ten ucel. Detail ze clovek 'modifikuje' zbran za 200 eciek konverziou za 400 ci 500 neriesim, ale ak za tie iste peniaze sa uz da zohnat nieco stavane priamo na to, tak podla mna nie je moc o com rozmyslat (dve zbrane su vzdy lepsie nez jedna :twisted:

Konverzia by podla mna mala vyznam ak by to clovek dal povedzme do AR15ky, ktoru ma vytunenu, ma na nej takticke (ci tacticool) prislusenstvo, osadenu drahu optiku, atd. ale proste nechce tisickami treningovych ran zodrat hlaven ani minut $$$ na drahe strelivo. 58ma ale to strelivo nema az take drahe, cize ak by toto mal byt ten argument, vychadza mi ze az po vystrielani mnohotisic ran (.22lr strelivom) by som usetril prve euro, a ani ten trening by nebol az taky podobny (ine ovladanie prvkov zbrane, daleko nizsi spatny raz, atd.).

Skutocne dovody ze preco do Ogar22 konverzie neodporucaju HV asi zistime casom, podla mna opotrebovanie tej tenkej hlavne je len tou mensou castou problemu a vacsou asi bude zivotnost a spolahlivost zaveru, ale to ukaze cas. Kazdopadne taketo obmedzenie na municiu v kombinacii s tymi nizkokapacitnymi zasobnikmi by ma (pri takej cene) od toho dost odradzalo. Mat takuto konverziu ako zalohu/rezervu na SHTF nemusi byt zle, ale opat - pokial za rovnaku cenu clovek moze mat dve zbrane... (pri SHTF plati to nase zname - two is one and one is none...). Ak clovek niekde nechtiac ohne alebo vyduje hlaven alebo mu odide nieco na spustovom mechanizme a pod., tak mu aj 'rezervna' konverzia bude na dve veci.

No a ohladne .22ojok vseobecne, GSGcko bolo medzi prvymi co s tou 'novou vlnou' 22ojok prislo, neviem kolko kusov GSG5 predali, ale pocitam ze to bude riadne kvantum, a aj ked tie prve serie (tzv. 1st gen) mali svoje muchy (napr. tie slabo drziace dva sroby vzadu na zavere, co sa pri nedostatocnej udrzbe zvykli kazdych par sto ran povolovat a sposobovat zadrzky), pri tych sucasnych modeloch je to uz minimalizovane a zbrane co pouzivaju GSGckovu mechaniku uz nie su nejak prilis poruchove (je ich uz spusta, aj ked navonok vyzeraju uplne inak, vnutri si rovnake - napriklad aj ISSC pouziva GSGckove vnutornosti...).

Treba tiez zvazit ze slabinou 22ojok su zvycajne zasobniky, naprosta vacsina tych GSGckovych zavad co je popisana na roznych forach suvisi so zasobnikmi - vela ludi si proste mysli ze tam natlacia naboje tak ako laduju zasobniky devin ci beznych pusiek, a potom sa divia ze maju zadrzky. A u GSG-5 specificky je ten zasobnik rieseny ozaj nestastne, ze sposobuje zadrzky pod akymkolvek tlakom (ak zan clovek pri strelbe pusku chyti, alebo si ju on oprie o zem, a pod.).

Kolem a kolem, pokial chce clovek spolahlivu .22ku, podla mna by mal ist do Ruger SR22ky, ak chce kvalitnu tak Sig 522, ak chce AR-kovu tak SW MP22, a ak chce 'imidzofku na vyblaznenie sa' tak rozne GSGckove varianty (GSG5, AK47, ISSC a pod.) alebo Umarexove licencne varianty (HK 416 a MP5, Colt, atd.), a konverzie ako je Ogar22 brat len ako 'nudzovu'/rezervnu moznost.

Tolko moj nazor,


Gunslinger
vanto
častý prispievateľ
Príspevky: 3210
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "