Policajti strieľali naslepo
Policajti strieľali naslepo
http://krimi.cas.sk/clanok/219408/ivan- ... slepo.html
...toto je jeden s pripadov,ktory som spominal v inych prispevkoch.
...toto je jeden s pripadov,ktory som spominal v inych prispevkoch.
-
friendly_hodgkin
-
inspiring_lederberg
Citat z clanku: Ivan V., ktorý tvrdí, že s vlámačkou nemal nič spoločné a robil iba šoféra
On len tak uplne nahodou nic netusiaci zobral stoparov a ako sa tak pokojne viezli krajinkou z nicoho nic zacali po nich strielat policajti hlava nehlava a este aj naslepo... Hmm takze on je vlastne obet
To je nehorazne svinstvo co si ti policajti nedovolia strielat na unikajucich zlodejov.
On len tak uplne nahodou nic netusiaci zobral stoparov a ako sa tak pokojne viezli krajinkou z nicoho nic zacali po nich strielat policajti hlava nehlava a este aj naslepo... Hmm takze on je vlastne obet
-
friendly_hodgkin
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Alebo si to vopred dohodnúť... Stretnú sa na kávičke lupiči aj kukláči, zoznámia sa, ukážu si rodinné fotoalbumy, dojednajú sa podmienky, oblečenie aj označenie jednotlivých osôb, únikové cesty aj spôsob obrany, možno aj konkrétny kaliber strelnej zbrane. Podajú si pravice a vo vopred stanovenom termíne sa celá akcia (lúpež) uskutoční. Všetko bude samozrejme notársky overené, aby to bolo pred súdom ako-tak použiteľné. S týmto by mohli byť spokojní aj v Bruseli. Organizácia musí byť, aby nevznikal chaos a aby boli lupiči presne informovaní o zákroku. Inak to predsa nemá význam 
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Noo, ze to boli kriminalnici si myslim ze je bez debaty. Ale zase chlapik vystupi z auta a pokusa sa ujst (predpokladam, ze na peso, kedze som sa nikde nedocital, ze by zase nasadol do auta) a trafi ho 7 guliek ??? Nikto neje ozbrojeni a oni vystrelia 56 krat a este im aj dvaja ujdu ? Tak bud mame skreslene info, alebo jak by povedala Mojsejova: Ta toto, to co je za policajny zakrok ??? 
-
inspiring_lederberg
no nech to bolo ako bolo, zlocinci by mali pocitat s tvrdym postupom. tym nemyslim ze dostane od kukly flautista v klube do drzky ap.. to je ubohe.
"Podľa Lucie Garajovej z Ministerstva vnútra v danom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, no po vykonaní vyšetrovacích úkonov a vyhodnotení dôkaznej situácie ho vyšetrovateľ zastavil. „Streľba príslušníkov polície bola vyhodnotená ako opodstatnená,“ vysvetlila."
taketo resume by som chcel vidiet po kazdom opravnenom pouziti zbrane - civilom. by chmataci chytali iny respekt
"Podľa Lucie Garajovej z Ministerstva vnútra v danom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, no po vykonaní vyšetrovacích úkonov a vyhodnotení dôkaznej situácie ho vyšetrovateľ zastavil. „Streľba príslušníkov polície bola vyhodnotená ako opodstatnená,“ vysvetlila."
taketo resume by som chcel vidiet po kazdom opravnenom pouziti zbrane - civilom. by chmataci chytali iny respekt
mab
...nech to bolo ako bolo,nielen zlocinci,ale vsetci obcania by mali pocitat hlavne s tym ze policajti budu postupovat podla zakona. Aj keby hned vodic namieril vozidlo na policajtov,tak nemozu predsa zastrelit spolujazdca. Minimalne to je neumyselne zabitie. Lenze policajti si kryju chrbat. Jednoznacne zbabrany zakrok. Pouzitie zbrane,zastreleny spolujazdec a vozidlo napriek tomu utieklo. A ti co tu zastavate taketo konanie,nemal by o vine a treste rozhodovat nahodou sud? Aby bolo jasne,neschvalujem to ze vykradli firmu,ale zakony platia pre kazdeho,aj pre policajta!!!
...nech to bolo ako bolo,nielen zlocinci,ale vsetci obcania by mali pocitat hlavne s tym ze policajti budu postupovat podla zakona. Aj keby hned vodic namieril vozidlo na policajtov,tak nemozu predsa zastrelit spolujazdca. Minimalne to je neumyselne zabitie. Lenze policajti si kryju chrbat. Jednoznacne zbabrany zakrok. Pouzitie zbrane,zastreleny spolujazdec a vozidlo napriek tomu utieklo. A ti co tu zastavate taketo konanie,nemal by o vine a treste rozhodovat nahodou sud? Aby bolo jasne,neschvalujem to ze vykradli firmu,ale zakony platia pre kazdeho,aj pre policajta!!!
-
inspiring_shannon
Presne tak, policajti tak aj postupovali, preto bolo trestne stihanie pre usmrtenie zastavene.MRBLUE napísal:mab
...nech to bolo ako bolo,nielen zlocinci,ale vsetci obcania by mali pocitat hlavne s tym ze policajti postupovat podla zakona
V prvom rade musia pachatelia ratat s tym, ze ked idu lupit, mozu aj umriet. Ci uz rukou obcana, ci policajta. Vodic mal vypnut motor, ukazat ruky neutekat z auta a podvolit sa vyzvam policie. Nespravil tak, spolujazdec navyse vybehol z auta a tak bolo voci nemu zakrocene v zmysle zakona.
Varis z vody na zaklade emocne pisaneho clanku, kde zo spoluchatela lupeze robia nevinnu obet. Sofera nekomntujem, ten je v tom tiez, minimalne za ucastnictvo.
Na jednej strane kricis ako by mali zakony platit pre kazdeho aj policajta, ale zakon porusili pachatelia tym, ze lupili a nie policajti, ze voci nim konali. Klasicky pohlad, dodrbme policajtov co zastrelili v zmysle zakona lupica (najlepsie na zaklade informacii o pripade z bulvaru) a lupici len lupili, nezabili, tak su v pohode nie? Ale je mile, "ze neschvalujes, ze vykradli firmu"...
Navyse trestny cin neumyselne zabitie nas zakon nepozna. Ale to len rypem a chytam za slovicka.
mas pravdu v tom ze zakon ma platit pre kazdeho rovnako. a asi aj v tom ze ten zakrok zbabrali.. neboli sme tam, ale z dostupnych info to tak vyzera.
ja to vidim takto: to ze to vyhodnotili ako opravnene pouzitie zbrane ma neprekvapuje, oni nemozu verejne povedat ze policajti to prehnali a zbytocne zabili neozbrojeneho zlodeja a ostatni im aj tak zdrhli.. by sa riadne blamovali ze ich elitna jednotka (predpokladam ze islo o ppu) to doje..la. uz len to ze ostatni im potom zdrhli hovori samo za seba.. jeden argument v prospech pz vidim v tom ze pravdepodobne nevedeli ci pachosi nie su ozbrojeni, hadam nemali cakat kym ich smerom nezacne lietat olovo, hlavne ak vykazovali agresivne pravanie, napr. spominana jazda autom.
v konecnom dosledku su pachatelia kradeze znami a dufam ze za mrezami. mali si najst normalnu pracu a makat a nie teraz vyplakavat.
takze v som viac tolerantny smerom k policii v podobnych pripadoch ako k pachatelom. samozrejme nie vo vsektom, taku bezdovodnu buzeraciu na cestach neuznavam.
ale nic to nemeni na tom ze kazdy kto ide zabijat, znasilnovat ci kradnut musi pocitat s tym ze moze podobne dopadnut.. mne keby niekto slohol taku sumu ci auto a pz by ho dali pri akcii dole, neprelejem ani slzu a este ich pozvem na pivo.
ja to vidim takto: to ze to vyhodnotili ako opravnene pouzitie zbrane ma neprekvapuje, oni nemozu verejne povedat ze policajti to prehnali a zbytocne zabili neozbrojeneho zlodeja a ostatni im aj tak zdrhli.. by sa riadne blamovali ze ich elitna jednotka (predpokladam ze islo o ppu) to doje..la. uz len to ze ostatni im potom zdrhli hovori samo za seba.. jeden argument v prospech pz vidim v tom ze pravdepodobne nevedeli ci pachosi nie su ozbrojeni, hadam nemali cakat kym ich smerom nezacne lietat olovo, hlavne ak vykazovali agresivne pravanie, napr. spominana jazda autom.
v konecnom dosledku su pachatelia kradeze znami a dufam ze za mrezami. mali si najst normalnu pracu a makat a nie teraz vyplakavat.
takze v som viac tolerantny smerom k policii v podobnych pripadoch ako k pachatelom. samozrejme nie vo vsektom, taku bezdovodnu buzeraciu na cestach neuznavam.
ale nic to nemeni na tom ze kazdy kto ide zabijat, znasilnovat ci kradnut musi pocitat s tym ze moze podobne dopadnut.. mne keby niekto slohol taku sumu ci auto a pz by ho dali pri akcii dole, neprelejem ani slzu a este ich pozvem na pivo.
-
inspiring_brown
Tiez si myslim ze vsetci tu mame priblizne rovnaky pohlad na vec. Ja len pridam ze si nemyslim ze zakrok policie bol adekvatny. V kazdom pripade totiz strielali na podozrivych nie na odsudenych. A ten pocet vystrelenych ran , 56
Samozrejme ze strazmajstri nemohli vediet ci je posadka auta ozbrojena ale spravit si takuto shooting party .....
A chcel by som este pripomenut nedavny pripad ked policia dokonca cakala na pachosov co chceli prepadnut tusim auto prevazajuce prachy + mali zosebou 58micky. Tam zrejme zeleni uz nemali tolko odvahy a nepadol ani vystrel. (viem ze za to nesie velitel zasahu ale takto to vidim ja)
A chcel by som este pripomenut nedavny pripad ked policia dokonca cakala na pachosov co chceli prepadnut tusim auto prevazajuce prachy + mali zosebou 58micky. Tam zrejme zeleni uz nemali tolko odvahy a nepadol ani vystrel. (viem ze za to nesie velitel zasahu ale takto to vidim ja)