Skryté nosenie zbrane v lete

Simoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Skryté nosenie zbrane v lete

Príspevok od používateľa Simoo »

Zaujimalo by ma: Kedze drzitel ZP ,,A,, nosenie zbrane - musi zbran nosit tak aby ju nikto nevidel... Ako nosite zbrane teraz v letnom obdoby ked kazdy chodi obleceny len tak nalahko? Bundu koli tomu asi nikto nenosi :D
Používateľov profilový obrázok
spherixis
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Napr. Vnutorne puzdro a ked vonkajsie, tak dlhe triko, koselu.

edit: Dasta vnutorne puzdro - ked ho dam na bermudy, mozem mat aj skoro obtiahnute triko, a takmer nevidno ani obrysy zbrane.

Ked mam Fobusa, vezmem trosku dhsie triko a je to.
Osobne by som sa s ladvinku citil ako vekslak :D
Naposledy upravil/-a spherixis v 03 Júl 2008, 17:44, upravené celkom 1 krát.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Za predpokladu, že nenosíš Desert Eagle, dostačujúce je napríklad vnútorné púzdro a cez to trochu voľnejšie tričko. Ak máš bermudy, opasok si dáš priamo na telo mimo nohavíc... Prípadne sú také všelijaké ľadvinky a etuje, špeciálne na zbrane, so suchým zipsom na rýchle tasenie. V najhoršom prípade klasická ľadvinka na pupku! :P
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Ja v lete nosím zbraň presne tak, ako píše igrlík. Teda opasok priamo na tele, resp. tielku. Na opasku mám puzdro Falco a v ňom môjho miláčika Makarova :D. Na druhej strane nylonové puzdro na zásobník do maka.

bez zbrane
Obrázok

so zbraňou
Obrázok

opasok zpredu

Obrázok

opasok zprava
Obrázok

opasok zľava
Obrázok

Ako je to vidieť na fotke s názvom "opasok zprava" opasok nosím prevlečený netradične cez puzdro, teda nie popod neho, ako sa má. Zistil som totiž, že tak opasok lepšie pritlačí puzdro so zbraňou k telu. Ako je vidieť, používam klasické puzdro, pretože vnútorné je priveľmi otvorené. V dôsledku toho sa zbraň vo vnútornom puzdre časťou záveru opiera o telo a prichádza do priameho kontaktu s potom. Čo je pre každú povrchovku riadny zaberák. Preto uprednostňujem v lete puzdra úplne kryjúce zbraň.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

spherixis
častý prispievateľ

Presne ako na fotkach. Ak sa pouzije puzdro, ktore neodstava (moze byt aj fobus-to ale uz vidno obrysy) a trosinku dlhsie triko, je problem solved.
S vnutornou dastou, zbran nevidno presne tak, ako s Panzerovym opaskovym puzdrom.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Panzer a nezachytava sa Ti pri pohybe tricko o rukovat?
Simoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Simoo »

Rozumne riesenie ale aj tak si myslim ze pri urcitych pohyboch kopiruje tricko zbran. Ale zase je stale schovana takze zakonom by to postihovane byt nemalo?!
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

Ja mam taku skusenost, ze ten kto tomu rozumie a vsima si, tak zbran u teba najde. Mozno nie na prvy pohlad, ale pri nejakom pohybe a pod.
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

koudelka,

súhlas....... Ale vždy ide o správny výber puzdra a oblečenia.... Napr. CZ 27, ktorú mám ako záložnú zbraň v lete nosím len tak pod košeľou, a všimne si ju väčšinou len ten, kto vie že mám ZP....
spherixis
častý prispievateľ

Simoo napísal:Rozumne riesenie ale aj tak si myslim ze pri urcitych pohyboch kopiruje tricko zbran. Ale zase je stale schovana takze zakonom by to postihovane byt nemalo?!
Viac, ci menej je "nieco" vidno skoro stale. Technicky vzato si niekto moze vziat fobusa a obtiahnute triko tak, ze bude provokativne vidno cely obrys zbrane a napriek tomu, ze je ocividne, co tam ma, zakon dodrzi - zbran je pod trickom, cize "skryta".
Tu sa ale nas vtipalek vystavuje riziku, ze ho niekto obtiahne zozadu po gebuli a pistolku mu vezme. :D
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

Ja nosim fobus celorocne.
nemusim si zvykat na ine puzdro, ine tasenie atd.
satnik som prisposobil a myslim ze v ramci moznosti je G vzdy skryty
Panzer
Administrátor

djuri napísal:Panzer a nezachytava sa Ti pri pohybe tricko o rukovat?
Pri chodení ani na bicykli sa mi to zatiaľ nestalo. Keď je puzdro so zbraňou dostatočne pritiahnuté k telu tak, že sa zbraň nekymáca na opasku by sa to teoreticky ani stať nemalo. Hovorím o Makarovovi a ČZ75. Keď som takto nosil revolver tak sa mi bežne tričko zachytávalo o vyčnievajúci kohútik. Preto som začal nosiť pištole.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Panzer, ktore puzdro je to presne? Podla fotky by som tipoval, ze je to 34-ka z kategorie kozene/tvarovane/opaskove.
A na zasobnik pouzivas ktory typ, respektive ktory by si odporucil?
Panzer
Administrátor

to berserker

Presne tak. Je to kožené tvarované puzdro č. 34.

Puzdro na zásobník používam nylonové č. 461. Je ľahké, tenké a zásobník v ňom dobre drží vďaka chlopni na suchý zips. Takže odporúčam nylonové. Nakoniec kožené na zásobník na Makarova Falco ani nerobí :D.

To kožené puzdro na zbraň má len jednu nectnosť. Ak je na koženom opasku tak pri niektorých pohyboch trením o opasok trochu vŕzga. Ale to sa dá jednoducho vyriešiť použitím nylonového opasku :D.

Viac tu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=13268#13268
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"