V Bratislave prepadli poštu, zranili SBS-kára

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_colden

Príspevok od používateľa inspiring_colden »

Rozdiel pocut hlavne v zvuku dopadnutej nabojnice. Z ostrej to pekne cinka a z plynovky to ma zvuk ako ked spadne maly kamen na zem.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Len taky maly postreh.Pre tych čo ešte nezažili vystrel v uzatvorenom priestore bez sluchatok:Chvilu nepočut vobec nič okrem piskania v ušiach a už vobec nie zvuk padanej nabojnice :).Takisto pokial by nešlo o život tak by som sa určite nezapajal.
inspiring_colden

Príspevok od používateľa inspiring_colden »

Tak a tu potom mame ten zasadny rozdiel vo zvuku vystrelu. Vystrel z plynovky usi asi ustoja lepsie. Je to mensia rana ako z ostrej. Ale kto to bude riskovat ze.
Používateľov profilový obrázok
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Plynovka/expanz nemá spätný náraz/zdvih ako ostrá/guľová zbraň.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

bus driver napísal:Znamym porekadlom som myslel, ze plynovkar to schyta ostrou zbranou od obete. Ci uz to bude SBS-kar na poste alebo v banke, alebo civil niekde na ulici. Drzost plynovkarov nabera na intenzite. Neviem, ako to mam nazvat, ale ist do "akcie" s vedomim, ze sice mam len plynovku, ale aj tak idem urobit prepad ? Je to maxi odvaha alebo totalna hlupost ? Az to raz plynovkar schyta ostrou, snad ostatni odvazlivci ( ci skor hlupaci ? ) zacnu viac uvazovat o riziku, ktore im hrozi.
1. Mám taký dojem, že ak vôbec na nejakej pošte je SBS-kár (priznám sa, ešte som tam žiadneho nestretol) tak asi nebude ozbrojený.
2. Nejde o "drzosť plynovkárov" ale o drzosť gaunerov - cítiš ten rozdiel? Takže skús vypustiť z textov to "plynovkárov" a nahraď "somárov", "debilov", "chruňov", prípadne "zapáchateľov" alebo niečo podľa vlastného výberu. :wink: Čisto iba preto, že "plynovkár" je asi jednoducho vlastník takejto zbrane a nie ako to ty píšeš - lupič s takouto zbraňou. Vlastniť ju môže napríklad na cvičenie psa, ako zberateľ alebo ako slušný človek na sebaobranu. :D
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

istú dobu narážam na viac a viac ludí, ktorí nosia plynovky. Značná časť z nich sa nikdy nezaoberali otázkou použitia alebo konfrontácie s ostrou zbraňou. Moje jednoduché otázky mnohých doslova vykoľajili...

A to píšem o relatívne slušných ľuďoch. Neriešim rôznych grázlikov, ktorí nosia plynovky ako súčasť svojej bežnej výbavy
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Drzostou plynovkarov som myslel drzost hlupakov, ci grazlov s plynovkami. Tymto sa ospravedlnujem slusnym plynovkarom.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

O tejto situácii som už viac krát uvažoval, že čo by sa stalo keby som sa vyskytol pri nejakom prepade pošty či banky. Celý čas si opakujem, že ak to bude čo len trocha možné, tak si musím všimnúť zbraň, či tam nie je nápis Bruni, Umarex, Kimar, Zoraki alebo či tam nie sú zboku na výhodznom okienku dierky (pred rokom 2000 neboli plynovky u nás povolené, iba zbrane ktoré mali výšľah mimo osi hlavne)... ak tam niečo z tohto bude, tak treba len dúfať, že to páchateľ nemá prerobené na 7,65 Browning či niečo podobné a zachovať sa podľa situácie.
inspiring_gates

Príspevok od používateľa inspiring_gates »

Urcite sa nic nepokazi, ak nemame istotu ze by sme vedeli bezpecne zasiahnut, odsledovat smer uniku pachatela, SPZ-ku a posobne a nahlasit na 158. A ak zasahovat, tak radsej chvilu pockat kym na blizku nebudu nezucastnene osoby a ja som niecim kryty.
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

Dalšia možnost je nechat pachoša ukradnút čo môže a po jeho odchode z priestorov vydat sa za ním , za rohom kde niesu kamery ho prepadnút odzadu a zdrhnút z lupom :-(
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

ozaj inteligentné...
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

možno myslel zdrhnúť s lupom na PZ
inspiring_gates

Príspevok od používateľa inspiring_gates »

alebo z lumpom na pz
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

V tomto filme:

http://www.imdb.com/title/tt0102685/

sa ukazalo, ako dopadol jedne prilis odvazny civil a jeden menej odvazny sbs-kar pri prepade banky....
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"