Pri petržalskej hrádzi našli mŕtveho muža
ak si samovrah pritlačí silno pištol k lebke- skoro všetok tlak smeruje dovnútra lebky a otvor býva trochu väčší ako kaliber strely, nakoľko dochádza k triešteniu kostí v okolí otvoru, a tieto úlomky sú plynom hnané aj dovnútra aj von a tým pádom diera v hlave je opticky väčšia. Koža v okolí vstrelu ustúpi trochu do strán- čo taktiež opticky zväčšuje otvor. Taktiež ak je zbraň priložená šikmo( v smere zdola nahor) je otvor trochu nepravidelný-väčší
-
inspiring_shirley
Mozno to bolo prave tym, ze mal iba 4" hlaven. Sila vystrelenych splodin mohla byt silnejsia pri kratkej hlavni.
Mna skor zaujalo to spravanie. Je to uz x-ty pripad, co som cital, ze clovek odide na odlahle miesto a spacha tam samovrazdu. To uz su asi fakt ty rozhodnuti, ktori nechceju byt zachraneni. Smutne.
V kazdom pripade je to pekne morbidna tema.
Mna skor zaujalo to spravanie. Je to uz x-ty pripad, co som cital, ze clovek odide na odlahle miesto a spacha tam samovrazdu. To uz su asi fakt ty rozhodnuti, ktori nechceju byt zachraneni. Smutne.
V kazdom pripade je to pekne morbidna tema.
záchranári neskúmajú otázku legálnosti zbrane, ktorou sa človek usmrtil. To rieši PZ.
A len tak tak mimochodom, zbroják pri sebe vôbec mať nemusel. Ak mu išlo len o vykonanie svojho zámeru legálne držanou zbraňou, kludne mohol nechať všeky svoje papiere doma- nakoľko tie veci k samovražde nepotreboval
A len tak tak mimochodom, zbroják pri sebe vôbec mať nemusel. Ak mu išlo len o vykonanie svojho zámeru legálne držanou zbraňou, kludne mohol nechať všeky svoje papiere doma- nakoľko tie veci k samovražde nepotreboval
Ja som to len s tými dokladmi myslel tak, že či to zas nebude kauza v médiách,akože treba ľuďom zobrať zbrane, aby sa hromadne sami seba účinne nezabíjali a mal kto platiť dane. Lebo keď niekto skočí z okna alebo sa otrávi liekmi, či obesí, je ešte šanca ho dobrými záchranármi oživiť, keď ho nájdu ešte krátko po čine, ale keď si to zúfalec nechá kvalitne "prejisť hlavou" tak mu to žiaden chirurg nezlepí dokopy.
-
inspiring_austin
Na KEU na Sklabinskej maju tu najkurioznejsiu(z pohladu jednoduchosti konstrukcie) strelnu zbran uspesne pouzitu na samovrazdu: noha od klasickej skolskej stolicky prveho stupna.
Kurioznejsi bol sposob odpalenia: zufalec si prilozil "hlaven" k celu a "nabojovu komoru" ohrieval nad svieckou az doslo k iniciacii. Podla znalca to cele trvalo niekolko minut, co len znaci ako bol velmi vnutorne odhodlany zomriet.
Kurioznejsi bol sposob odpalenia: zufalec si prilozil "hlaven" k celu a "nabojovu komoru" ohrieval nad svieckou az doslo k iniciacii. Podla znalca to cele trvalo niekolko minut, co len znaci ako bol velmi vnutorne odhodlany zomriet.