Svietidlá, batérie

inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

kde? :D
Používateľov profilový obrázok
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

tam odkial mas m6x, mam objednavat? :D len nikde som nenasiel udaj o kapacite, mozno xmaster nieco vypatra, mal 2 kusy v baleni :)
xmaster
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa xmaster »

tie čo som mal v balení sú originál Surefire lithiové, 3V akurát že kapacitu tam nikde neuvádzajú...
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Serte na kapacitu, hlavne ze su real Surefire a i to znaci o kvalite a vydrzi, cize bargain.
xmaster
prispievateľ

takže vo štvrtok mi od Djuriho dorazilo svetlo Surefire X 300, za čo mu v prvom rade ďakujem...v balení sa nachádza svetlo, 2 ks batérií zn. Surefire, 4 ks montáží na zbraň, imbus, lepidlo loctite, ocelová vzpružina, istiaca závlačka a pár papierov...svetlo má LED-ku so svietivosťou deklarovaných 170 lm, malo by byť vodotesné do 22 m, s dvomi CR 123 by malo vydržať 2,4 hodiny...telo svetla je z leteckého tvrdeného hliníka, šošovka je z odolného pyrexu...
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

spínač je fakt výborne vyriešený, sú dva spôsoby spustenia, pri zatlačení spínača hore alebo dole na oboch stranách svieti svetlo trvalo, pri priamom namáčknutí svieti len po dobu zatlačenia...ovládanie je veľmi intuitívne a rýchlo sa do neho človek dostane...

Obrázok

pri nasadzovaní svetla na moju K-100 som mal ale trochu problémy, pretože drážky vpredu na lúčiku nedovolovali svetlu plne dosadnúť do drážky na lište, chýbal asi nejaký 1 mm, ale trochu som to zrezal nožom a teraz drží jak riť na šerbel...svetlo presahuje hlaveň o 15 mm, čo nie je až tak veľa...
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

pár ukážiek svietivosti:
na stenu 2 metre
Obrázok
Obrázok
komín asi tak 12 metri
Obrázok
strom asi tak 70 metri
Obrázok

ako vidieť, do 5 metri sa dá úplne v pohode strielať aj na lúč svetla, na túto vzdialenosť vrhá rozptyl do velkosti terča...
nejaké videjko, terč nejakých 10-12 metri
http://www.youtube.com/watch?v=jpmWxGlNpFA

toto svetlo stojí za tie peniaze, pici a mesiac len sóda s rožkami :twisted: :P
Rasto
expert

Xmaster nemusel si nic rezat stacilo sa len spytat :idea:
Na konci spinaca mas vymenitelnu "podusticku", ktoru bud mozes vymenit za mensiu, alebo ju proste das dole a svetlo upnes i na kompakt pistole od HK.
Rasto
expert

Mimochodom som meral kapacitu solarforce CR123 3.7V s ochranou a pohybovala sa niekde medzi 300-400mAh, co je zalostne malo na realne pouzitie, ale na obcasne pouzitie postacujuce.
Velke 18650ky od Ultrafire mali pisanu kapacitu 2200 a realnu do 1000mAh.
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

xmaster napísal:...toto svetlo stojí za tie peniaze, pici a mesiac len sóda s rožkami :twisted: :P
xmaster: Tak tak, mne na X300ke (mam ho na Sigu) vadi len to ze nema strobe, a ze nasadeny cerveny filter znacne znizuje svetelny vykon (co ale nemusi byt vzdy na skodu)

Po dvoch rokoch pridavam maly update/mikroreview mojho baterkoveho/‘flashoholic’ arzenalu :lol:

Na poslednych nocnych strelbach sa mi do baterkoveho neba odporucal Olight M30 Triton (kratko po skonceni zaruky :evil: Stale sice svieti a meni mody, ale len na asi desatinovy vykon :( Vyzera to na odideny driver, takze ju teraz mozno prerobim na direct-drive a stiahnem z baterkoveho neba naspat :lol: Mal som sice na puske aj zeleny laser (pouzitelny aj ako designator a osvetlovac vzdialenych tercov) ale v ramci 'ferovosti' som ho nepouzil (a pekne pocital zlava/doprava fakle tak ako ostatni :lol:

Spat k baterkam:

Velka baterka - Fenix TK41, vyhody: Bezi na AA/tuzkove, vyborny vykon (800lm / center 55,000 cd = dosvit cca 500m), vyborny stroboskop (variabilne sa meni = velmi ucinny), dobra vydrz (na najnizsom nastaveni/10lumenoch cca 240 hodin), atd.
Nevyhody: Dost velky (ci presnejsie hruby), potrebuje az 8 tuzkovych, stroboskop sa neda aktivovat momentovo (treba zapnut a opat dvakrat tuknut)

Mala EDC celovka/baterka: Zebralight H31 – vyhody: malicka (este mensia/kratsia nez P2D nizsie), vykonna (220lm), bocne umiestnenie reflektora (da sa lahko zhodit z ‚celenky‘ a kdekolvek postavit ako mini-reflektor), dobra vydrz (na najnizsom 0,5lm cca 20 dni v kuse)
Nevyhody: Bezi na jednu CR123 (kedze ale mam vela ciastocne vybitych CR123iek z inych aplikacii, tato ich potom ‚spotrebuva‘, a aj ciastocne vybitu CR123 vie zmykat este hodne dlho), nema strobe

Mala EDC baterka: Fenix P2D – vyhody: malicka (podobne ako H31ka tiez vojde do toho mini-vrecka vpravo na rifliach), dobre mody (turbo/strobe, alebo po pootoceni hi/med/low/SOS signal), prijatelna vydrz (na najnizsom/9lm cca 30h)
Nevyhody: Chyba nejaky uplne slaby mod s este vacsou vydrzou.

Mala ex-EDC baterka: Olight I-15 (review plati to zpred dvoch rokov pat stran dozadu :) jej nevyhoda je ze je dost dlha (dan za pouzitie AA baterky), momentalne nasla miesto na glockovskom zasobniku

Celovka na bezne pouzitie (v garazi/dielni/...): Mactronic HLS-K4, vyhody: Dobra cena (v akcii tusim 60zl/15e), bezi na jednu AA/tuzkovu, dobre spravena logika (tri mody – kazdy na klik – 80lm, 10lm, 10lm cervena, difuzer je preklopitelny z hlavnej/80lm na 10lm/10lm cervenu = ak si clovek potrebuje ‚posvietit‘ pouzije jeden klik, na osvietenie pod nohy pri kracani a pod. staci druhy klik/10lm s difuzerom, a cervena je uzitocna ak si clovek chce zachovat nocne videnie).
Nevyhody – slaba vydrz (1hod/10hod) a slaba konstrukcia (plast, pravy srobik som stratil uz davno ale neprekaza to/drzi to).

Vykonnejsia celovka na bezne pouzitie: Spark ST5-190NW, vyhody: Bezi na jednu AA/tuzkovu, takmer neznicitelna, vyborny vykon (turbo 190lm), dobry osvit okolia, dobra vydrz (na najnizsich 2lm/86hod), mala a lahka
Nevyhody: Krepy tvar (vo vrecku pri sedeni tlaci :lol: a nema strobe

Takticka celovka: Spark ST6-460NW, vyhody: Relativne mala (prekvapivo) ale zato spickovy vykon a dosvit (460lm), skoro neznicitelna, dobra vydrz (na najnizsom 8lm vydrzi nepretrzite 8 dni)
Nevyhody: Bezi na dve CR123ky (=nie je dobre kombinovat silnejsiu a slabsiu, ale zasa predajca k nej v akcii pribalil aj dve nabijatelne 18650ky aj s nabijackou)

Pre vysvetlenie – na bezne pouzitie zvycajne pouzivam tie co bezia na tuzkove baterky, a na ‚takticke‘ pouzitie sa hodia CR123kove (pricom sa v nudzi daju navzajom prehadzovat – eotech/laser/infrak/baterka/celovka/...).

Plan upgrejdov do buducna (ak/az financie dovolia) – na pusku Olight M3X alebo M31 (4 alebo 3 CR123ky, pripadne nabijatelne, nie je prilis velka a pasuje do beznych weaver-uchytov, znacne dlhsi dosvit voci M30ke + vyborny osvit okolia, strobo na dotyk/samostatne tlacidlo naboku, atd.)

Na EDC – Zebralight ma koncom roku vyjst s nastupcom H501/H51ky (ktora by mala na jednu tuzkovu ist az na cca 200 lumenov – uvidime – sucasne jedno-tuzkove baterky dosiahnu vyssi vykon len s 14500kami).

Na kluce – nieco mikro-mini (momentalne na nich mam Streamlight Cuffmate Dual-LED, ale chcelo by to nieco s aktualnou generaciou LEDiek – mozno sa dockam v dalsej/3tej generacii LRI-PWK Photonov :)

Snad to niekomu pomoze pri vybere a zdravim ostatnych 'flashoholikov' :lol:

Gunslinger
Gunslinger
moderátor

Maly updejt - vdaka vybornemu customer service Pyra BA (nechcem im robit reklamu, ale takyto skvely pristup k zakaznikovi sa u nas teda casto nevidi - este raz velka vdaka tej milej pani co tam robi) mi M30ku vymenili za novy kus, takze :)

A za malu protisluzbu som nedavno priamo z Olight Technologies dostal aj novu M3X, ktora si nasla miesto na Savage:

Obrázok

Co sa tyka taktickych svetiel na dlhu zbran asi nema konkurencie, takze som vyteseny a velmo spokojny (jedine dve vytky by bol jej pomaly strobe, viac by sa mi pacil ten variabilny ako je na TK41ke, a jej ucinny/vyuzitelny dosvit je o cosi menej nez deklarovanych 800 metrov, ale ako sa vravi - darovanemu konovi na zuby nepozeraj... :wink: :lol:

Gunslinger
Rasto
expert

Guns chces si porovnavat, tak ho daj na stol :-)

Obrázok
Gunslinger
moderátor

Rasto: Hahhahhaha, kludne... :twisted:

Je to sice az pomaly nefer, ale ked teda chces... :lol: - vytiahnem teda jeden vacsi kaliber co mam odlozeny v pivnici - este som ho sice nespojazdnil, ale uz mam vsetko nachystane a cca takto by to malo vyzerat:

den:
Obrázok

noc (dosah cca 2km):
Obrázok

kedze si od armady, tak asi vies o co sa jedna... :wink:

Ohladne bateriek, X6ka ma bohuzial od taktickej baterky daleko, ale je to pekne spravene hobby svetlo za super cenu (+na 'wow-factor' ma dobry pomer cena/lumen :-) Dufam ze v nej pouzivas IMRka (asi si pocul/cital o tych horlavych ci dokonca aj vo vypnutom stave vybuchujucich Trustfire-kach). Aj si ju nejako upravoval? V standardnom/seriovom prevedeni ta SST90 vovnutri vraj taha len 5A, cize namiesto slubovanych 2300 lumenov clovek dostane len cca 1400, a dosvit je (napriek tomu paradnemu SMO) len par stoviek metrov, ale po prerabke na 10A sa vraj da zdvojnasobit.

Co som ale chcel hlavne - SureFire na ShotShow prijemne prekvapilo, armadne zakazky uz im vysychaju, takze sa zacinaju preorientovavat na civilny trh, a podchytili aj spravny pristup/chapu technologie, takze bez dalsieho zdrzovania - ich novy/2012 katalog (cca 25MB):

http://www.surefire.com/surefire/conten ... ed_res.pdf

pripadne komu sa nechce listovat tu je par noviniek:

http://www.youtube.com/watch?v=N1F9ftwTeEE

Od novej X300ky Ultra (500 lumen), cez X400ku so zelenym a IR laserom, az po prerobenu LX2, alebo DOMINATOR (165,000 kandela!) a spusty dalsich peknych hraciek... :wink: :twisted:

Gunslinger
Rasto
expert

Nie neupravoval, nemam cas na dalsi projekt, ktory by som zacal a nedokoncil.Urcite to poznas :lol:
Ak ma reklamovanych 2300 a v reale dava 1400, tak je to viac nez dost v porovnani s konkurenciou kde reklamuju 1000 :-)
Svieti dostatocne i v zakladnom mode na ohurenie nevedomych :-)
Ano viem o tych baterkach a mam ich i doma, so to nizkozatazove nevhodne do vykonnych svietidiel.
Pozrel som si SF novinky a pekne nafukli tie x300 a x400ky.
Dost svietidiel malo viac nez podobnu konstrukciu ako x6 :wink:
A co sa tych vykonov tyka, chcel by so vidiet tu 500 lumenovu x400 polozenu na stole svietit 30 minut ako sa pri deklarovanom vykone a jej malickosti dokaze uchladit!
Gunslinger
moderátor

Mhm, s tymi projektami na ktore nie je cas to velmo dobre poznam :wink: :lol:

Ono, s lumenmi to je vcelku dost osemetne, niekto ich meria na ziarovke, niekto pred/podla ANSI, a aj tak zalezi na tom ako je spraveny reflektor (flood vs. throw) pricom 'viac' neznamena vzdy 'lepsie'. Navyse casto clovek preferuje mat 300 lumenov povedzme hodinu, ako mat 2 minuty 500 lumenov, potom to zacne rapidne klesat az to klesne pod 200 lumenov, a o 20 minut je uplne po zabave.

A jo, X6 je pekna hracka (hlavne za tu cenu), aj ked ja som sa po viacerych zlych skusenostiach uz zapovedal ze stacilo. Inak, cca 10 rokov dozadu som si tiez kupil prvu 600lumenovu baterku co vysla z ciny - tusim od Solarforce :roll: a vytesoval som sa z nej / ohuroval okolie par mesiacov, ale stacil prvy dazd a adios... Tieto lacne baterky aj ak ich na koncoch dobre utesnia o-kruzkami casto odpise uz trocha chladu - staci trocha kondenzacie vovnutri a porucaju sa do elektronickeho neba. :evil:

Ono, to je aj ten dovod preco napr. ten 'len' 2000 lumenovy Dominator od Surefire stoji 10krat viac nez X6, alebo 3krat viac nez 2200 lumenovy SR-90/Intimidator od Olightu, clovek tam (okrem znacky) zaplati hlavne za spolahlivost a odolnost. Moja stara M6ka Guardian (SureFire klasika - vraj najlepsia incan baterka vsetkych cias) sice vysla aj cez ebay aukciu dost, ale zasa to je baterka ktoru clovek moze hodit o stenu, pripadne do stredu rybnika, za rok ju vylovit, a po vytiahnuti bude fungovat akoby sa nechumelilo :shock: :lol:

Ale co sa tyka tych novych X300/X400, tiez tomu moc nerozumiem, aj ked sa ukazalo ze vela ludi ich zacalo davat aj na dlhe zbrane (kde sa cloveku viac zide throw ako flood), na kratke zbrane je to overkill. 500 lumenov vovnutri/v miestnosti oslepuje utocnika ale aj obrancu (hlavne ak prejde popri bielej stene a pod., pripadne sa mu to odrazi do oci od nejakej barikady/prekazky), a zaplati za ne navyse dan vo forme skrateneho runtime. Vo vseobecnosti sa uznava ze svetlo na CQB zbran by malo mat pod 200 lumenov, takze namiesto 500/15 ho mohli radsej spravit 500/180/15 (15 na chodzu a pod., 180 na CQB, a 500 na 'posvietenie' si na dialku + strobe), ale oh well, mozno to pride na dalsich modeloch. Ale myslim ze s chladenim problem mat nebudu, SF aby splnalo mil-spec poziadavky a testy zvycajne overdizajnuje vsetko - od chladenia, cez vydrz, az po vykon (je asi jediny vyrobca ktoreho hodnoty svietivosti su v ich marketingovej literature pesimisticke - v real life testoch zvycajne vychadzaju vacsie hodnoty nez uvadzaju - klobuk dole 8)

Gunslinger
Rasto
expert

Guns vsetci meraju lumeny pred cipom a nie pred baterkou, teda ak to nenapisu z brucha :roll:
Tych 500 lumikov je brutal na tak male telo akym disponuje X300, u X400 sa to uz da trosku viac, lebo je celo hlinnikove i upnute, pricom nema chladic ako taky a jeho ulohu hra cele telo baterky.
Ked nechas 300lm svetlo svietit na stole po dobu 10min a vytiahnes von baterky, tak mam normalne strach aby mi tie lithiovky neprdli od prehriatia :shock:
Zeleny laser kvitujem, hlavne ked je na vyber a nerobia len ten model.
xmaster
prispievateľ

co vravite na svietidla co davaju na slovnafte za body??? mate niekto tie varty??? mam sice X300 na kratku, na dlhu M20S, len tá sa mi nechce davat stale hore a dole z 58-cky, tak sa pytam ci sa na nosenie oplati aj ta mala 1W ""neznicitelna" varta :twisted:

http://www.slovnaft.sk/sk/jazdite_s_nam ... bky_varta/
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."