Policia strielala na VW Sharan
-
inspiring_liskov
abakan: minule som sedel s kolegom z Holandska a bavili sme sa o vybaveni policajnych aut vselijakymi IT hrackami a ked som spomenul, ze pocas zivotnosti auta by bolo treba ten zabudovany notebook aspon raz vymenit lebo bude zastarany vyvalil oci s tym, ze v NL je priemerna zivotnost policajneho auta 14 mesiacov !!! Oni sa tam neseru, ked niekoho nahanaju cez retardery alebo ho potrebuju vytlacit na zvodidla, tak to skratka spravia a vecer nafasuju nove auto
Co sa tyka strelby, policajti maju stale vz 82, teda makarov. Pokial viem s tymto sa neda efektivne zastavit utekajuce auto, neprestreli to ani pneumatiku. Takze prezbrojenie policie je nutnostou. Na mieste je otazka, nakolko pri danej vyzbroji je takyto zasah prospesny resp. aka je miera neziaduceho efektu (trebars ohrozenie okolia v pomere k zastaveniu pachatela). Ja si osobne myslim, ze je to dost v neprospech pouzivania tychto zbrani.
-
inspiring_austin
To nie je legenda ale fakt (ak sa bavime o makarove), dokonca aj luger ked prejde pneumatikou tak urobi dieru, ktora ma tendenciu sa uzavriet. Preto je vhodne pouzivat specialne strelivo (trebars Ruag Seca), ktore urobi dieru v priemere projektilu. A tym poadom pneumatika skutocne vyfuci.
Naposledy upravil/-a vanto v 16 Aug 2012, 14:36, upravené celkom 1 krát.
V KE pred časom PMJ naháňala páchateľa, nevybrali zákrutu a narazili do značky. Išlo to pred škodovú komisiu, či ako sa to v zbore volá a vodičovi 30 tis. škodu na aute pár mesiacov zrážali z platu. V PO dtto, naháňačka na poli, poškodený podvozok na služ. vozidle a škodu nahradil kto? Správne, vodič služobného vozidla.roman napísal:...Oni sa tam neseru, ked niekoho nahanaju cez retardery alebo ho potrebuju vytlacit na zvodidla, tak to skratka spravia a vecer nafasuju nove auto
-
inspiring_austin
nechapem tomu postupu, oni nemaju nejake poistenie zodpovednosti pri vykone sluzby?Panzer napísal:V KE pred časom PMJ naháňala páchateľa, nevybrali zákrutu a narazili do značky. Išlo to pred škodovú komisiu, či ako sa to v zbore volá a vodičovi 30 tis. škodu na aute pár mesiacov zrážali z platu. V PO dtto, naháňačka na poli, poškodený podvozok na služ. vozidle a škodu nahradil kto? Správne, vodič služobného vozidla.roman napísal:...Oni sa tam neseru, ked niekoho nahanaju cez retardery alebo ho potrebuju vytlacit na zvodidla, tak to skratka spravia a vecer nafasuju nove auto
-
inspiring_austin
- canis lupus
- prispievateľ
- Registered for: 14 years 2 months