Prepad obchodu v Brazili - 3 neprezili

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

abakan:
Ale veď na obranné situácie neexistuje jednoznačný návod, ako ich riešiť, preto aj Vanto písal len o "vyššej šanci". Ku každému postupu vieš nájsť situáciu, pre ktorú sa nehodí, toto bola bohužiaľ asi jedna z nich.

Určite by sa dal v reále nájsť príklad aj takej situácie (podobnej spomínanému stejdžu), keď síce 'riešiteľ' venoval každému objektu 2 až 3 rany na spoľahlivé vyradenie, ale už sa nestihol dostať k posledným terčom skôr, než od nich schytal guľu.

Na súťaži by som to celé bral len ako modelovú situáciu, kde predpísaním jedného z možných postupov vlastne zvyšuješ nároky na strelca a nútiš ho viac pri tej streľbe myslieť.
Ravenn
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Len prosim nezamienajme situacie profesionalov so sitaciami nas beznych civilov. Revolver na obranu by som uplne nezatracoval, ma aj svoje nevyhody, rovnako vsak aj vyhody, spolahlivost napriklad, alebo neustalu pohotovost ku strelbe, nezavislost na zasobniku, ktory sa tiez moze pokazit (pruzinka, zachyt, videl som na SC v Komarne cloveka manualne natahovat po kazdej rane).

U silovych zloziek je vsak ina situaci aj potrebna kapacita nabojov, tam treba jednoznacne spolahlivu pistol s dostatocnym zasobnikom.

Moj oobny nazor.

Btw, odkedy ma zoid revolver? :)
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

No ja vam nechcem kecat do metodiky LOS, sam si to pojdem prvy krat v Cachticiach vyskusat, ale co sa tyka rychlosti.... Druhy naboj do terca ma na vzdialenost do 4-5 metrov stoji tak 0.2 sekundy, mozno ani to nie. Uz ked mas raz tie mieridla zarovnane a pustis prvu, nevidim dovod neodpalit aj druhu v momente ked sa zbran vrati spet po vystrele. A to hovorim o glocku v .40 S&W (ktory skace podstatne viac ako CZ). Kolegovia strielajuci 9 luger pripadne vhodnejsiu pistol v .40 to pri IPSC zvladnu ovela rychlejsie. Tie dvojstrely nablizko zneju, ako ked clovek pusti 2 ranovu davku zo samopalu.

Tu si to mozete pozriet ato niesom ziaden spickovy strelec + nakonci som riesil aj zlyhavku a nutene prebitie:

http://www.youtube.com/watch?v=-lMLt9YohWA&feature=plcp

takze co sa tyka obrany naozaj nema zmysel nedat tam tu druhu, pripadne 3 tiu ranu.
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

cubitko: dovod je eliminovanie rizika v pripade poruchy zbrane. Ak das 2 rany dvojstrelom a zbran ti sekne tak zasiahnes 1 utocnika namiesto dvoch. V tychto disciplinach sa to takto posudzuje a ma to celkom aj logiku
inspiring_colden

Príspevok od používateľa inspiring_colden »

Takto sa ide na istotu? Ach ti amici :?

http://www.liveleak.com/view?i=0ef_1345213678
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Raz darmo, kovboji radi strielaju :? . Ale zase drzat v ruke noz, ked na neho mieria policajti zbranami :roll: Asi bol naozaj "mešuge", ako to tvrdila jeho rodina.
inspiring_colden

Príspevok od používateľa inspiring_colden »

Na tomto videu su zabery z troch roznych kamier ak by to dakoho zaujimalo

http://theync.com/static_html/off-duty- ... media.html
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

No ani niet sa comu cudovat ze ten policajt zomrel, ked im krvaca pred ocami a nik sa ani nesnazi zapchat + vyvyjat tlak na ranu.
dantes
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa dantes »

Ja by som situaciu tiez nezvaloval na revolver. Ten policajt bol off duty a asi si len vybehol kupit cerstve rozky. Sluzobnu zbran ma pravdepodobne velkokapacitnu, avsak na rychly nakup v samoske povazujem maly revolver za dostatocnu vyzbroj. Ved kolki z nas sa vyzbroja zakazdym, ked idu vysypat smeti alebo kupit cigarety? Ja urcite kvoli tomu nebudem ladovat zasobniky, ved nezijem v nejakom ghette.

Moralne ocenujem jeho spravanie, ze zasiahol, aj ked bol mimo sluzbu a slabo vyzbrojeny - trocha tym narusil moj pohlad na policiu v latinskej amerike ako skorumpovanu a neschopnu. Smolny bol len ten prvy zasah, pachatela mal skoro na dotyk a aj tak ho zasiahol tak nedostatocne, ze tento v pohode vyskocil a dal mu gulu do chrbta. Tu podla mna nejde ani o otazku stop efektu, lebo aj obycajna .38 do trupu musi z takej malej vzdialenosti spravit slusnu paseku.

Skoda odvazneho chlapa:(
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

ja viem, toto je sport a idealna situacia ale revolver nemusi byt vzdy len: bum.......bum.......
http://www.youtube.com/watch?v=lLk1v5bSFPw
Naposledy upravil/-a inspiring_austin v 22 Aug 2012, 13:15, upravené celkom 1 krát.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

dantes napísal:aj obycajna .38 do trupu musi z takej malej vzdialenosti spravit slusnu paseku
Nemusí. Podstatné je, kam ten zásah padne. Hladký priestrel pľúc si dotyčný ani nemusí poriadne všimnúť ... (adrenalín, drogy, ...)

Btw. Medzi energiou strely na 1 metri a na 25 metroch nie je žiadny horibilný rozdiel.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

telra napísal:neda mi nepripomenut poslednu LOS, kde nam nevyhodi nizkej kapacity a 'rychlosti' nabijania revolvra nazorne predviedol Zoidberg... :D
Ravenn napísal:núť, že na predposlednej LOSke keď mal Zoid pištoľ skončil o niekoľko miest pred tebou :P

Ale vážne nízka kapacita je fakt, to rýchle nabíjanie až tak nie, ja som mal problém pri stagoch, kde bolo treba začínať s prázdnou zbraňou, pretože som mal iba jeden rýchlonabíjač. Revolver sa na bežnú sebaobranu už zrejme príliš nehodí, výhody má v nezávislosti prachovej návažky na funkciu činnosti a v tom, že náboje do neho používané majú balistické vlastnosti, ktoré sa do pištole dostanú len veľmi ťažko, viď sila takého .44 magnum, ktorá umožňuje mať efektívneho obrancu niekde v lesoch pred medvedíkmi na ktoré by som s bežnými pištoľovými rážami s nízkou penetráciou asi nešiel. A preto .357 :)
Ravenn napísal:
Btw, odkedy ma zoid revolver? :)
Viac ako rok :)
revino
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa revino »

abakan

co sa tej situacie na LOSe tyka, tak si dovolim tvrdit, ze si to nevyhodnotil spravne. na LOSe to bolo tak, ze ak mas pred sebou naraz viac ako 2 terce (3,4...), tak ich riesis najprv po jednej rane. to ma vcelku zmysel, pokial "pachatelia" stoja pri sebe a ty das kazdemu najprv po jednej na uvitanie a potom to zazichrujes. ked ma niekto v dvojstreli split jednu sekundu,tak riesit tuto situaciu dvojstrelmi by znamenalo,ze ten treti by mal kralovsky vela casu.
to co sme vsak videli na videu bola situacia, ktora sa dala podla sutaznych pravidiel (ake smiesne) riesit kludne dvojstrelmi. terce boli dva a v roznych miestnostiach.

co sa samotnej sutaze a tych gongov tyka... ber to ako drill a povznes sa nad to. tiez to tak niekedy robim. :wink:
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

berem to tak, ze obcas nas nutia aj mysliet :)
revino
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa revino »

vanto napísal:cubitko: dovod je eliminovanie rizika v pripade poruchy zbrane. Ak das 2 rany dvojstrelom a zbran ti sekne tak zasiahnes 1 utocnika namiesto dvoch. V tychto disciplinach sa to takto posudzuje a ma to celkom aj logiku
toto si nemyslel vazne,ze?
v suvislosti s tvojim prispevkom ma napadaju dalsie moznosti:
co ak sa ti zasekne po prvej?
co ak ti nevystreli vobec?
alebo co ak ti pri taseni vypadne z ruky?

ist do prestrelky s tym, ze radsej dam kazdemu po jednej, ved mozno sa mi zasekne... no radsej na to serem picnem sa sam rovno prvou.

este raz som si pozrel video. myslim, ze hovori za vsetko skutocnost, ze chlap (policajt) pocas celej akcie drzal v ruke igelitku s nakupom. z toho mi vyplyvaju dve veci. absolutny psychicky blok alebo totalna absencia akehokolvek vycviku v dynamickej/bojovej strelbe.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"