Trezor/Uschovna schranka

Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ako ju zamykáš?
elegant_germain

Príspevok od používateľa elegant_germain »

V klucke je diera na visiaci zamok a zvislo je navarena pasovina ktora drzy na 4roch bodoch a vnutry je dalsia miniskrina na zbran ale to neodfotim tam to neni nastriekane a dosla farba xDDDD ps:vyzera to strasne z vnutra zatim!
je to len mobilom fotene ale na pochopenie staci :P

http://img.janforman.com/ggghr2i.png
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

ako riesite vlhkost v trezore? daval som tam ceresit, ale velmi tomu nedoverujem, mam pocit, ze zdaleka nepohlti vsetku vlhkost..
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Napr. riešenie s využitím silikagélu - tu.
neosk
prispievateľ
Registered for: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa neosk »

zdravim,
idem si kupit zbran a chcel by som sa spytat, ci potrebujem trezor. Som zivnostnik, ale ZP som si vybvavoval ako fyz. osoba. Avsak:

§ 55 zákona č. 190/2003 Z. z., zabezpečenie zbraní a streliva:

(1) Fyzická osoba, ktorá drží menej ako 11 zbraní kategórie B alebo zbraní kategórie C alebo strelivo v počte do 10 000 kusov a na ich uloženie nepoužije trezor, je povinná zbrane a strelivo uložiť a uzamknúť ich oddelene. Ak strelivo nemôže uložiť v oddelenej uzamknutej miestnosti, skrini alebo debne, musí ho uzamknúť samostatným zámkom.
(2) Právnická osoba alebo podnikateľ, ktorí držia menej ako 11 zbraní kategórie B alebo zbraní kategórie C alebo strelivo v počte do 10 000 kusov sú povinní zbrane a strelivo zabezpečiť v uzamykateľnom trezore.

Vztahuje sa na mna, ako zivnostnika, odsek (1), alebo odsek (2)?

V prip. ze (2), musim mat trezor, ktory je ohnovzdorny a nejak certifikovany ? Ak ano, aky odporucate?

http://e-guns.sk/trezory-na-zbrane/397-mini-4.html
tento sa mi pozdava celkom, staci take nieco?

prip. lacnejsie:
http://www.kvest.sk/obchod/action/produ ... 3041.xhtml

Je to nutnost? Alebo mi staci nejaka schranocka na strelivo a zbran?
peterson
expert

pokiaľ si držiteľom ZP sk.A a máš len jednu krátku zbraň- postačuje ti malý sejfík.

Trezor je určený na počet zbraní prevyšujúci 10ks a samozrejme pre firmy, ktoré vykonávajú činnosť so služ.zbraňami a musia ich takto zabezpečiť.(napr.SBS)

Samozreme sa medze nekladú, ak chceš mať vysokú ochranu zabezpečenia svojej zbrane(zbraní) a zainvestuješ do kvalitného trezoru( trezoru podľa STN)
neosk
prispievateľ

peterson napísal:pokiaľ si držiteľom ZP sk.A a máš len jednu krátku zbraň- postačuje ti malý sejfík.

Trezor je určený na počet zbraní prevyšujúci 10ks a samozrejme pre firmy, ktoré vykonávajú činnosť so služ.zbraňami a musia ich takto zabezpečiť.(napr.SBS)

Samozreme sa medze nekladú, ak chceš mať vysokú ochranu zabezpečenia svojej zbrane(zbraní) a zainvestuješ do kvalitného trezoru( trezoru podľa STN)
jop, mam sk.A, ale nejak v zakone nevidim povolenie "odkladat" zbran len tak v pripade skupiny A. Uprimne, trosku sa mi to zdalo nelogicke uz ked som sa ucil na skusky, lebo ak mam Acko, tak mozem zbran nosit so sebou pripravenu na pouzitie a malo by byt jedno, ci som doma alebo nie. Ale zas zakon mi udeluje povinnost zabezpecit zbran tak, aby nemohlo dojst k jej odcudzeniu/zneuzitiu, z coho vyplyva, ze ak ju nemam pri sebe (teda ked spim/necham zbran doma a idem k vode napr.) a NIEJE podla paragrafu 55 zabezpecena spravnym sposobom, dopustam sa vlastne priestupku. Preto moja otazka - ci mi bude stacit tento malicky MINI 4 trezor.

Ta skrinka Mini 4 ma osvedcenie "ZB1". Ale co to kruci znamena to som sa nikde nedocital. Nema nahodou niekto nejaky zoznam osvedceni / STN noriem od trezorov ?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

neosk: ten zákon pokiaľ sa nemýlim nerozlišuje fyzické osoby a právnicke osoby na základe toho že ty podnikáš v úplne inej oblasti, pod právnicka osoba či podnikateľ sa to rozlišuje podľa toho či podnikáš na úseku ZaS alebo máš vydanú zbrojnú licenciu atď (ak sa mýlim opravte ma).

Ten trezor čo si si vybral ti určite stačí čo sa týka zákona, čo sa týka veľkosti, je na teba koľko zbraní budeš mať. Ak chceš tamten model, tak sa staň členom Legis Telum, využi zľavu a kúp si ho za 120 eur: http://www.legistelum.sk/partneri/146-extra-trade

PS: ak by mal niekto STNku čo sa týka trezorov, tiež by som bol vďačný za PDFko.
peterson
expert

ak si dobre spomínam- aj Vaquero aj Panzer - čoby tunajší právny experti jasne prezentovali názor, že bežnému držiteľovi zbrane zákon neprikazuje kupovať drahý trezor, ktorý splňa požiadavky vyhlášky NBÚ pre ochranu xy stupňa...

Ostatné už bolo napísané ako v tejto, tak i v ostatných témach.
Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Zakon totizto nedefinuje co je to trezor. A ani aku bezpecnostnu triedu by "trezor" mal splnat. Podla mna ak by si uz chcel mat doma trezor tak si musis kupit taky aby splnal aspon triedu bezpecnosti 1.

Citujem: "Trezory sa vyrábajú v rôznych bezpečnostných triedach a stupňoch utajenia. Trezory sa zaraďujú do 13 bezpečnostných tried. Trezory v bezpečnostnej triede I. – V. sú stenové a voľne stojace trezory. V bezpečnostných triedach V. – XIII. sa stavajú komorové trezorové miestnosti. V roku 2001 bola prijatá európska norma STN EN 1143–1, podľa ktorej sa vykonávajú skúšky odolnosti."

Co sa tyka drzitela do 10ks zbrani ten podla zakona ak uzamkne zbran a strelivo oddelene nepotrebuje ziaden trezor. A zamknut to podla mna moze aj napr. v nocnom stoliku a pod ...

Ja osobne som chcel mat naozajsny trezor tak som si z druhej ruky zaobstaral jeden v bezpecnostnej triede 1 (to znamena najnizsia bezpecnost). Ceny za taketo veci s certifikatom v rozmeroch aky som potreboval za novy kus sa pohybovali od 1000€ vyssie.
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Je to tvoje rozhodnutie, ale podľa mňa si objednal zbytočne drahú srandu. Ja mám menší trezor z Hornbachu a myslím, že pre potreby bežných strelcov je úplne postačujúci. A stál tuším 30€? + -
neosk
prispievateľ

miro285 napísal:Je to tvoje rozhodnutie, ale podľa mňa si objednal zbytočne drahú srandu. Ja mám menší trezor z Hornbachu a myslím, že pre potreby bežných strelcov je úplne postačujúci. A stál tuším 30€? + -
Bol som dnes v Hermese, pytal som sa chlapika tam na nazor, tak nakoniec mi povedal ze uplne staci ten gunbox. A bolo vymalovano. Konzumna spolocnost ftw, nemusim si to dat dotrepat zo spisskej a za tu cenu som si nakupil prislusenstvo a mal som to doma hned :))
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

neosk napísal:v pohode , ja som tam volal uz som to mal vybavene predtym, ale mal mi to doniest znamy. Tak po navrate z hermesu som volal ze nech sa na to vytoto. Ten gunbox staci, ked budem chciet neskor, tak si kupim trezorik :)
Stačí z hľadiska zákona, nie z hľadiska zdravého rozumu (ak nebývaš úplne sám). :wink: To už vážne teraz budeš robiť všetko tak aby si len splnil zákon bez ohľadu na to aký to má praktický efekt?
Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

zoidberk to si pekne vystihol ... u tychto veci ide hlavne v prvom rade o bezpecnost rodiny a teba !!!
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Nechcem vam do toho skakat, ale uz ste niekedy nosili vo vacku cely den trezorovy kluc dlhy 15cm?
Pokial nie, tak ho bud nemate, alebo ste ho niekam ulozilil a tym padom ste stratili vyhodu trezoru, lebo ste ho spristupnili vasemu okoliu na zneuzitie :!:
Ja mam doma skrinu na kod, pricom obsahuje pristupnu zbran prvej pomoci a zaroven kluce od dodactocneho trezoru s ktorym obsahom by sa chcel zoznamit len uplny blbec, alebo uchylny masochysta bez zmyslu pre zivot :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."