Postup získania ZP skupiny A

sego13
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Vaquero napísal:Čo takto dať dokopy žiadosť a všetky zákonné podklady a jednoducho ich doručiť do podateľne príslušného OR PZ alebo ich zaslať poštou?
Idem rozsirit na A-cko podla tohto navodu, postupne pripisem ako to slo. Okres NZ
Používateľov profilový obrázok
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Konanie, ktoré vedie k vydaniu zbrojného preukazu, je iba jedným z mnohých typov správneho konania, čiže jedinou úlohou správneho orgánu je vykonať toto konanie podľa príslušných administratívno-právnych predpisov. Neustále ma fascinuje nielen to, aké mýty sú spojené s daným konaním, ale hlavne "obyčajové právo", ktoré si polícia v tomto smere vytvorila. Na vine je zrejme nezdravý postoj veľkej časti verejnosti k zbraniam ako takým.
inspiring_nash

Príspevok od používateľa inspiring_nash »

Zdravim Vas pani na fore,
konecne som sa odhodlal si podat ziadost na ZP sk. A...
nasiel som na webe tlacivo http://portal.gov.sk/portal/sk/Default. ... eda=%C5%BD
a chcem sa spytat, ci je aktualne ?
viete mi povedat, kde pripadne zozeniem aktualne tlacivo na webe?
a pls kde zozeniem tlacivo, ktore dam potvrdit lekarovi (teda lekarsky posudok) a tiez tlacivo na ten psychologicky posudok?
kedze som na invalidnom voziku je pre mna problematicke ist si po tie ziadosti na OR PZ :(
Dakujem Vam vopred...
Pripadne mi poslite spravu a ja Vam poslem emailovu adresu, kde by ste mi mohli tiez formulare poslat.
Dik.
pagy
necrono
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa necrono »

žiadosti na zp su tu http://www.legistelum.sk/informacie-o-z ... stiahnutie

Ked som ja bol u lekara tak som ziadne tlacivo nepotreboval on mal vzor v PC vytlacil potvrdil a bolo ...

a na psychotesty sa este len chystam take tu ti neporadim.. :)
inspiring_nash

obavam sa ze moja uzasna doktorka, taketo tlacivo ani len poznat nebude, a kvoli jednemu tlacivu nemienim menit doktorku
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Na psychotesty ziadne tlacivo nepotrebujes, psycholog/icka ti vyda potvrdenie (karticku) pre teba aj pre policiu. treti kus si necha v evidencii. Tuto karticku s jej peciatkou, podpisom ktory potvrdzuje, ze si pscyh. sposobily vlastnit zbran len odovzdas na oddeleni zbrani a streliva/prilozis k ziadosti.

Pagy: tomu ver ze ho poznat bude :) Ona si zan vypyta tak 20-30 Euro, takze si ho v databaze isto velmi rychlo najde. Tie ich lekarske programy maju databazu vsetkych moznych vzorov tlaciv na potvrdenie ze si zdravotne sposobily na toto, tamto aj hentamto, iba ho vyberie a vytlaci.
neosk
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa neosk »

v knizke o priprave na skusku su vzory tlaciv tusim aj pre psychologa aj vseobecneho lekara. Prinajhorsom si to stiahni (tusim aj na minv stranke su aktualne vzory), vytlac a daj im to ostemplovat.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

pagy:
Vzory tých kartičiek nájdeš vo Vyhláške 229-2011 o zdravotnej a psychickej spôsobilosti ako prílohy č. 3 a č. 6.
Prípadne mi pošli tvoju adresu cez PM alebo email a pošlem ti ten dokument mailom.
inspiring_nash

dakujem pani, mam pocit, ze uz mam k dispozicii vsetky tie tlaciva.
uz len zistit ci kniha ktoru mam doma, je aktualna :P , podat ziadosti, zacat sa ucit :D
friendly_ptolemy

Príspevok od používateľa friendly_ptolemy »

Ja po osobných skúsenostiach odporúčam pred návštevou lekárky si nájsť tie kartičky a vytlačiť ich (pozor na zákonom predpísané rozmery). Moja lekárka to nemala, potom nejaké našla, ale pre odlišný rozmer ich na ORPZ nechceli akceptovať. Behal som k nej ako na hodiny klavíra. Dokopy 4 návštevy, kým bolo všetko OK.

Čo sa týka toho, čo polícia vyžaduje: To je veľmi individuálne. Príkladom je evidencia zbraní na sk. F zbrojného preukazu. Niekde evidenčnú knihu nepožadujú, inde na nej skalopevne trvajú. Podotýkam, že takú knihu je prakticky nemožné kúpiť. Mne odporúčali si ju vyrobiť.

To čo bolo hore popísané o Polícii v NR: Žial čistá buzerácia. Po Devínskej sa veci skomplikovali. Musia teraz pedantnejšie kontrolovať komu Á-čko dajú. Pokiaľ niesi živnostník, tak je takáto tortúra zrejme bežná. Správy sú plné reportáží kde niekoho prepadli, našli ilegálne držané zrane a pod.. Toto podporuje verejnú mienku v tom, že zbrane sú zlé, a rovnako všetci ich držitelia. Pritom by bolo zaujímavé vidieť štatistiku, koľko LEGÁLNE držaných zbraní je použitích na trestnú činnosť, a súvisiace percento v pomere k celkovým trestným činom spáchaných so strelnou zbraňou.
sego13
prispievateľ

Ok, zajtra idem rano dat na podatelnu ziadost o rozsirenie na A,E
Je tam:
- ziadost o rozsirenie
- doklad o clenstve v klube
- vypis zo zivnostenskeho registra
- 2 fotky

Zdovodnenie som poskladal z tohto fora:
"Som SZCO v IT oblasti a pracujem pre klientov mimo miesta trvaleho bydliska (BA),denne sa vo vecernych-nocnych hodinach sa vraciam domov.
Mam pri sebe cenne a citlive klientske udaje, ulozene na drahom HW.
Žiadam o ZP sk.A na ochranu svojho života a zdravia pri výkone mojho povolania."

Uvidime
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

skúšal niekto podať žiadosť prostredníctvom portal.gov.sk ? v agende to majú, malo by to teda fungovať, s tým, že na podanie treba zaručený elektronický podpis... ak to funguje, výhodou by mala byť 50% úspora správnych poplatkov, vyhnutie sa pizdovaniu..

má s tým niekto praktické skúsenosti?
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default. ... =1&aid=500
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Keď som sa naposledy zaujímal o ZEP použiteľný v styku so štátnymi úradmi, tak jeho získanie bolo tak náročné a drahé, že som to ani riešiť nechcel. Pritom ho už dlhšie používam v styku s bankou. :evil:
sego13
prispievateľ

sego13 napísal:Ok, zajtra idem rano dat na podatelnu ziadost o rozsirenie na A,E
Je tam:
- ziadost o rozsirenie
- doklad o clenstve v klube
- vypis zo zivnostenskeho registra
- 2 fotky
Takze:
- zistil som, ze podatelna na policii nie je :) na postu sa mi nechcelo
- skusil som teda osobne podat ziadost
- zdovodnenie sk.A prislusnicke nestacilo, povedala aby som to dal na samostatnu A4, tak som to iba doslovne prepisal
- rovnako som musel pripisat zdovodnenie preco ziadam o sk. E
- po telefonate s niekym prislusnicka uznala ze novy psychotest netreba
- ale musim doniest cerstve potvrdenie od lekara. Na moju namietku, ze to v zakone nie je, povedala ze je to v dodatku, ktory maju oni :)))
- ziadost mi nakoniec prijala s tym, ze mi da telefonicky vediet ci to jej nadriadeny schvalil alebo zamietol

Tak si urobte obraz.
Kedze to prebiehalo vcelku ok, tak som sa nepustal do sporov. Aj tak by som to asi psychicky nedal, ked som aj to zdravotne potvrdenie nechal tak
friendly_ptolemy

Príspevok od používateľa friendly_ptolemy »

Re sego13: Pod ktorý bratislavský obvod spadáš?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"