Aku novelu zakona 190/2003 by sme chceli my?

Používateľov profilový obrázok
Peterko
prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Peterko »

@MisoTN:
1) Aj keby sa HP na nosenie povolili (a úplne súhlasím s tým aby sa povolili), určite si nemyslím, že by ich zrazu nosili všetci.
2) Keby aj, tak o toľko, čo kúpia ľudia menej FMJ, o toľko viac kúpia HP (na ktorých je určite aj zaujímavejšia marža). Keďže zníženie množstva predaných FMJ by bolo spôsobené zvýšením množstva predaných HP, nič by nenútilo nikoho znižovať ceny FMJ, lebo celkovo by stále predával rovnako...

Skrátka - nemyslím si, že na túto situáciu by sa dalo preniesť to, čo hovorí ekonomická teória o substitútoch a komplementoch (ak si teda to myslel)

A aby som nebol OT, ja by som chcel novelu, ktorá:
- povolí HP a JHP na nosenie
- povolí tlmiče
- povolí predaj cez internet (samozrejme za doržania určitých podmienok)
- umožní spoločné vlastníctvo jednej zbrane (napr. moj gun by som mohol požičať frajerke, ak by mala "A", keď viem ze pôjde niekde, kde to nie je úplne bezpečné)
- "open carry" mimo územia miest, prípadne tiež dedín. a možno rovno aj s dlhou zbraňou (nie som poľovník, ale túlať sa po lesoch s Marlinkou v napr. .44RM pre prípad medveďa 8) )
- a mnohé iné veci......

edit: namiesto HP som mal napísané FMJ....
Naposledy upravil/-a Peterko v 23 Nov 2012, 00:05, upravené celkom 1 krát.
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Kedze som vecne mlady (maly) chlapec a milujem hracky teraz ma laka PCP vzduchovka (vetrovka). Jeden predajca to riesil tak, ze pri nakupe nad urcitu sumu priniesol tovar osobne a aj skontroloval OP ak bolo potrebne, ak suma bola nizsia dohodla sa suma za dovoz. Uz presne neviem kto to bol ale napad je to dobry ved nakupne povolenia sa daju poslat emailom a zvysok papierovaciek sa urobi pri preberani.
Aj ked som kupoval stroj tak mi ho priviezol predajca za 15 € z Moravy ked isiel do BA.
Mozno ani netreba riesit zakon a moznosti nakupu ale predajcov a sluzby pre ich zakaznikov.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Nie celkom, pretoze zbran v danom case je evidovana na drzitela zbrojnej licencie ten ju nemoze len tak predat inemu drzitelovi zbrojnej licencie (osobe, ktora by prenasala zbrane?) bez potrebnych papierovaciek. A komu sa oplati koli jednej zbrani ist cez celu republiku? Podla mna za sucasnych podmienok je totechicky nevykonatelne iba s lokalnym pokrytim (vzhladom na moznosti predajcu), nie vsak celostatne si myslim.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Zrušiť ZP na dlhé zbrane všetky Cčka do Dečka. Prikázať tlmiče na strelnici v obciach :D
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Moznost vybavit nakupko, od-/prihlasit zbran aj mimo "svojho" okresu. Poplatok za nakupko presunut do registracie zbrane (ak to neodporuje poziadavke EU).
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

A povolit strielat aj v lese. Ked polovnici mozu, preco nie aj ostatni ? Lebo medved ? Sportovy strelec striela na nepohybujuci sa terc, polovnik na hybajucu sa zver. Ktora strelba je teda bezpecnejsia ? Odpoved pozname vsetci.
MisoTN
prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa MisoTN »

[quote="Peterko"]@MisoTN:
1) Aj keby sa HP na nosenie povolili (a úplne súhlasím s tým aby sa povolili), určite si nemyslím, že by ich zrazu nosili všetci.
2) Keby aj, tak o toľko, čo kúpia ľudia menej FMJ, o toľko viac kúpia HP (na ktorých je určite aj zaujímavejšia marža). Keďže zníženie množstva predaných FMJ by bolo spôsobené zvýšením množstva predaných HP, nič by nenútilo nikoho znižovať ceny FMJ, lebo celkovo by stále predával rovnako...

Skrátka - nemyslím si, že na túto situáciu by sa dalo preniesť to, čo hovorí ekonomická teória o substitútoch a komplementoch (ak si teda to myslel)

urcite by to nebola otazka dvoch tyzdnov, ale myslim ze postupne by sme sa k tomu prepracovali. :)
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Hlavne v novele povolit HP-cka, JHP-cka a ostatne naboje s riadenou deformaciou. Momentalne clovek mimo 9x19 Luger s bezne nosenym nabojom prestreli zlocinca na 99% durch.

No a policajtom by som nosenie HP-ciek, soft pointov alebo podobnej municie dal prikazom. Podotykam na nosenie, nie na trening.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Uplne povoliť použite zbrane na obranu domácnosti. Nech zlodej pred vlupanim počíta minimálne s jedným oloveným pircingom. Ktorý samozrejme zaplatí.
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Bum to nahodou nesplna drzanie zbrane na ochranu osoby a majetku? Ci to sa len tak hovori a skutocnost je ina?
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

chlapi mame pekne priania ale aby to nakoniec tak nedopadlo ze sa budeme musiet branit aby sme si ponechali to co mame teraz, nie to este snivat o JHPckach a podobnych veciach
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bum, ale to nerieši zákon o zbraniach a strelive ale trestný zákon. A v ňom máš už dnes "castle doctrine" zapracovanú. Viď § 26 ods. 2.
:idea:
Lubor, nie nespĺňa. Odpoveď viď vyššie. Navyše, nemali by sme žonglovať s pojmami držanie a nosenie (zákon o zbraniach a strelive) vs. použitie zbrane (predovšetkým TZ).
:wink:
Lukee, tiež mám nepríjemný pocit, keď počujem, že niekto chce, hoci s dobrým úmyslom, otvárať práve tento zákon. Riziká sú priveľké.
:?
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

drzba zbrane,cize dnes skupina B ma podliehat len ohlasovaciemu,nie povolovaciemu konaniu.tak ako to bolo aj za starej monarchie,alebo prvej republiky.ziadny zbrojak,ziadne psychotesty,ziadne kolky ani zbytocne poplatky.ziadna svojvola policajnych spravnych organov.ta -ked uz- pri skupine A
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Tak toto by som vyrazne nechcel. Konkretne ten ziaden zbrojak. To by si chcel mat co? Kupim a oznamim? By sa vyrazne znasobili take tie drobnucke prepady, len by boli so zbranou zrazu... kym by sa ozbrojila ostatna cast ludstva. Nehovoriac o tych domacich nestastiach pri... 'uceni sa' narabania so zbranou.

Myslim, ze tu s tymto prevratnym napadom moc uspechu nezoznes.
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

to nieje prevratny napad.takto to u nas myslim fungovalo pred XX rokmi.ak niekto spacha lupezne prepadnutie so strelnou zbranou,ci co to spominas,su tu organy cinne v trestnom konani a sudy,aby ho potrestali v zmysle vnutrostatnych pravnych noriem.
inak podla clanku Ustavy 32 mas pravo na ozbrojeny odpor,keby chcel niekto ohrozovat "demokraticke zriadenie".a ako taky odpor mozes uskutocnit bez zbrane?velka cast ozbrojenej populacie pomaha aj zaroven kontrolovat exekutivnu moc smerom zdola. ale suhlasit s tym nemusis,samozrejme.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"