Opustená strelnica - možno na nej strieľať?

Wildcat_Hendrix
prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Wildcat_Hendrix »

Satu:

Vies co neriesil som to..Ked bude viac casu tak sa popytam na blisie info na miestnom MNV:))Bol som tam v lete mrknut ale siroko daleko nikoho..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Lubor, nič v zlom, ale nepleť si svoje dojmy s tým, čo tu bolo napísané.
:wink:
a) Satu píše o "skoro tme". Aspoň pre mňa to nie synonymum tmy.
b) Prečo hneď pytliak? Poľovníci môžu strieľať v akých časoch? Nemôžu strieľať iba v rozpätí hodina po súmraku až hodina pred úsvitom, čo neplatí v období tri noci pred až tri noci po splne.
c) Strelnice majú určený a schválený prevádzkový čas. Tak napríklad na našej klubovej možno v lete strielať do 20:00, v zime do 18:00. To neplatí pre ozbrojené zložky, ktoré môžu vykonávať výcvik až do 22:00.
:wink:
Ak sa niekto pýta, čo tým chcel autor povedať, tak asi toľko, aby sme tu nevarili z vody a zbytočne si nevymýšľali kadejaké divoké scenáre.
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

A na hmlu mal na ociach infra okuliare.
A to je najcastejsi dovod preco je u polovnikov tolko urazov, striela na vsetko co pocuje a nevidi!
Ked je tato tema o opustenej strelnici, tak som predpokladal, ze osvetlena nebude a o 16:30 je vonku tma.
satu
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa satu »

Chlapi ved sa preto nehadajte. Pytliaci neprichadzaju do uvahy, dve hodiny na jednom mieste??? Siel som pesi od priehrady v Seliciach takmer do Vlcian a cely cas sa strielalo. Kacic lietalo dost, takze mozno polovacka. Lenze podla kadencie trvania a hlavne zvukov by som tipoval na pistol. Na brokovnicu nie som expert, ale uz som nechtiac na rybach zazil spolocne polovacky na vodne vtactvo. Raz na sumraku padali broky len par metrov predo mna do vody.
Hlavne pokoj, chcel som len vedie ci sa nieco pohlo so strelnicou.
Wildcat_Hendrix
prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Wildcat_Hendrix »

Este k tym polovnikom ..ano strelnica je v lese a nedaleko je vah..takze je jasne ze sa tam pohybuju no to co satu spominal tak tam bol volakto si zabuchat..

SATU: inak pri kompe vlcanskej je dalsia strelnica ale ta je brokova..bol si tam kuknut?
satu
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa satu »

Nebol, tentokrat. O tej strelnici neviem. Mal som auto pri priehrade v Seliciach, tak som sa vratil este spred kompy, aj tak bola skoro tma. Ale inak som tam bol viac krat, na rybach alebo na kanoe cestou dolu do Komarna. Strelnic je tam popri Vahu viacero, takych polovnickych na brokovnicu. Brokajzna ma ale velmi nelaka, viem ze svokor chodieval tam ku Sali strielat. On bol tajomnik Zvazarmu a mal strelcov na starosti. Ked zacal Zvazarm so sportovou strelbou, tak bol aj niekde v Cechach na skoleni v sportovej brokovej strelbe. Vraj trafil prveho holuba prvou strelou. Instruktorka aj ostatni kurzisti len pozerali. Ale potom uz netrafil ziadneho. Odvtedy ho brokovnica bavi. Aj ma vola, ze nech so synmi niekedy idem s nim, ja ale radsej triafam jednou gulkou, ako celym hufom :-)
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Tak som si to pozeral a nenasiel som v zakone napisane, ze spravca ma byt pritomny na strelnici..... Je tam napisane co ma zabezpecit ale nie ako!
Ak to dokaze zabezpecit poucenim strelcov pred vydanim klucov od strelnice..... tak nevidim dovod preco by tam mal byt.
V ziline to tak funguje... Spravca da podpisat papier a je to... codis na strelnicu sam a nikto sa o teba nestara.... niekolko krat boli vo vedlajsom vale policajit..... spravca nikde a nikomu nic nevadilo
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...zákon hovorí:

(2) Správca strelnice je povinný
a) pri výkone funkcie nosiť viditeľne označenie "Správca strelnice" ustanovené prevádzkovým poriadkom
strelnice,
b) zaistiť dostupnosť prevádzkového poriadku strelnice,
c) zaistiť ochranu strelnice v súlade s prevádzkovým poriadkom,
d) zaistiť, aby streľbu na strelnici vykonávala len osoba, ktorá je na to oprávnená,
e) zaistiť, aby na strelisko nemala prístup osoba, ktorá je zjavne pod vplyvom alkoholu alebo pod vplyvom
návykovej látky,
f) zastaviť streľbu na strelnici v prípade ohrozenia života, zdravia alebo majetku,
g) oznámiť bez zbytočného odkladu policajnému útvaru zranenie alebo usmrtenie osoby pri prevádzkovaní
strelnice,
h) zaistiť a kontrolovať dodržiavanie prevádzkového poriadku na strelnici.

Ako toto dokáže, ak tam nie je? Pokiaľ sa nič nedeje, možno dakto privrie oko nad nedodržiavaním zákona - ale v okamihu akéhokoľvek prieseru v tom lieta a nepomôže mu ani svätená voda! Porušil povinnosť uloženú zákonom. :evil:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"