Policajná kontrola a zbraň v aute

Používateľov profilový obrázok
Chrisz
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 3 months

Policajná kontrola a zbraň v aute

Príspevok od používateľa Chrisz »

Pri cestnej kontrole, ked ma zastavi policia a žiada odo mňa štandardné doklady, technický atď... Je mojou povinnosťou hned oznámiť, že mám v aute zbraň???? Samozrejme legálne na platný ZP so všetkými potrebnými dokladmi.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Nie, oni chcú od teba doklady potrebné k vedeniu mot. vozidla.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ok , A pokial bude problem, budem musiet vystupit z vozidla, nahodou mi vykukne obrys pazby, tak ........ Co ? :oops:
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

co by malo byt, preukazes sa prislusním ZP a kartou zbrane
inspiring_pare

Ak to teda funguje takto, tak tym policajtom nezavidim...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

el_fuego333 napísal:nahodou mi vykukne obrys pazby, tak ........ Co ? :oops:
Vsetko zalezi od pocasia: v letnom obdobi riskujes popalenie ruk, v zimnom omrzliny... od kapoty auta :lol:
inspiring_pare

Presne to si myslim aj ja. Keby som bol policajt, urcite by som uvital, ak by som bol informovany o zbrani. A v pripade pokuty za rychlost aj miernejsi :oops: :)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

pri kontrole mozes dostat otazku ci mas pri sebe zbran,inak zakon ti neuklada hlasit zbran pri kontrole.Je na kazdom "ci prizna, alebo nie".
canis lupus
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa canis lupus »

Ale no, nerobte z toho haloo. Permanentne ma policia kontroluje a zbran som ukazoval iba raz, pri otazke drogy alebo zbrane.... urcite sa netreba nicoho bat... akurat som sa potom vzdy pousmial ked si spomeniem ako sa jeden na druheho pozral ked som im to oznamil :D policajti nemaju preco vas spacifikovat pokial nemate nejake prudke pohyby atd... pianko :lol:
Chrisz
občasný prispievateľ

aj ja som myslel na to, keď náhodou zbadaju, že mám zbraň, nie že ma vytiahnú cez okno alebo podobné zaujímavé veci
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

treba vychladnúť, ukludniť sa, že konečne nosím pištol a správať sa úplne prirodzene za dodržiavania skrytého nosenia. 99% ľudí to tak robí a neni problém. Sú aj jedinci, ktorí radi "nedbanlivostne" ukazujú, že majú pri sebe gun. Tam vidím problém sexuálny...
Pri kontakte s hliadkou pôjde o využitie zákonného oprávnenia. Ak to bude hliadku zaujímať- povieš čo máš a kde máš. Je na nich, ako sa o tom presvedčia.
inspiring_pare

Diki moc.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Chrisz napísal:aj ja som myslel na to, keď náhodou zbadaju, že mám zbraň, nie že ma vytiahnú cez okno alebo podobné zaujímavé veci
Raz som šiel do Blavy , v noci som vyrazil ...
Na Soroške hmla , pľušť ...nuž som samozrejme hmlovky mal zapnuté ...
Zišiel som dole z kopca a v nejakej dedinke za mnou vyrazili poliši ...s majákmi ...
Nuž som zastavil , chlapci pekne pozdravili ...
Ja som vystúpil z auta ( ako vždy ) a keď si pýtali doklady , tak som sa otočil a vybral ich z bundy ...
Museli vidieť na opasku kvér ... no nejak žiadna zvláštna otázka ...
Len ma proste upozormili , že nech vypnem hmlovky , lebo osvetľujem oproti idúce autá ...
Ešte sa opýtali , že kde idem ... nuž vravím , že dcéru na letisko veziem ...
Popriali príjemnú cestu a fertig ...

Hehe...žeby to bolo tým , že na ŠPZ-ke mám 999 ???...
Toto im fest nejak nešlo do hlavy ...zo tri krát porovnávali doklady so značkou ... :wink:
Chrisz
občasný prispievateľ

chápem, tak nemal by byť problém, iba na to som bol zvedavý, nechcem mať zbytočné problémi, mal som ich už dosť posledné 2 mesiace :?
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja mám ZP sk.A už 6 rokov a železo mi kontrolovali len pri odoberaní pri vstupe na súd, keď som so zelezom letele z BA do KE a raz pri cestnej kontrole, lebo som ako somár v tme omylom namiesto občianskeho podal ZP, tak sa opýtali, a až vtedy som im vydal zbraň aj doložil kartu zbrane. Následne ma išiel jeden z nich poriadne prelustrovať do auta a druhý strážil moju zbraň. Ešte dodám, že som im zbraň podával tak, že som pravou rukou odtiahol sako a ľavou pomaly vytiahol zbraň a pažbou napred podal príslušníkovi s upozornením, že náboj je v hlavni. Nešaškoval som, nevyťahoval nejak rýchlo, či podozrivo, nemanipuloval, nevybíjal. Len v pokoji podal, kontrolujúci príslušníci sa cítili bezpečne, ja som sa cítil pri kontrole bez nejakých prísnych rozkazov. Prebehlo to celkom v priateľskej atmosfére na to, že to bolo v Karlovej Vsi v BA o troch hodinách v noci.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"