Opakovanie psychotestu pri rozšírení ZP

eager_chandrasekhar

Opakovanie psychotestu pri rozšírení ZP

Príspevok od používateľa eager_chandrasekhar »

Zdravím Vás páni.

Veľmi rád by som poprosil odbornú radu pri rozšírení zbrojného preukazu o ďalšiu skupinu a nutnosti opakovania psychotestu u klinického psychológa ozrejmenom v zákone 190/2003.
Ale poporiadku, 15.04.2013 som si podal žiadosť o ZP skupiny A na nosenie zbrane, test u klinického psychológa mám z 18.03.2013 čiže bude v čase konania skúšky odbornej spôsobilosti platný...ale, čo bude nasledovať, keď požiadam o rozšírenie ZP, kedže som v absolventskej praxi po skončení poľovníckeho kurzu o skupinu D po úspešnom absolvovaní skúšky z poľovníctva v priebehu roku 2014?
Bude v tomto prípade nutné opätovne podstúpiť psyhotest, alebo nie? Nikde sa mi k tejto problematike nepodarilo nájsť nič podrobné opierajúce sa o platnú legislatívu, ani samotný §22 190/2003 nepopisuje podrobne a konkrétne takúto situáciu. Vzťahuje sa v tomto prípade platnosť samotného psychotestu na obdobie 10 rokov od vydaného ZP skupina A a rozšíriť bude možné bez opakovania samotného testu, alebo je to inak?

Za rady vopred ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

pif paf napísal:Kliknúť na odkaz z môjho predchádzajúceho príspevku, prečítať si v novo otvorenom okne prvý post v téme, kliknúť na odkaz v tomto poste, prečítať si v novo otvorenom okne dokument na troch obrázkoch, pochopiť ho a nepýtať sa ďalej.
A pre tých čo toto nedokážu sem dávam vyrezaný odstavec s toho dokumentu:
Obrázok
:wink:
eager_chandrasekhar

Odpoveď určite pozitívna Igrlík, len to má jeden háčik...nikde okrem toho obrázku ktorý si uverejnil v zákone nič podobné nenájdeš.
Veľmi by pomohlo, určite mnohým ľuďom tu prítomným, keby sa odpoveď sústredila na presné znenie zákona, nie na obrázok od pif-pafa.

Problém je totiž v tom, že s týmto asi ťažko bude možné argumentovať na polícii, keď si prídem dať rozšíriť ZP o skupinu D (poľovníctvo) v roku 2014. Pracovník bude požadovať aktuálny psychologický posudok a argumentovať s §24 Z.z. 190/2003 asi nebude postačujúce...

PROSÍM VÁS...ak niekto má vedomosť, ako reagovať a akým zákonom sa oháňať a argumentovať, keď bude príslušník pri rozširovaní ZP žiadať o posudok od psychológa nie starší ako tri mesiace, tak to prosím uverejnite a skúste konkrétne odpovedať, v hre je totiž zbytočne vy...... 80€ pri rozširovaní ZP na správnych poplatkoch.
canis lupus
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa canis lupus »

Veď to tam máš jasné napísané. Ak nechapes tak tí to vysvetlím takto, keby si nemal psychtesty,a máš A čko, tak ich musíš robiť pri rozširovaní . Ty ich vsak máš platné ,tak ich robit nemusis. Až ked tí skončí ich platnosť. Chapes? A čím sa chces este oháňať,ked nie tymco sem dal,pif paf a dalsi..
eager_chandrasekhar

Canis máš pravdu je to tam napísané skutočne jasne len som chcel aby to bolo napísané niekde v zákone, nie v nejakom obrázku. Túto vetu od pif-pafa v žiadnom zákone totiž nenájdeš, ani v novej Z.z. 105/2012 ani v samotnej Z.z. 190/2003 takže ako sám určite uznáš spoliehať sa na to čo napísal pif-paf veľmi nedá, aj keď ostáva len dúfať, že je to skutočne tak...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

heimdall
na tom obrazku je usmernenie zo strany PPZ,ktore bolo zaslane na oddelenia ZaS
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

heimdall: to mas jednoduche cim argumentovat. Ako si pisal, nikde si nenasiel napisane, ze ten psychologicky test treba mat pri rozsirovani a to je prave to o co sa mas opriet pri podani ziadosti.

"chcete to? Ukazte mi na zaklade ktoreho paragrafu a kt. zakona." Policia kona len na zaklade zakonov, urcovat si pravidla nadramec nemoze ani internou smernicou.
eager_chandrasekhar

Vďaka chlapci za všetky odpovede.
eager_lamport

Príspevok od používateľa eager_lamport »

Zdravím.
Nechcem zakladať zbytočne novú tému tak sa opýtam tu.
V roku 1995 som robil ZP skupina D v tej dobe boli povinné psychotesty neskorej som si rozšíril o skupinu A teraz my bude končiť platnosť ZP keďže skupinu A nepotrebujem a ani nevyužívam chcem si požiadať len o skupinu D, bude stačiť to že som už psychotesty absolvoval v 95 alebo budem musieť robiť znovu?
50BMG
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa 50BMG »

Znenie paragrafu som pridaval sem:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=21&t=11962
skus si ho pozriet.
eager_lamport

Áno keď mám A a chcem A tak musím to my je jasné.
Tak isto viem že keď už niekto psychotesty robil a má len napríklad D tak už znovu robiť nemusí ale neviem ako to presne je keď mám A ale už ho nepotrebujem a stačí my len D čiže si budem žiadať len o D podľa mňa ich už nemusím znovu robiť ale nie som si istý tak sa radšej opýtam skúsenejších.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Ak sa vydáva nový zbroják-hoci aj predlžovanie platnosti- ide o nové konanie, kde v žiadosti napíšeš o aké skupiny žiadaš. Ak budeš žiadať iba o sk.D, aj tak budeš musieť doložiť potvrdenie o psychotestoch nie staršie ako 3mesiace.
To, že si robil psychotesty v r.95 na vec vplyv nemá.
50BMG
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa 50BMG »

Cize tento paragraf na kolegu neplati?

Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa
preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti nevyžaduje, ak tento zákon neustanovuje
inak.
V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú
spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie
nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo. V
konaní o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo
držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon zamestnania,
policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo.

On ma psychotest vykonany. Neziada ani o A ani C. Alebo som nieco zle pochopil?
Naposledy upravil/-a 50BMG v 02 Mar 2015, 12:49, upravené celkom 1 krát.
eager_lamport

(2) Držiteľ skupiny B, D, E alebo F zbrojného preukazu alebo držiteľ skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon oprávnenia podľa osobitného predpisu, ktorý sa do 30. apríla 2011 nepodrobil psychologickému vyšetreniu v súvislosti s vydaním zbrojného preukazu, nového zbrojného preukazu alebo v súvislosti s preskúmaním zdravotnej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo, je povinný pri vydaní nového zbrojného preukazu podrobiť sa posúdeniu psychickej spôsobilosti podľa § 20 ods. 3; to neplatí pre osobu, ktorá v čase podania žiadosti dosiahla 62 rokov.

Podľa tohto som myslel že by to nemuselo biť potrebné ale asi som to zle pochopil.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

touto citáciou si odpovedal na otázku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"