ZP a zmena trvalého pobytu
ZP a zmena trvalého pobytu
rád by som sa podelil s perličkou, ktorá ma postihla na Evidencií zbraní
Mením trvalý pobyt a tým bolo samozrejme potrebné údaje zmeniť adresu aj v ZP, na moje prekvapenie však je táto skutočnosť dostatočná na to aby som musel absolvovať Psychotest
ZP typ A,E
vraj práve pre skupinu E, a to aj napriek tomu, že nevlastním sa 58, ani nijakú inú nebezpečnú a zasamovraždiacu zakázanú zbraň na spomínanú skupinu E,
mám tam len ktátke zbrane ktoré mám aj na sk. A
ale pri vydávaní "nového" ZP čo je z princípu nezmysel pretože ten môj má 9 rokov je nutné pri ak. E doložiť aj tento záchodový zdrap papiera s nulovou výpovednou hodnotou ale za služné peniaze doložiť,
vraj je to teraz novinka cca mesiac a pláta sa tým prúser nejakého debila celopošne --- to je také slovenské
je toto vôbec možné? stretli ste sa niekto s týmto?
ukazovali mi aj zákon, kde bolo jasne napísané pri vydávaní nového ZP, toto však nie je ani náhodou tento prípad, ale iné vydanie ZP neexistuje, je to právne OK? prosím niekoho z LT či by sa k tomu nevyjadril,
ďakujem
Mením trvalý pobyt a tým bolo samozrejme potrebné údaje zmeniť adresu aj v ZP, na moje prekvapenie však je táto skutočnosť dostatočná na to aby som musel absolvovať Psychotest
ZP typ A,E
vraj práve pre skupinu E, a to aj napriek tomu, že nevlastním sa 58, ani nijakú inú nebezpečnú a zasamovraždiacu zakázanú zbraň na spomínanú skupinu E,
mám tam len ktátke zbrane ktoré mám aj na sk. A
ale pri vydávaní "nového" ZP čo je z princípu nezmysel pretože ten môj má 9 rokov je nutné pri ak. E doložiť aj tento záchodový zdrap papiera s nulovou výpovednou hodnotou ale za služné peniaze doložiť,
vraj je to teraz novinka cca mesiac a pláta sa tým prúser nejakého debila celopošne --- to je také slovenské
je toto vôbec možné? stretli ste sa niekto s týmto?
ukazovali mi aj zákon, kde bolo jasne napísané pri vydávaní nového ZP, toto však nie je ani náhodou tento prípad, ale iné vydanie ZP neexistuje, je to právne OK? prosím niekoho z LT či by sa k tomu nevyjadril,
ďakujem
Je to z ich strany čistý blud.polucias napísal:prosím niekoho z LT či by sa k tomu nevyjadril
Vyžiadaj si ich stanovisko písomne, potom sa s tým bude dať niečo robiť.
zatiaľ iba pri nástupe do štátnej služby,
inak nie,
chápal by som to ak by som vlastnil na E Sa 58 alebo niečo podobné,
ale ja som iba zmenil adresu, keby som ju nezmenil tak by im ten psychotest ešte 2 roky či koľko nechýbal?(vychádzam z toho že po 10r úri obnove by som aj tak musel doložiť) ved som psychopat čo má Ečko, a pobehujem po uliciach úplne volne
inak nie,
chápal by som to ak by som vlastnil na E Sa 58 alebo niečo podobné,
ale ja som iba zmenil adresu, keby som ju nezmenil tak by im ten psychotest ešte 2 roky či koľko nechýbal?(vychádzam z toho že po 10r úri obnove by som aj tak musel doložiť) ved som psychopat čo má Ečko, a pobehujem po uliciach úplne volne
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... &start=265
Usmernenie PP v tamtej téme je ale už asi rok staré. Mohlo medzičasom vyjsť iné ktoré ho upravuje, dopĺňa, alebo úplne ruší. xxx
A vždy platí ešte aj to čo je vidieť aj v tejto téme "iný okres, iný mrav".
polucias máš dve možnosti:
Absolvuješ psychotest prvýkrát rovnako ako ja (v mojom prípade vydanie nového ZP pre rozšírenie o ďalšiu skupinu). Je to lacnejšie ako dotiahnuť to až na súd pre 70 euro. Teba ale čaká ďalší psychotest pri vydávaní nového ZP po skončení platnosti starého ZP už asi o rok.
Neabsolvuješ psychotest, ORPZ ti nevydá nový ZP, ty im odovzdáš zbrane do úschovy. Bodka. Podáš si žiadosť o vydanie ZP v novom okrese, absolvuješ skúšku, psychotest a ostatné veci s tým spojené, prepíšeš si zbrane a ďalší psychotest budeš robiť “možno“ až o desať rokov.
Neabsolvuješ psychotest, ORPZ ti nevydá nový ZP, ty im odovzdáš zbrane do úschovy a oni ti dajú písomné rozhodnutie prečo tak konali. Ty môžeš veriť tomu že bude stačiť použiť prvý (nanajvýš druhý) opravný prostriedok ktorý sa ti bude ponúkať, aby si dosiahol vydanie nového ZP bez nutnosti dokladať psychotest.
A ak budú veľmi zlý, tak ťa ORPZ môže v tvojom prípade vyzvať na predloženie psychotrestu aj na základe § 20 odstavca 7 zákona 190/2003 s odôvodnením na zmenu adresy trvalého pobytu a s tým spojenú možnú stratu psychickej pohody/spôsobilosti (absurdné/reálne?).
A na záver ešte niečo pre pokazenie nálady optimistom:
Usmernenie PP v tamtej téme je ale už asi rok staré. Mohlo medzičasom vyjsť iné ktoré ho upravuje, dopĺňa, alebo úplne ruší. xxx
A vždy platí ešte aj to čo je vidieť aj v tejto téme "iný okres, iný mrav".
polucias máš dve možnosti:
A ak budú veľmi zlý, tak ťa ORPZ môže v tvojom prípade vyzvať na predloženie psychotrestu aj na základe § 20 odstavca 7 zákona 190/2003 s odôvodnením na zmenu adresy trvalého pobytu a s tým spojenú možnú stratu psychickej pohody/spôsobilosti (absurdné/reálne?).
A na záver ešte niečo pre pokazenie nálady optimistom:
Opravte ma ak mám niekde chybu.Lipšic & spol napísal:§ 72d
Prechodné ustanovenia
k úpravám účinným od 1. mája 2011
... ... ...
(2) Držiteľ skupiny B, D, E alebo F zbrojného preukazu alebo držiteľ skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon oprávnenia podľa osobitného predpisu, ktorý sa do 30. apríla 2011 nepodrobil psychologickému vyšetreniu v súvislosti s vydaním zbrojného preukazu, nového zbrojného preukazu alebo v súvislosti s preskúmaním zdravotnej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo, je povinný pri vydaní nového zbrojného preukazu podrobiť sa posúdeniu psychickej spôsobilosti podľa § 20 ods. 3; to neplatí pre osobu, ktorá v čase podania žiadosti dosiahla 62 rokov.
toto čo si tu uviedol na konci mi aj ukázali,
viem že sa tomu nevyhnem pri vydávaní nového, ale ešte som mohol mať 2 roky pokoj a 70-80e využiť inak,
vrchol by bol keby som musel prikladať znovu psychotest po 2 rokoch na predlženie platnosti, to sa mi oplatí spraviť skôr tak, že prídem o E a o 2roky si ho znovu podám aj s tým psychotestom,
totižto vraj na Ačko pri zmene adresy ten psychotest nepotrebujem, čo je veľmi zaujímavé z pohľadu na čo ma oprávňuje A a na čo E ,
tuposť a demenciu by sme mohli v kamiónoch vyvážať do zahraničia
viem že sa tomu nevyhnem pri vydávaní nového, ale ešte som mohol mať 2 roky pokoj a 70-80e využiť inak,
vrchol by bol keby som musel prikladať znovu psychotest po 2 rokoch na predlženie platnosti, to sa mi oplatí spraviť skôr tak, že prídem o E a o 2roky si ho znovu podám aj s tým psychotestom,
totižto vraj na Ačko pri zmene adresy ten psychotest nepotrebujem, čo je veľmi zaujímavé z pohľadu na čo ma oprávňuje A a na čo E ,
tuposť a demenciu by sme mohli v kamiónoch vyvážať do zahraničia
Moj pohlad (pripravujuceho sa na skusku OS) na vec je, ze si treba uvedomit, ake konanie sa zacina.
Situaciu by som opisal nasledovne: pre zmenu trvaleho bydliska, zanika platnost ZP na zaklade §25 ods. 1 pism. e).
Tento paragraf zaroven aj hovori:
(2) Ak zanikne platnosť zbrojného preukazu podľa odseku 1 písm. b), d) alebo e), vydá policajný útvar nový zbrojný preukaz po predložení dvoch fotografií podľa § 17 ods. 2 písm. a) a po zaplatení správneho poplatku s platnosťou podľa zbrojného preukazu, za ktorý sa nový zbrojný preukaz vydáva.
Takze treba prist na policiu s tymto paragrafom a ziadat, aby konali na zaklade zakona. Ak by sa pri zaniku podla pism. b), d) alebo e) mala overovat psychologicka sposobilost, muselo by to tam byt napisane, ak by sa vyzadovala len pre tych, kt. ju nemaju, tak by to taktiez muselo byt napisane v prechodnom ustanoveni, co nie je.
Tolko moj pohlad na vec.
P.S.: tusim to som aj tu uz niekde cital.
EDIT: Ja by som siel a asertivne to skusil, keby to neslo, spravil by som si psychologicky posudok a trval na tom, nech mi ale pekne daju do ZP novu platnost (co ale podla §25 nemozu!). Nech si to prediskutuju s nadriadenym.
Situaciu by som opisal nasledovne: pre zmenu trvaleho bydliska, zanika platnost ZP na zaklade §25 ods. 1 pism. e).
Tento paragraf zaroven aj hovori:
(2) Ak zanikne platnosť zbrojného preukazu podľa odseku 1 písm. b), d) alebo e), vydá policajný útvar nový zbrojný preukaz po predložení dvoch fotografií podľa § 17 ods. 2 písm. a) a po zaplatení správneho poplatku s platnosťou podľa zbrojného preukazu, za ktorý sa nový zbrojný preukaz vydáva.
Takze treba prist na policiu s tymto paragrafom a ziadat, aby konali na zaklade zakona. Ak by sa pri zaniku podla pism. b), d) alebo e) mala overovat psychologicka sposobilost, muselo by to tam byt napisane, ak by sa vyzadovala len pre tych, kt. ju nemaju, tak by to taktiez muselo byt napisane v prechodnom ustanoveni, co nie je.
Tolko moj pohlad na vec.
P.S.: tusim to som aj tu uz niekde cital.
EDIT: Ja by som siel a asertivne to skusil, keby to neslo, spravil by som si psychologicky posudok a trval na tom, nech mi ale pekne daju do ZP novu platnost (co ale podla §25 nemozu!). Nech si to prediskutuju s nadriadenym.