ondrej186 napísal:bauer - a co by si povedal ty? nedovoli ti ju vybit, mas mu ju vydat - vydat alebo nie?
Podľa môjho názoru na policajtov, nechcem urážať, ale svojvoľne si niečo presadzovať napriek výzve nemusí dobre dopadnúť. Ako tu už pár Expertov uviedlo, okamžite ruky na kapote, donucovacie prostriedky a a a ...
Ja nie som policajt, ja sa len skúšam vžiť do ich kože, predstav si, že kontroluješ neznámeho občana so zbraňu za pásom (klasika mexiko). Oni majú doma rodiny, nechcú prísť k úrazu, tiež čítali noviny o zastrelených kolegoch opitými vodičmi. Vyzvú ťa " Vydaj zbraň ku kontrole !" a ty sa začneš ošívať, že najprv chceš za každú cenu vybiť, potom až si ochotný zbraň vydáť, začneš vyťahovať zbraň, naťahovať záver, nedajbože ti vypadne na zem náboj, zohneš sa, začneš hľadať, oni stratia zbraň z dohľadu a ČO SI MAJÚ V TOM MOMENTE O TEBE POLICAJTI POMYSLIEŤ ? Aj keď sa tu tvrdí, že sa policajt nikdy ničoho nebojí, ja verím, že sú to tiež ľudia. Majú rešpekt z neznámeho individua, ktoré neposlúcha príkaz a manipuluje so zbraňou. Verím, že preventívne po tebe skočia, zabezpečia zbraň, teba, urobia bezpečnostnú prehliadku a potom sa ťa spýtajú, prečo si tam silou mocou šaškoval. A to si skús predstaviť ako by to dopadlo, keby som bol v kovbojskej Amerike. Už by si sa pozeral do hlavne.